ΑΕΚ: «Ναι» στα 20 εκατ. ευρώ για την «Αγιά Σοφιά»


Σπύρος Γιαννόπουλος

ΑΕΚ: «Ναι» στα 20 εκατ. ευρώ για την «Αγιά Σοφιά»


Με άκρως θετικό τρόπο  για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφορικά με τη χρηματοδότηση με 20 εκατ. της δεύτερης φάσης ανέγερσης της «Αγιά Σοφιάς», η οποία πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία. 

Σε μια συνεδρίαση, στην οποία έδωσαν το «παρών» μεγάλες μορφές της Ένωσης (Νεστορίδης, Σεραφείδης, Μαύρος, Σιμιγδαλάς, Γεωργαμλής, Ατματσιδης), αλλά και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου , το πολυπόθητο «ναι» υπερψηφίστηκε και πλέον ο δρόμος ανοίγει για το τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του νέου γηπέδου.

Αρχικά, υπήρξε η εισήγηση του Χρήστου Καραμάνου, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σύμβαση: «Είναι Χαρά και τιμή να εισηγούμαι αυτή την άρτια σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Ερασιτεχνικη ΑΕΚ με την οποία είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Το έργο αυτό έχει εγγραφεί από το 2013 στον προϋπολογισμό της Περιφερειας. Εμεις σαν νέα διοίκηση της Περιφερειας είπαμε ότι θα προχωρησουμε με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και με σεβασμό στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Αυτή η σύμβαση υπηρετεί αυτούς τους στόχους. Με τη σύμβαση κλειδώνει η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ Προασπίζει το δημόσιο συμφέρον γιατί η σύμβαση γίνεται με το ερασιτεχνικό σωματείο και με όρους απόλυτα θετικούς για το ερασιτεχνικό σωματείο Η χρήση και η εκμετάλλευση του γηπέδου με αυτή τη σύμβαση επιστρέφει στο ερασιτεχνικό σωματείο και μάλιστα εσαεί Κάτι που δεν είχε γίνει με το Καραϊσκάκη και η εκμετάλλευση ανήκει σε ιδιώτες.

Όλα είναι πεντακάθαρα και υπέρ της διαφάνειας Αυτή η χρηματοδότηση των 20 εκατ ευρώ αποτελεί μερος ενός συνολικού αθλητικου προγράμματος της Περιφερειες ύψους 210 εκατ ευρώ που περιλαμβάνει και άλλα αθλητικά έργα»

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τελικώς έλαβε χώρα η θετική για τη χρηματοδότηση έγκριση, ύστερα από την ψηφοφορία.

 

 


Sportime Extras