×

Sportime BET

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

ΑΕΚ: Επιστροφή Μαλαδένη ως σκάουτερ


    Τάσος ΚαπετανάκοςΜια πολύ σημαντική επιστροφή-ενίσχυση για τις Ακαδημίες της ΑΕΚ, με τον Χρήστο Μαλαδένη.

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε μέρος της ιστορίας της Eνωσης από το 1995 μέχρι και το 2004, καταγράφοντας 260 συμμετοχές, με 53 γκολ επιστρέφει στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια. Οπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Μαλαδένης εντάσσεται στο τμήμα scouting της ομάδας και αντικείμενο της συνεργασίας του με την Ένωση θα είναι η παρακολούθηση νεαρών ποδοσφαιριστών στη βόρεια Ελλάδα. Ετσι, η ΑΕΚ αποκτά ακόμη ένα στέλεχος στη νέα σελίδα που άνοιξε υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κωστένογλου στις Υποδομές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διεύθυνση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ένταξη του Χρήστου Μαλαδένη στο τμήμα scouting.

Ο Χρήστος Μαλαδένης ξεκίνησε την επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα του από την Ξάνθη (1991-95) αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της στην ΑΕΚ (1995-2004). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την προπονητική και με την ανίχνευση ταλέντων. Αντικείμενο της συνεργασίας του με την ΑΕΚ θα είναι η παρακολούθηση νεαρών ποδοσφαιριστών στη Βόρεια Ελλάδα».

Ξανά στο Football for Friendship η ΑΕΚ

Στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2019» (Football for Friendship) θα πάρει μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ακαδημία της ΑΕΚ, ενδεικτικό του πόσο καλή δουλειά γίνεται τον τελευταίο καιρό σε αυτό τον τομέα.

Συγκεκριμένα, το Football for Friendship είναι Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα. Κύριοι στόχοι του είναι η προώθηση του αθλητισμού στα παιδιά και στους νέους και η ανάδειξη της σημασίας του υγιούς και ενεργού τρόπου ζωής. Αγόρια και κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με διαφορετικές φυσικές ικανότητες, συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Ποδόσφαιρο για την Φιλία και προωθούν τις Εννέα Αξίες του Προγράμματος: Φιλία, Ισότητα, Δικαιοσύνη, Υγεία, Ειρήνη, Αφοσίωση, Νίκη, Παραδόσεις και Τιμή. Οι κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος Football for Friendship θα πραγματοποιηθούν στη Μαδρίτη από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2019.

Στα πλαίσια του F4F κάθε χώρα φέτος στέλνει 3 δωδεκάχρονους πρεσβευτές (μικρούς ποδοσφαιριστές) και έναν έφηβο προπονητή επιλέγοντας ανάμεσα σε παιδιά που είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου. Κατά τη διάρκεια της έβδομης σεζόν του προγράμματος «Ποδόσφαιρο για την Φιλία», αθλητικές εκδηλώσεις θα οργανωθούν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η σύνθεση των μικτών Διεθνών Ομάδων Φιλίας που θα δημιουργηθούν θα καθοριστεί με τη διαδικασία της Ανοιχτής Κλήρωσης. Συνδυάζοντας την περιβαλλοντική αποστολή του Προγράμματος, οι Ομάδες θα πάρουν τα ονόματά τους από σπάνια και απειλούμενα είδη ζώων. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν και παίζουν μαζί αθλητές διαφορετικής εθνικότητας, διαφορετικού φύλου και με διαφορετικές ικανότητες. Όλοι οι παίκτες είναι ηλικίας 12 ετών.

Ο νεαρoί Έλληνες ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία της ΑΕΚ που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση είναι οι δωδεκάχρονοι Πέτρος Γαρείος, Γιώργος Αποστόλου και Σπύρος Σινάνης. Την ελληνική αποστολή συμπληρώνει ο 16χρονος Μανώλης Τσιόκρης -επίσης παίκτης της Ακαδημίας της ΑΕΚ -που θα έχει ρόλο του προπονητή.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ κ. Νίκος Κωστένογλου αναφερόμενος στη δεύτερη συμμετοχή της ΑΕΚ στο F4F σημείωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που η ΑΕΚ θα εκπροσωπήσει κι εφέτος την Ελλάδα στο Football for Friendship. Αυτό το κοινωνικό πρόγραμμα είναι μια μοναδική εμπειρία όχι μόνο για τους αθλητές που συμμετέχουν, αλλά και για το κοινό που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις. Πέρυσι η αποστολή μας γύρισε με τις καλύτερες εντυπώσεις και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμβάλαμε κι εμείς στη διάδοση των σπουδαίων αξιών του προγράμματος. Η Ακαδημία της ΑΕΚ θα στηρίξει και πάλι με τον καλύτερο τρόπο αυτή την προσπάθεια που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο ενώνει τους ανθρώπους και κατ’επέκταση τους λαούς και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα μέσα από το Football for Friendship. Ευχόμαστε στην ελληνική αποστολή καλή επιτυχία στο ταξίδι της στη Μαδρίτη και περιμένουμε να μας στείλουν από την καρδιά του F4F τη μαγεία και τον παλμό του ποδοσφαίρου».

Τα τελευταία έξι χρόνια έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 5.500 άτομα, ενώ περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους είναι διάσημοι αθλητές, καλλιτέχνες και πολιτικοί ακολουθούν τις δραστηριότητες του προγράμματος.