×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Δούρου: «Δεν έχουν δοθεί χρήματα μόνο για το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά για πολλά έργα»


Sportime Team

Δούρου: «Δεν έχουν δοθεί χρήματα μόνο για το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά για πολλά έργα»


Η Ρένα Δούρου μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα χρήματα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγιά Σοφιά».

Εκεί αναφέρθηκε και στο πλάνο που υπάρχει για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, με αφορμή τα χρήματα που δόθηκαν για την «Αγια-Σοφιά», επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει μελέτες και για γήπεδα άλλων συλλόγων.

Επιπλέον, δεν απέφυγε να μιλήσει για την τραγωδία στο Μάτι και τις ευθύνες που υπάρχουν, αλλά και για το αν είναι έτοιμη τώρα η Περιφέρεια για να αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση.

Οι απαντήσεις της Δούρου

Αναλυτικά όσα είπε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής:

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι δόθηκαν χρήματα για το γήπεδο της ΑΕΚ και όχι για την Ανάπλαση του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας: «Έχουν δοθεί χρήματα για τα πάντα. Για την ανάπλαση του πεδίου, έχουν δοθεί χρήματα στη δημοτική Αρχή και βέβαια είμαστε εδώ για οποιαδήποτε περαιτέρω τεχνική μελέτη. Τα συγκεκριμένα λεφτά δεν δίνονται σε κανέναν πρόεδρο ΠΑΕ και σε κανέναν οικονομικό περιουσιακό παράγοντα, αλλά στην Ερασιτεχνική της ΑΕΚ για το νέο γήπεδο. Έχουν δοθεί χρήματα και στη Νέα Σμύρνη (σ.σ. για τον Πανιώνιο), αλλά και 7,5 εκατ. ευρώ στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, τα οποία αναζητούν τεχνική μελέτη. Το κλειστό Καπαγέρωφ χρηματοδοτήθηκε με 8,5 εκατ. ευρώ. Καταγράψαμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και στους 66 Δήμους και τα βάλαμε όλα σε μια σειρά. Έχουν δοθεί 140 εκατ. ευρώ για να δημιουργηθούν 217 αθλητικές εγκαταστάσεις. Προεκλογικά έλεγα ότι θα δοθούν τα χρήματα για να καλυφθούν οι όλες ανάγκες μιας κοινωνίας που ήταν στο καναβάτσο το 2014. Αρκεί το έργο να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον και στην εργατική νομοθεσία. Για εμάς ήταν προτεραιότητα ο αθλητισμός. Έχω υπογράψει τα περισσότερα συνεργασίας από κάθε πολιτικό και δεν φοβάμαι να το πω».

Για το αν θα διόρθωνε κάτι μετά το Μάτι: «Έχουμε προσπαθήσει να διορθώσουμε πράγματα. Ρωτάνε πολλοί γιατί δεν γίνεται debate. Είναι πολύ βολικό για κάποιους να μείνουμε στην κουβέντα που στήθηκε για τη Μάνδρα Αττικής και το Μάτι. Χρωστάμε το να γίνει μια σοβαρή συζήτηση και να αποδοθούν ευθύνες και πολιτικές και οι δικαστικές, οι ποινικές εννοώ. Οι αντικειμενικές και οι διαχρονικές ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Δεν μπορεί να έχουν γίνει όλα καλά και να έχουμε οδηγηθεί σε 102 νεκρούς. Δεν έχει γίνει κουβέντα, διότι δεν φαίνεται να μαθαίνουμε σε αυτόν τον τόπο. Έπρεπε να γίνει ο σεισμός του 1999 για να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την αντισεισμική θωράκιση, όπως άλλαξε και το θεσμικό πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές έπειτα από τις πυρκαγιές στην Ηλεία. Όπως ξεκίνησε και η κουβέντα μετά το Μάτι.

Τι θα άλλαζα; Αυτά που έχουμε προσπαθήσει να αλλάξουμε στην περιφέρεια Αττικής. Στο ερώτημα αν είμαστε πλέον έτοιμοι, η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Είμαστε έτοιμοι διότι δεν θα έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Μην κοιτάτε που στις δύο εθνικές τραγωδίες αναζητήσαμε τη Δούρου για να της αποδώσουμε τις ευθύνες. Εγώ με τις πλημμύρες στην Κρήτη ένιωσα ανακούφιση. Δυστυχώς είχαμε νεκρούς, αλλά ουδείς έπιασε στο στόμα του τον Περιφερειάρχη. Πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά και έχουμε καταθέσεις μια σειρά από προτάσεις στην Κυβέρνηση, διότι η κλιματική αλλαγή ήρθε για να μείνει. Θέλω να πιστεύω ότι θα τεθούν υπόψη. Με μια τραγική διορατικότητα λειτούργησα πέραν των ορίων και έδωσα 5 εκατομμύρια ευρώ στο Πυροσβεστικό Σώμα για αγορά οχημάτων το 2016, αλλά και 5 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ. για αγορά οχημάτων».

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Sportime Extras