Παπαθεοδώρου: «Είμαστε απογοητευμένοι, μπορούσαμε να νικήσουμε»


Νίκος Μπουρλάκης

Παπαθεοδώρου: «Είμαστε απογοητευμένοι, μπορούσαμε να νικήσουμε»


Ο τεχνικός της ΑΕΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν έκρυψε τη στενοχώρια του για το τελικό αποτέλεσμα καθώς η εκτίμησή του ήταν ότι η ομάδα του μπορούσε να νικήσει τον αγώνα. Βεβαίως στάθηκε και στα επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού που έκαναν ζημιά.

Μάλιστα ο Παπαθεοδώρου τόνισε ότι η ομάδα του ήταν εμφανώς καλύτερη σε όλα τα άλλα στοιχεία του αγώνα, εκτός από τα επιθετικά ριμπάουντ.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την νίκη του. Έγινε ένα πολύ καλό ματς και για τις δύο ομάδες. Το κομβικό σημείο για εμάς ήταν τα επιθετικά που πήρε ο Παναθηναϊκός. Ήμασταν εμφανώς καλύτεροι σε όλα τα άλλα. Αλλά τα ριμπάουντ έδωσαν το πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό. Είχαν 11 επιθετικά στο ημίχρονο και εμείς 5 συνολικά. Εκτός από μεγάλα καλάθια που έβαλε ο Νέντοβιτς είχαμε ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Περιορίσαμε στο δεύτερο ημίχρονο αυτό το κομμάτι, αλλά οι λεπτομέρειες και τα εύκολα καλάθια που χάσαμε μα στέρησαν την νίκη. Κάναμε καλή προσπάθεια, δείξαμε το επίπεδό μας, αλλά είμαστε απογοητευμένοι γιατί μπορούσαμε να κερδίσουμε».

Όσο για το αν θεωρεί ότι η ΑΕΚ μπορεί να βρεί κάτι θετικό από τον αγώνα; «Είναι πως το βλέπει ο καθένας. Εμείς είμαστε στεναχωρημένοι. Θεωρώ και είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ο Παναθηναϊκός. Έχει ποιότητα, φανέλα, ιστορία. Και είχαμε ευκαιρία να κερδίσουμε. Είμαστε ΑΕΚ δείχνουμε την ποιότητά μας και το ποτήρι είναι μισο…άδειο».

Για τις τελευταίες φάσεις, έκανε λόγο για «πανικό που έπιασε τους παίκτες» στα άστοχα τρίποντα μετά τα αλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ: «Το ματς ήταν στους τέσσερις πόντους, είχαμε γυρίσει, είχαμε 2 βολές με έναν παίκτη που σουτάρει καλά. Ο Παναθηναϊκός δεν έβλεπε καλά το καλάθι. Θα είχαμε την ευκαιρία για μια καλύτερη επίθεση. Έπιασε πανικός τους παίκτες. Συμβαίνουν αυτά. Θα έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα τις φάσεις. Μας στοίχισαν πάρα πολύ οι μικρές λεπτομέρειες. Οι βολές του Κιθ, του Γιόνας και τα χαμένα λέι απ. Στη σούμα μετράνε πάρα πολύ».

Τέλος σε ό,τι αφορά στις απουσίες της ΑΕΚ και την παρουσία του Μωραϊτη, ο Παπαθεοδώρου επεσήμανε: «Ήταν καθοριστικός για τις επιθέσεις μας και είχε καλή αμυντική παρουσία. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία και είχε πολύ καλή εικόνα. Και ο Γκίκας και ο Μωραΐτης έκαναν πολύ καλή δουλειά»


Sportime Extras