ΑΕΚ

Χιμένεθ: «Η καλύτερη κούπα της καριέρας μου»

Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ευτυχισμένος και υπερήφανος που η ΑΕΚ πανηγυρίζει το πρωτάθλημα
Χιμένεθ: «Η καλύτερη κούπα της καριέρας μου»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό που οριστικοποίησε την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός τεχνικός είχε.. όρεξη για πολλά λόγια στην συνέντευξη τύπου και χαρακτήρισε την κούπα αυτή ως την καλύτερη που έχει κατακτήσει στη ζωή του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ στην συνέντευξη τύπου:

Για το πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να πανηγυρίσεις ένα πρωτάθλημα ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις: «Η ΑΕΚ έχει νικήσει στο γήπεδο αυτό το πρωτάθλημα. Στην Ισπανία λέγεται ότι αυτό θα ήταν ένα σκάνδαλο. Νομίζω ότι όχι μόνο ο κόσμος της ΑΕΚ αλλά όλοι οι ουδέτεροι είδαν την κανονικότητα σε μια ομάδα όχι μόνο στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο αλλά και στην Ευρώπη. Κάναμε περισσότερες νίκες από όλους, κάναμε κάτι πολύ δύσκολο.

Ήταν πολλά παιχνίδια που παίζαμε απέναντι σε ομάδες που είχαν έξτρα κίνητρο. Το να παίζεις απέναντι σε ένα αντίπαλο που δίνει το 100% είναι το μεγαλείο του ποδοσφαίρου. Εμείς παίζαμε πάντα με ένα αντίπαλο, χωρίς να είναι εύκολο κανένα παιχνίδι, έπρεπε να είμαστε πάντα 100% συγκεντρωμένοι. Αυτό το ποδόσφαιρο λέει ότι πρωταθλήτρια είναι η ΑΕΚ. Οποιος θέλει να σκεφτεί κάτι άλλο που δεν παίζεται μέσα στο γήπεδο, εμένα δεν με απασχολεί».

Για το ποιοι θεωρεί ότι ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία της σεζόν και ποιες ήταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή, με εξαίρεση αυτή την αποθέωση μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού: «Καταρχάς για να κάνω σύντομη ανάλυση θα έπρεπε να έχω χρόνο να σκεφτώ για να μην ξεχάσω κάποια πράγματα. Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τις αγωνιστικές υποχρεώσεις απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε Ευρώπη μέχρι και πριν λίγο καιρό. Νομίζω ότι αξίζαμε ακόμη και να έχουμε πάρει την πρόκριση επί τις ΤΣΣΚΑ στη ρεβάνς της Μόσχας. Ο Αραούχο ήρθε πολύ αργά, δεν πρόλαβε να μας βοηθήσει στις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις μας. Τραυματίζεται ο Μάνταλος, ο Γιόχανσον, ο Τσιγκρίνσκι, ο Τσόσιτς και πάμε στο Μιλάνο για να παίξουμε με τη Μίλαν με μια 11άδα που δεν ήταν αυτή που είχα σκεφτεί νωρίτερα.

Μετά από αυτό το παιχνίδι κάναμε το χειρότερο μας φέτος, με τον Αστέρα στην  Τρίπολη, μετά έπρεπε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη, να παλέψουμε για κάθε πόντο, να δώσουμε το 100% γιατί υπήρχε έξτρα κίνητρο στους αντιπάλους μας. Χωρίς να χάσουμε κανένα ντέρμπι, απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου νομίζω αποκλειστήκαμε αξιοπρεπώς και υπήρχαν και διαιτητικά λάθη στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ. Και μία τεράστια προσπάθεια από την πλευρά των παικτών που τα έδωσαν όλα. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που έχω προπονήσει ένα σύνολο καταπληκτικών παικτών, ανθρώπων. Μια ομάδα.

Χειρότερη στιγμή, αν σκεφτώ, ήταν το ματς στην Τρίπολη, αν και είχαμε αρκετές απουσίες. Και η καλύτερη στιγμή είναι οποιαδήποτε ωραία στιγμή περάσαμε στα Σπάτα, στο ΟΑΚΑ ή στην Ευρώπη. Στιγμές που μου χάρισαν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Με όλο τον σεβασμό, με ό,τι απόφαση ληφθεί στην έφεση, νομίζω η απόφαση της FIFA ήταν αρκετά ξεκάθαρη. Ελπίζω να το ξέρει και η Ομοσπονδία αυτό. Κάναμε μια πολύ μεγάλη δουλειά που δεν άρχισε τον Ιούνιο, ξεκίνησε τα περσινά Χριστούγεννα που δέχθηκα να έρθω στην ΑΕΚ, στην κατάσταση που ήταν. Από την 9η θέση βγήκαμε 1οι στα πλέι οφ, ήμασταν η καλύτερη ομάδα του δεύτερου γύρου και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για τη βάση, τα θεμέλια που άφησαν κάποιοι στην ομάδα κι ας μην είναι πλέον μέλη της.

Μπορεί να ξεχάσω ονόματα, οπότε θα ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μου. Πραγματικά δε θα ήμουν τίποτα χωρίς τους υπαλλήλους, είτε αυτούς της περσινής σεζόν είτε αυτούς που ήρθαν στις θέσεις τους φέτος. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και για να τελειώσω, απλά αισθάνομαι πρωταθλητής αλλά χάρη σε όλους αυτούς που προανέφερα. Τώρα πρέπει απλά να συνεχίσω τη δουλειά και να τελειώσω τη σεζόν με την αξιοπρέπεια που αξίζει μια ομάδα και μια διοίκηση όπως αυτή της ΑΕΚ».

Για το αν αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του: «Είμαι πολύ υπερήφανος για όλες τις στιγμές που έχω ζήσει. Είχα κερδίσει τέσσερις φορές με τη Β ομάδα της Σεβίλλης, μπορεί να πουν πολλοί ότι αυτό δεν μετράει γιατί είναι Segunda Division, αλλά εκεί παίζαμε. Πρωταθλητής στο Κατάρ, έκανα μια καταπληκτική σεζόν στη Σαραγόσα, πήρα κύπελλο με την ΑΕΚ αλλά αυτό το πρωτάθλημα ήταν το πιο δύσκολο. Και είδα όλους τους ανθρώπους να το απολαμβάνουν και να το διασκεδάζουν έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια.

Είναι αλήθεια ότι αν και δεν καταλάβαινα στην αρχή, ήταν πολλοί που έρχονταν και μου έλεγαν πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και είμαι ευτυχισμένος επειδή νομίζω πως κάναμε ευτυχισμένους πάρα πολλούς ανθρώπους, χωρίς τους οποίους τίποτα δε θα ήταν σημαντικό. Και πιστεύω ότι ο φίλος μου ο Αντρέας σήμερα θα είναι πολύ χαρούμενος. Είναι πολύ φανατικός οπαδός της ΑΕΚ και πραγματικός πρωταθλητής, απίστευτος πρωταθλητής».

Βράνιες: «Το λιγότερο 3-0 στο Κύπελλο»

Ιπτάμενος Χιμένεθ! (pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χιμένεθ: «Η καλύτερη κούπα της καριέρας μου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.