ΑΕΚ: Πως επέλεξε ο Μελισσανίδης τον Κοσμά ως CEO


Τάσος Καπετανάκος

ΑΕΚ: Πως επέλεξε ο Μελισσανίδης τον Κοσμά ως CEO


Η ΑΕΚ βιώνει εδώ και αρκετές ημέρες μεγάλες αλλαγές σε εταιρικό επίπεδο. Και σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιώργου Κοσμά για την θέση του CEO.

Προφανώς και για την ΑΕΚ συνιστά μεγάλη αλλαγή η αντικατάσταση του CEO. Ο Μηνάς Λυσάνδρου θα παραμείνει μέχρι και το τέλος του μήνα στην εταιρία, ενώ πλέον τη θέση του παίρνει ο Γιώργος Κοσμάς. Ενας δημοσιογράφος με μεγάλη πορεία, σημαντικές θέσεις σε ΜΜΕ που αλλάζει πλέον επαγγελματικό… χώρο. Με τον Μελισσανίδη να πιστεύει πολύ στις ικανότητες και στην προοπτική του.

Ο Μελισσανίδης εδώ και καιρό έχει διαπιστώσει λειτουργικά προβλήματα και ελλειμματική οργάνωση εντός εταιρίας. Μάλιστα, είχε παρατηρήσει ο ίδιος, όπως και του έχει μεταφερθεί, πως λείπει ο συνδετικός κρίκος εντός της ΠΑΕ που θα μπορούσε να εμπνεύσει τα στελέχη και τους υπαλλήλους για να μπορέσουν να δουλέψουν αποδοτικότερα. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θεωρεί πως ο Γιώργος Κοσμάς μπορεί να δουλέψει σωστά και να βοηθήσει την ΠΑΕ. Για να γίνει πιο λειτουργική και αποδικότερη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και να χειριστεί όπως πρέπει σημαντικές δύσκολες υποθέσεις και καταστάσεις. Που στην ΑΕΚ δεν είναι και λίγες εσχάτως…

Μελισσανίδης και Κοσμάς γνωρίζονται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο δεύτερος ήταν ρεπόρτερ της ΑΕΚ και ο «Τίγρης» στη διοίκηση της ομάδας. Αυτά τα χρόνια έχτισαν μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα υπήρξε ακόμα πιο στενή σύνδεση ανάμεσα στους δύο λόγω των θέσεων που κατείχε ο Γιώργος Κοσμάς στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport FΜ και στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Ο Γιώργος Κοσμάς και επίσημα νέος CEO της ΠΑΕ!

Ο Μελισσανίδης και τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματα

Επίσης, ο Μελισσανίδης εκτιμά ότι σε αυτή την κομβική θέση είναι σημαντικά τα… κιτρινόμαυρα αισθήματα του Κοσμά, για τα οποία ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης κάνει λόγο παντού και συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Και θεωρεί ότι θα τον βοηθήσουν να παράγει περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα ως επικεφαλής της εταιρίας.

Τέλος, ο Γιώργος Κοσμάς θα αναλάβει όλο το μανατζερικό και οργανωτικό κομμάτι της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ το νομικό τμήμα και ότι περιλαμβάνει θα αναλάβει ο Αλέξης Αλεξίου που χειρίζεται ούτως ή άλλως τι νομικές υποθέσεις της ΠΑΕ το τελευταίο διάστημα.

Ετσι, σύντομα η ΠΑΕ ΑΕΚ μπαίνει σε μία νέα εποχή λειτουργίας. Και το σίγουρο είναι ότι ο Μελισσανίδης πιστεύει και ποντάρει πολλά στον Κοσμά, ενώ ο νέος CEO της ΠΑΕ ως ένα εργατικό στέλεχος της αγοράς θα δώσει τα… πάντα για να πετύχει στην αγαπημένη του ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοσμάς νέος CEO στην ΠΑΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Στα γραφεία ο Μελισσανίδης, μαζί και ο Κοσμάς

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news