×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΑΕΚ: Δηλώνει και ΟΑΚΑ και Ριζούπολη!


    Κώστας Παπαδόπουλος

ΑΕΚ: Δηλώνει και ΟΑΚΑ και Ριζούπολη!


Η ΑΕΚ προετοιμάζει και οργανώνει από τώρα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο και ένα σημαντικό θέμα είναι η επιλογή της έδρας της.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια της «Αγιά Σοφιάς» έχει ξεκινήσει. Η σεζόν 2020-21 θα είναι η τελευταία που η ΑΕΚ θα παίξει μακριά απ’ τη φυσική της έδρα. Όμως τους τελευταίους μήνες υπάρχουν συζητήσεις στην ΠΑΕ σχετικά με αυτή την τελευταία σεζόν εκτός Φιλαδέλφειας και το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει από τώρα η ομάδα το ΟΑΚΑ, με τη Ριζούπολη να μπαίνει πολύ δυνατά στην κουβέντα. Στην πορεία, ωστόσο, ήρθε ο κορονοϊός και όλα ανατράπηκαν. Εκεί που το «Γ. Καμάρας» έδειχνε ως πιθανότερη έδρα της ΑΕΚ για τη σεζόν 2020-21, μπήκαν δεύτερες σκέψεις, λόγω των περιορισμένων που έφερε η πανδημία. Τις επόμενες ημέρες η ΑΕΚ πρέπει να κλείσει και να καταθέσει τον φάκελο της εν όψει της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς και σε αυτόν, όπως συνηθίζεται, πρέπει να δηλώσει δυο έδρες: την βασική της και μία αναπληρωματική. Και φυσικά θα δηλώσει τόσο το ΟΑΚΑ, όσο και τη Ριζούπολη όπως κάνει τα τελευταία χρόνια.

Οι επιλογές και τα ζητούμενα

Σύμφωνα, με τα έως τώρα δεδομένα, ως πρώτη έδρα, όλα δείχνουν ότι θα δηλωθεί ξανά το ΟΑΚΑ και ως δεύτερη το γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης. Κι αυτό έχει την εξήγησή του: Στην ΑΕΚ ήθελαν ως πρώτη έδρα τη Ριζούπολη αν υπήρχε η δυνατότητα οι εξέδρες να άνοιγαν για τον κόσμο στο 100%. Να γίνει δηλαδή ένα γήπεδο… κλουβί και συμβολικά η ομάδα να έπαιζε την τελευταία της σεζόν μακριά από το σπίτι της, πολύ κοντά σε αυτό. Ωστόσο, απ’ τη στιγμή που λόγω της πανδημίας υπάρχει η αίσθηση πως και του χρόνου τα γήπεδα ή θα είναι άδεια ή θα έχουν μόνο ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων (θα καθορίζεται ανάλογα με την χωρητικότητα κάθε γηπέδου) τότε το ΟΑΚΑ, απ’ όλες τις πλευρές είναι προτιμότερο. Είναι το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας κι άρα αν επιτραπεί σε όλες τις ομάδες και δη στην ΑΕΚ να έχουν, για παράδειγμα ένα 20% φιλάθλων στις εξέδρες, τότε στα εντός έδρας παιχνίδια της η «Ένωση» θα έχει πολύ περισσότερο κόσμο, απ’ όσο θα είχε στη Ριζούπολη. Επιπλέον, ρόλο παίζουν και τα διαρκείας. Η ΑΕΚ συνήθως πουλάει κάθε χρόνο περίπου 11.000 με 13.000 διαρκείας. Με περιορισμό φιλάθλων στη Ριζούπολη των 14.200 θεατών δεν… χωράνε ούτε τα διαρκείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Super League 1: Πάει για δύο εμβόλιμες αγωνιστικές, 26 Ιουλίου το φινάλε

Η τελική απόφαση της ΠΑΕ

Η τελική απόφαση των ανθρώπων της ΑΕΚ θα παρθεί τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, τα έως τώρα δεδομένα έχουν ως εξής: Η ΠΑΕ θα δηλώσει και το ΟΑΚΑ και τη Ριζούπολη ως έδρα για την επόμενη χρονιά. Αν επιτραπεί σύντομα (πράγμα δύσκολο) από υγιειονομικής πλευράς το άνοιγμα όλων των θυρών στα παιχνίδια για τη νέα σεζόν τότε επικρατέστερη είναι η Ριζούπολη ως πρώτη έδρα, για τα ματς στην Ελλάδα. Αν όμως δεν επιτραπεί ο κόσμος στις εξέδρες ή το άνοιγμα των γηπέδων ανά ποσοστό τότε το ΟΑΚΑ πληροί καλύτερα τις προϋποθέσεις ως πρώτη έδρα του Δικεφάλου για μία ακόμη και τελευταία χρονιά…

Περιμένει την έφεση η ΑΕΚ

Χθες, η Super League αποφάσισε να καταθέσει αίτημα προς την κυβέρνηση, ώστε να ανοίξουν τα γήπεδα στα πλέι οφ για τον κόσμο ανά 20%. Ένα αίτημα που έχει πιθανότητες να γίνει αποδεκτό. Ακόμη και αποδεκτό όμως να γίνει η ΑΕΚ κόντρα σε Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των πλέι οφ και Αρη την 3η αγωνιστική, θα παίξει χωρίς τον κόσμο της στο ΟΑΚΑ, καθώς είναι τιμωρημένη, για όσα κατηγορήθηκε πως έγιναν στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη. Υπάρχει όμως πιθανότητα να έχει το 20% του κόσμου της η ΑΕΚ κόντρα στους «κίτρινους» αν δικαιωθεί στην έφεση και πέσει η ποινή της. Η εκδίκαση της έφεσης αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

 


Τελευταία Νέα