×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΑΕΚ: Τα νέα δεδομένα για την Ευρώπη του χρόνου


    Βαγγέλης Λάσκαρης

ΑΕΚ: Τα νέα δεδομένα για την Ευρώπη του χρόνου


Η ΑΕΚ πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και παράλληλα έχει στα χέρια της το καλό «εισιτήριο» για το Europa League την επόμενη χρονιά.

Η ΑΕΚ απέκλεισε στα ημιτελικά τον Άρη και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος αναλύει τις… ευρωπαϊκές επιπτώσεις και εξελίξεις, καθώς τα δεδομένα διαφοροποιούνται, την ώρα που η ΑΕΚ «χτυπάει» την δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ενώ πλέον, με τον αποκλεισμό του Αρη, μέσω της τρίτης θέσης, παίρνει το καλό «εισιτήριο» για το Europa League της σεζόν 2020/21.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

👉Με την πρόκριση της ΑΕΚ σε βάρος του Αρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και με δεδομένες τις βαθμολογικές διαφορές στα πλέι οφ, στην ουσία ξεκαθάρισε το τοπίο με τα ελληνικά εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν με μία και μόνη εκκρεμότητα.

✔️ Ο Αρης με τον αποκλεισμό του από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τα δύο γκολ του Μάρκο Λιβάγια έχασε, εκτός από την ελπίδα κατάκτησης ενός τίτλου, και το δικαίωμα να διεκδικήσει το καλύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Europa League (με τους δύο προκριματικούς), για το οποίο τον πρώτο λόγο υπό κανονικές προϋποθέσεις έχει ο Κυπελλούχος Ελλάδας ή ο τρίτος του πρωταθλήματος, αν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

✔️ Με δεδομένη τη διαμόρφωση της βαθμολογίας των πλέι οφ και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού για έναν ακόμα χρόνο, Αρης και ΟΦΗ θα πάρουν το δεύτερο και τρίτο ελληνικό εισιτήριο για το Europa League, που απαιτεί πρόκριση από τρεις προκριματικούς γύρους (δεύτερο, τρίτο και πλέι οφ) για τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης.

✔️ Η εφετινή μάλιστα ιδιαιτερότητα λόγω κορωνοϊού είναι ότι θα πρέπει να κάνουν τρεις διαδοχικές προκρίσεις σε τρεις συνεχόμενες Πέμπτες και μέσα από μονά ματς στις 17, 24 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου.

✔️ Τον πρώτο τους αντίπαλο για τον δεύτερο προκριματικό θα τον πληροφορηθούν είτε στις 31 Αυγούστου ή την 1η Σεπτεμβρίου και μαζί θα μάθουν και τον αντίπαλο του τρίτου προκριματικού, αν ξεπεράσουν το πρώτο εμπόδιο.


Τελευταία Νέα