×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Υμνοι για Καρέρα: «Φαινόμενο για το ρωσικό ποδόσφαιρο»


    Βαγγέλης Λάσκαρης

Υμνοι για Καρέρα: «Φαινόμενο για το ρωσικό ποδόσφαιρο»


O Μάσιμο Καρέρα για ακόμη μια φορά γίνεται μεγάλο θέμα στην Ρωσία και τον… υμνούν για όσα πέτυχε με την Σπαρτάκ Μόσχας εκεί.

Μεγάλο αφιέρωμα στον Μάσιμο Καρέρα φιλοξενεί η ιστοσελίδα football.kulichki.net. Οι Ρώσοι δεν μπορούν να ξεχάσουν τον Ιταλό τεχνικό της ΑΕΚ, που οδήγησε στο πρωτάθλημα την Σπαρτάκ Μόσχας, ύστερα από 15 χρόνια.

Στην εισαγωγή, το σχετικό άρθρο, τονίζει μεταξύ άλλων πως: «Πολλοί ειδικοί προσπάθησαν να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φαινόταν, όμως, ότι ο δέκατος τίτλος ήταν αδύνατος. Όπως μια κατάρα. Ούτε οι βοηθοί, ούτε οι ισχυρότεροι προπονητές στη Ρωσία, κανείς δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την Σπαρτάκ σε μια δύσκολη περίοδο. Ακριβώς τότε εμφανίστηκε ένας Ιταλός, τον οποίο ουσιαστικά δεν γνωρίζαμε. Κανείς δεν πίστευε καθόλου στον Μάσιμο. Ο Καρέρα κατάφερε να κάνει το όνειρο της Σπαρτάκ πραγματικότητα. Ο δέκατος τίτλος είχε κατακτηθεί».

Έπειτα, σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Όσον αφορά τα του παιχνιδιού, ο Μάσιμο πάντα προτιμούσε να ενισχύει την άμυνα και από εκεί έψαχνε ευκαιρίες να αναπτύξει γρήγορες επιθέσεις που ο αντίπαλος απλά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει. Ξεκίνησε τη θεωρητική του καριέρα στη Γιουβέντους, έγινε το δεξί χέρι του Κοντέ, ήταν υπεύθυνος για τη γραμμή άμυνας αλλά βοήθησε επίσης και σε άλλα θέματα. Κατέστη αμέσως σαφές ότι ο Μάσιμο έχει ταλέντο”. Από εκεί και πέρα οι Ρώσοι κάνουν αναφορά στον τρόπο που αποχώρησε ο Μάσιμο Καρέρα από την Σπαρτάκ, μιλάνε για τις κόντρες που υπήρχαν με τον Γκλουσακόφ για τον οποίο αφήνουν υπονοούμενα, ενώ καταλήγουν λέγοντας πως “αρέσει ή όχι ο Καρέρα βοήθησε την Σπαρτάκ. Έγινε ένα φαινόμενο για το ρωσικό ποδόσφαιρο. Δεν έφερε μόνο τον τίτλο αλλά και την πίστη στην ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σιμάνσκι: Η ΑΕΚ πάει καλά για «ψαλίδι» και δόσεις

 


Τελευταία Νέα