Η αλήθεια για την ΑΕΚ και την εταιρία Oil Tank


Σπύρος Γιαννόπουλος

Η αλήθεια για την ΑΕΚ και την εταιρία Oil Tank


Η διεθνούς φήμης οικονομική εφημερίδα Financial Times δημοσίευσε την Πέμπτη (1/11) ένα άρθρο έρευνας σχετικά με την Aegean, στο οποίο αναφέρθηκε και η ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του διεθνούς ΜΜΕ, επισήμανε πως η Oil Tank Engineering and Consulting (μια θυγατρική εταιρεία της Aegean) «το 2016 πραγματοποίησε μεταφορά 2,77 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ.  Η εν λόγω εταιρία που εμπλέκεται σε υπόθεση που ερευνάται από τις αρχές, φέρεται, όπως αναφέρει το άρθρο, να χρηματοδότησε το παραπάνω ποσό στην Ένωση ως «άτοκο δάνειο για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου», ενώ επίσης «φαίνεται να έκανε μεμονωμένες πληρωμές σε ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ».

Κάτι το οποίο μπορεί να κίνησε υποψίες για αθέμιτη δραστηριότητα, αλλά, η αλήθεια για τη συγκεκριμένη συναλλαγή μοιάζει να είναι άλλη, καθώς το ποσό συμπεριλήφθηκε στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη σεζόν 2015/16 (είχε ζημιές 4,2 εκατ.ευρώ). «Στις 13/07/2015, λόγω της τραπεζικής αργίας η εταιρεία προχώρησε σε σύναψη δανείου με την Oil Tank Engineering & Consulting Ltd. με σκοπό την πληρωμή των υποχρεώσεών της προς ποδοσφαιριστές», αναφερόταν στην τότε συμφωνία.

Ενα δάνειο λοιπόν, το οποίο είχε πάρει η ΠΑΕ ΑΕΚ ώστε να διευκολυνθεί οικονομικά λόγω των capital controls για να μην καθυστερήσουν οι πληρωμές προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και άλλους πιστωτές. Και αυτά τα 2,7 εκατ. επεστράφησαν αργότερα, με το δάνειο έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό. Κάτι που δεν επισημαίνεται μέσα στο άρθρο των «Financial Times» δημιουργώντας σύγχυση.

Τέλος, δεν φαίνεται να έχει ορθολογική βάση ο ισχυρισμός πως το δάνειο πάρθηκε από την ΠΑΕ, ώστε το ποσό να δοθεί στη συνέχεια στην ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Sportime Extras