×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΑΕΚ: Οι παίκτες συζήτησαν για περικοπές, αρκετοί… τσίνησαν


Τάσος Καπετανάκος

ΑΕΚ: Οι παίκτες συζήτησαν για περικοπές, αρκετοί… τσίνησαν


Και στην ΑΕΚ αναμένονται εξελίξεις αναμένονται αναφορικά με το ζήτημα της περικοπής μισθών στους ποδοσφαιριστές ελέω της πανδημίας του κορονοϊού και της οικονομικής ζημιάς σε κάθε κλαμπ.

Οπως αποφασίστηκε πλέον κάθε ομάδα θα συζητήσει με κάθε παίκτη ξεχωριστά το θέμα των περικοπών μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του ΠΣΑΠ με την Super League. Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε γνωστή η (κάθετα) αρνητική απάντηση των ποδοσφαιριστών στην πρόταση της Super League για μείωση 25% των συμβολαίων τους, το οποίο μεταφράζεται σε 83% για τους μήνες της πανδημίας. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του θεσμικού πλαισίου που είχε ορίσει η FIFΑ και το οποίο ανέφερε πως αρχικά θα πρέπει το όργανο των ποδοσφαιριστών να συζητήσει με την ΕΠΟ και τη διοργανώτρια αρχή για μία κοινά αποδεκτή λύση κι εφόσον δεν βρισκόταν η «χρυσή τομή» να ακολουθούσε το δεύτερο στάδιο της ξεχωριστής διαπραγμάτευσης. Η Super League, πλέον, θα συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου οι ομάδες να λάβουν έγκριση να διαπραγματευτούν ξεχωριστά το ποσοστό μείωσης των συμβολαίων με τους παίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Βλέπει με… άλλο μάτι Χουλτ και Κλωναρίδη

Η κουβέντα εντός ΑΕΚ

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime προ ημερών έγινε και εκτενής κουβέντα εντός ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές των «κιτρινόμαυρων» συνομίλησαν για το θέμα, υπήρχαν αρκετές απόψεις και πολλοί (και… ονόματα) έδειξαν την αντίθεση τους στη μείωση 83% των αποδοχών τους για τους μήνες της πανδημίας του κορονοϊού, αφού το θεωρούν παράλογο και κάθετα αρνητικό για τους ίδιους. Έτσι, όπως αναλύθηκε και αποφασίστηκε από όλους, πλέον η μπάλα θα μπει ανάμεσα σε κάθε ποδοσφαιριστή και τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για να προκύψει συμφωνία. Και εκεί θα συζητηθεί με κάθε παίκτη η πρόταση της διοίκησης των «κιτρινόμαυρων», αν και όλα δείχνουν ότι για τα μικρά συμβόλαια θα υπάρξει διαφορετική λογική και προσέγγιση σε σχέση με τα μεγαλύτερα. Εκεί που σαφώς θα είναι πιο… δύσκολη η συζήτηση.

Οπως γίνεται αντιληπτό βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θα πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση σε κάθε ομάδα και συνολικά στην Super League, προκειμένου να φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε διαδικασία επανεκκίνησης και να ολοκληρωθεί κανονικά το φετινό πρωτάθλημα.