ΑΕΚ

1990: Το μοναδικό League Cup της ιστορίας στην ΑΕΚ (vid)

Το μοναδικό League Cup στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου διοργανώθηκε σαν σήμερα, στις 2 Ιουνίου του 1990. Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στη μία και μοναδική φορά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα κατά τα διεθνή πρότυπα (Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, Πορτογαλία) επικρατώντας του Ολυμπιακό στο μεγάλο τελικό. Η «Ένωση» σε ένα ματς με πέντε γκολ ήταν...
1990: Το μοναδικό League Cup της ιστορίας στην ΑΕΚ (vid)

Το μοναδικό League Cup στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου διοργανώθηκε σαν σήμερα, στις 2 Ιουνίου του 1990.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στη μία και μοναδική φορά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα κατά τα διεθνή πρότυπα (Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, Πορτογαλία) επικρατώντας του Ολυμπιακό στο μεγάλο τελικό.

Η «Ένωση» σε ένα ματς με πέντε γκολ ήταν τελικά η νικήτρια, πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-2.

Με δύο γκολ του Σαββίδη στο 8′ και το 15′ οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το προβάδισμα. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (44′) ο Καλογερόπουλος μείωσε ενώ στο 53′ ο Σαβέφσκι έδωσε και πάλι αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Οι Πειραιώτες το μόνο, που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον δικό τους Σαββίδη στο 76′.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Το «ψαλίδι» στα συμβόλαια και τα μπόνους επιστροφής

ΑΕΚ: (Ντούσαν Μπάγεβιτς) Κοφινάς, Βασιλόπουλος, Σαββίδης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου, Πατίκας, Σαβέβσκι, Μπατίστα (62′ Γεωργιάδης) Οκόνσκι, Χριστοδούλου (82′ Φαμέλης)

Ολυμπιακός: (Κώστας Πολυχρονίου) Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Παχατουρίδης, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης, Καλογερόπουλος (64′ Σαββίδης), Μαυρομάτης, Δρακόπουλος

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «1990: Το μοναδικό League Cup της ιστορίας στην ΑΕΚ (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.