Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το 48ωρο που έχει η ΑΕΚ μέχρι να συμπληρώσει το φάκελο για τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο.

Και η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε οριακό σημείο. Μέχρι την Τρίτη (15/6) θα πρέπει να έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα δικαιολογούν τη συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ποια είναι τα ζητήματα που έχει η ΑΕΚ; Πέρα φυσικά από τα 8 ban για οφειλές σε παίκτες και προπονητές, δεν έχει εξοφλήσει ούτε τα φετινά χρωστούμενα. Και μια από τις απαραίτητες συνθήκες προκειμένου να πάρει άδεια συμμετοχής στην Basket League είναι να έχει εξοφλήσει τους παίκτες. Ή τουλάχιστον να έχει προχωρήσει σε διακανονισμό μαζί τους.

Απ’ εκεί και πέρα ακόμα κι αν η Επιτροπή εισηγηθεί θετικά, θα πρέπει να μην υπάρξει κάποια ένσταση ώστε να προχωρήσει το θέμα. Και το πρόβλημα είναι νομικό αλλά και πρακτικό. Ακόμα κι αν η Επιτροπή ζητήσει κάποιες διευκρινίσεις το θέμα είναι ότι η «Ένωση» δεν  έχει τη δυνατότητα να προσθέσει κάποια βελτιωτικά στοιχεία: Νέους διακανονισμούς πχ

Ό,τι γίνει λοιπόν, θα γίνει τώρα. Και το θέμα είναι ότι ενώ πλησιάζουμε προς την καταληκτική ημερομηνία (15/6) υπάρχουν παίκτες όπως ο Λοτζέσκι, ο Λάνγκφορντ, ο Μόουζες και ο Μορέιρα που δεν έχουν αποδεχτεί τις προτάσεις που έχει παρουσιάσει η ΑΕΚ.

Όπως επίσης παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με περιπτώσεις στελεχών που δεν έχουν λάβει τα οφειλόμενα. Ο λόγος φυσικά για τον πρώην προπονητή, Ηλία Παπαθεοδώρου. Στον οποίο οφείλεται ένα σημαντικό ποσό από μισθούς. Περσινούς και φετινούς.

Το τι θα γίνει λοιπόν μέσα στο επόμενο διάστημα παραμένει άγνωστο. Και η ΑΕΚ περνά μια από τις κρισιμότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποσχέσεις από τον Αγγελόπουλο για πληρωμές τον Ιούλιο

Ηλίας Παπαθεοδώρου: Έργα και ημέρες στην ΑΕΚ