×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Νέα Φιλαδέλφεια: «Τα έργα της υπογειοποίησης θα διαρκέσουν 14 μήνες»


    Βαγγέλης Λάσκαρης

Νέα Φιλαδέλφεια: «Τα έργα της υπογειοποίησης θα διαρκέσουν 14 μήνες»


Νέα Φιλαδέλφεια: Σήμερα έγινε Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ και την υπογειοποίηση δίπλα από την «Αγιά Σοφιά».

Εκεί αναλύθηκε η μελέτη της ΙΝΤΡΑΚΑΤ από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων όπου υπογραμμίστηκε το τι θα γίνει στην περιοχή με το μεγάλο έργο της υπογειοποίησης. Και τόνισαν ότι τα έργα θα διαρκέσουν 14 μήνες

Η Δημοτική Σύμβουλος, Ανθή Παπακώστα (και στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ) έκανε εισήγηση και παρουσίασε τα οφέλη και τα κέρδη που θα έχει η Νέα Φιλαδέλφεια με το νέο γήπεδο και της υπογειοποίησης.

Αναλυτικά η εισήγηση

ΓΗΠΕΔΟ-ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

• Το γήπεδο , είναι ένα έργο ανάπτυξης για την πόλη μας.
• Με το μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και το ΠΠΙΕΔ που ήδη υπάρχει, αναδεικνύεται η ιστορία της πόλης μας. • Αύξηση επισκεψιμότητας, γιατί θα λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα , όλο το χρόνο.
• Τόνωση της τοπικής αγοράς. • Μείωση της ανεργίας, γιατί θα απασχοληθούν κυρίως συμπολίτες μας.
• Αύξηση των εσόδων του Δήμου, από την είσπραξη των δημοτικών τελών
• Διαφήμιση της πόλης μας και στο εξωτερικό, μέσα από την παρουσία της ιστορικής ομάδας της ΑΕΚ
• Με την ολοκλήρωση της υπογειοποιήσης, δημιουργείται ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης για την πόλη.
• Αναμορφώνεται και αλλάζει προς το καλύτερο, όλη η γύρω περιοχή, με έργα στον περιβάλλοντα χώρο.
• Αναδεικνύεται και το Άλσος , ως πόλος έλξης για όλη την Αττική, χωρίς να αλλάζει στο ελάχιστο ο χαρακτήρας του ως ένας από τους μεγαλύτερους πνέυμονες πρασίνου σε όλο το λεκανοπέδιο.
• Ένα τέτοιο έργο , σε όποια πόλη και να έχει δημιουργηθεί, μόνο θετικό αποτύπωμα προσέδωσε.
• Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης , που θα χρησιμοποιούνται από τον κόσμο Τις ημέρες που δε θα λειτούργει το γήπεδο Ειδικά ως προς την Υπογειοποίηση: – Πρόκειται για έργο ευλογία για τη Νέα Φιλαδέλφεια! -Και είναι η πρώτη φορά που ένα αθλητικό σωματείο έχει πληρώσει όλες τις απαραίτητες μελέτες για ένα τόσο μεγάλο έργο -Σαφέστατα θα υπάρξει μια ταλαιπωρία για την πόλη για δέκα με δώδεκα μήνες, αλλά πρόκειται για μικρή ταλαιπωρία μπροστά σε ένα έργο που θα εξυπηρετεί την πόλη για τα επόμενα πενήντα χρόνια -Ιστορικά και μόνο να σημειώσω ότι το έργο της υπογειοποίησης είχε μελετηθεί για τη Νέα Φιλαδέλφεια και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 χωρίς τότε καν να υπάρχει θέμα κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ.

Επίσης να θυμίσω ότι το έργο της υπογειοποίησης το είχε απαιτήσει η Περιφέρεια από το 2013 προκειμένου να εγκρίνει την κατασκευή του γηπέδου. Και η ΑΕΚ ξόδεψε πάνω από δύο εκατ. ευρώ σε μελέτες προκειμένου να σχεδιάσει ένα γήπεδο που θα λειτουργεί με την Υπογειποποίηση. Για εμάς θα ήταν πολύ πιο εύκολο να λειτουργήσουμε το γήπεδο όπως παλιά αλλά η ταλαιπωρία για την πόλη τις μέρες των αγώνων θα ήταν αφόρητη. Το έργο της Υπογειοποίησης δεν γίνεται λοιπόν για το γήπεδο. Γίνεται για την πόλη και στη συνέχεια για το γήπεδο.

Τα κέρδη της Υπογειοποιησης για τη Νέα Φιλαδέλφεια:

  1. Με την υπογειοποίηση θα απελευθερωθούν δέκα στρέμματα έξτρα χώρου για τους δημότες
  2. Θα αυξηθεί το πράσινο με την πλατεία που θα δημιουργηθει πίσω από το γήπεδο, στο χώρο που κάλυπτε η παλιά σκεπαστή
  3. Η Υπογειοποίηση δίνει σε δημόσια χρήση περίπου750 τετραγωνικά μέτρα σε δημόσια χρήση
  4. Θα περιοριστεί ο θόρυβος της κυκλοφορίας των οχημάτων
  5. Μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πεζούς τις ημέρες των αγώνων

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ;

Μόνο η επιβάρυνση της κυκλοφορίας το πολύ για είκοσι ημέρες το χρόνο (τις αγωνιστικές μέρες), που όμως μπορεί να ελαχιστοποιηθεί , αν δραστηριοποιήσουμε τους πολίτες και τους φιλάθλους να χρησιμοποιούν τους σταθμούς του ΗΣΑΠ στον περισσό, νέα Ιωνία , άνω Πατήσια. Τώρα , που φτάνουμε στο τελικό στάδιο κατασκευής του γηπέδου, θα πρέπει να αισθανόμαστε χαρούμενοι ,που στου δύσκολους οικονομικά καιρούς που βιώνουμε όλοι μας, ένα τέτοιο έργο μόνο ανάπτυξη θα πρέπει να θεωρείται για την πόλη μας. Πιστεύω, ότι η πόλη μας και οι κάτοικοι μόνο να κερδίσουν έχουν από τη ύπαρξη του γηπέδου. Άλλωστε , μπορούμε να πούμε ότι δικαιωματικά εκπληρώνεται, το όνειρο πολλών φίλων της ιστορικής μας ομάδας της ΑΕΚ, να βλέπουν την ομάδα τους στον τόπο που επέλεξαν οι προγονοί μας. Αυτό τους αξίζει πραγματικά .Αναμένουμε πλέον την ψήφιση απο το Δημοτικό Συμβούλιο και την παροχή σύμφωνης γνώμης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα πλαίσια κατασκευής του έργου «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας», βάσει της αριθ. 63/2019 απόφασης-εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Είχε… Αγιο Τσιντώτα!

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram