×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΑΕΚ: Σαββατοκύριακο… προπονητή


    Τάσος Καπετανάκος

ΑΕΚ: Σαββατοκύριακο… προπονητή


Η ΑΕΚ μετά την πρόσληψη του Ιλια Ιβιτς για την θέση του τεχνικού διευθυντή, πλέον έχει μπει σε αναζήτηση προπονητή.

Δευτέρα βράδυ τα είπε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τρίτη μεσημέρι ανακοινώθηκε. Το απόγευμα πήγε στα Σπάτα. Χθες πέταξε με την Ενωση για την Τραπεζούντα. Ο Ιλια Ιβιτς έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά στην Ενωση. Μετά από 12,5 χρόνια είναι ξανά στην ΑΕΚ και έτοιμος να φτιάξει εξ’ αρχής το ποδοσφαιρικό τμήμα, κάτι για το οποίο συναποφάσισαν με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ κατά την παρουσία του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ένιωσε την αγάπη των φίλων της ομάδας που τον χαιρέτισαν, τον αγκάλιασαν και τον ασπάστηκαν. Έζησε ξανά αυτό το «δέσιμο» με την «κιτρινόμαυρη» κοινωνία και είναι έτοιμος να δουλέψει καλά ξανά προς όφελος του κλαμπ.

Η θέση του προπονητή στην ΑΕΚ

Η πρώτη του σοβαρή δουλειά είναι η επιλογή προπονητή. Ο Ιβιτς στην Τουρκία, αλλά και με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα θα εντατικοποιήσει τις επαφές του για τον διάδοχο του Μιγκέλ Καρντόσο. Ο στόχος είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχει παρθεί η απόφαση. Αν δεν γίνει αυτό όμως δεν θα… καταστραφεί το κλαμπ, αφού έχουν μπει οι βάσεις και υπάρχει ήδη πλάνο για την ομάδα με προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου για τις προσεχείς ημέρες. Ο Γκουστάβο Πογέτ παραμένει ψηλά στη λίστα, έχει τις περισσότερες πιθανότητες ακόμη, όμως έχει μπει σφήνα από προχθές ένα ακόμη όνομα προπονητή. Η Ενωση θέλει να πάει σε όσο το δυνατόν πιο «ψαγμένη» και συνάμα safe επιλογή για το κλαμπ σε μια τόσο παράξενη και δύσκολη χρονική περίοδο.

Ο Ιβιτς πάντως έχει ήδη μιλήσει με ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και γνωρίζει την… καμένη γη που υπάρχει στα Σπάτα και όσα απαιτούνται να γίνουν για να αλλάξει όσο το δυνατόν συντομότερα η κατάσταση. Ακόμη και με στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος για να πάρει απόψεις. Ρωτάει, ακούει, μαθαίνει, συζητά. Μαθαίνει την ΑΕΚ και τον τρόπο λειτουργίας της για να διαπιστώσει τα προβλήματα και τι πρέπει να γίνει. Και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να διαπιστώσει τι απαιτείται και τι θα γίνει.

Προς παραμονή ο Δημητριάδης

Δίχως να έχει παρθεί οριστική απόφαση φαίνεται να… σβήνει η φωτιά με τον Βασίλη Δημητριάδη. Μετά το τέλος του ματς της ΑΕΚ με την Ξάνθη, αποφασίστηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να «τελειώσουν» ο Μιγκέλ Καρντόσο, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Βασίλης Δημητριάδης. Τρεις κεφαλές του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ωστόσο, για τον υπεύθυνο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος υπήρχε πιθανότητα αλλαγής της απόφασης. Τελικά μετά από συζητήσεις ανάμεσα στον Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του, φαίνεται αρχικά ότι υπάρχει πρόθεση να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Δημητριάδη από το πόστο που είναι τώρα.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.