Η ΑΕΚ έζησε μια νύχτα που δικαιούταν να ζήσει πολλά χρόνια. Είχε αδικηθεί πολύ, είχε αδικήσει τον εαυτό της. Το κοντέρ έφτανε πια τα 24 χρόνια.

Και σαν σήμερα, τον Μάιο του 2018, όταν τελείωσαν. Και άρχισε το πάρτι, σε μια μοναδική φιέστα, μια ανάσα από την Νέα Φιλαδέλφεια. Γιατί το δίκαιο κέρδισε, το ποδόσφαιρο θριάμβευσε απέναντι σε όπλα, απειλές, μπράβους κλπ. Η ΑΕΚ ήταν Πρωταθλήτρια της σεζόν 2017/18.

Η ΑΕΚ εκείνο το βράδυ κέρδισε 0-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης με γκολ του Σέρχιο Αραούχο. Ήταν μια μαγική μέρα, με το πάρτι να ξεκινάει από πολύ νωρίς στη Ριζούπολη και στη συνέχεια άπαντες να μεταφέρονται λίγο πιο κει και έξω από την «Αγιά Σοφιά», στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το βράδυ εκείνο, ήταν η δικαίωση όλων, η επιστροφή της μεγάλης ΑΕΚ και ένα ξέσπασμα για όλα όσα πέρασε η ομάδα και ο κόσμος τα προηγούμενα χρόνια.

Με τη λήξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι φίλοι της Ένωσης πανηγύρισαν με τη ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και το μεθύσι της χαράς ήταν ατελείωτο.

Δικαιωματικά, όλοι οι παίκτες της Ένωσης, ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκαν στο επίκεντρο και αποθεώθηκαν από τον κόσμο της ΑΕΚ.

Η πορεία της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Επειτα, ένα διόροφο πούλμαν παρέλαβε τους Πρωταθλητές για την πορεία στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί που περίμεναν χιλιάδες κόσμου για την αποθέωση, μέχρι και το σημείο που βρίσκεται το γήπεδο της «Αγιάς Σοφιάς». Και το έζησαν όλοι με την ψυχή τους. Και ας έβρεχε. Κανείς δεν το ξεχνά. Και περιμένει το… επόμενο. Ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δείτε βίντεο από την μαγική βραδιά: