Το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ απόψε στη Λεωφόρο μπορεί να κρίνει τα πάντα όσον αφορά το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πώς θα συμβεί αυτό; Με νίκη της ΑΕΚ! Σίγουρα τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η ΑΕΚ δεν πείθουν με την αγωνιστική τους εικόνα. Όμως πραγματικά αυτό το ματς είναι «τελικός». Κυρίως για τον Παναθηναϊκό, καθώς σε περίπτωση ισοπαλία η 4η θέση γίνεται πάρα πολύ δύσκολη στις δυο τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν και σε περίπτωση ήττα όλα τελειώνουν. Για την ΑΕΚ αυτό το ματς δεν είναι «τελικός», καθώς αν δεν κερδίσει δε χάνεται. Όμως με νίκη της Ένωσης το βράδυ στη Λεωφόρο η ΑΕΚ κερδίζει οριστικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι στην 4η θέση έχοντας 55 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός είναι στην 5η θέση με 52. Στο +3 η Ένωση, η οποία αν κερδίσει πάει στο +6 και μετά απομένουν δυο αγωνιστικές. Ακόμη και να χάσει όμως απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Άρη και κερδίσει ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του Άρη και Ολυμπιακό, οι δυο ομάδες θα ισοβαθμήσουν με την ΑΕΚ να υπερτερεί.

Πάμε να δούμε τα κριτήρια ισοβαθμίας, όπως αναγράφονται στη Σούπερ Λίγκα:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Μέχρι τώρα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν αγωνιστεί τρεις φορές μεταξύ τους: Οι πράσινοι έχουν κερδίσει 1-2 στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο, το ματς της Λεωφόρου ήρθε 1-1, ενώ στον πρώτο γύρο των πλέι οφ ΑΕΚ και ΠΑΟ ήρθαν επίσης 1-1. Αρα αν η ΑΕΚ κερδίσει απόψε, οι δυο ομάδες θα έχουν από 5 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια και στα γκολ με νίκη ΑΕΚ θα υπερτερεί η Ένωση ή θα έχουν τα ίδια. Ετσι πάμε στο τρίτο κριτήριο που υπερτερεί η ΑΕΚ, η οποία τερμάτισε πάνω από τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια.

Με νίκη λοιπόν απόψε η ομάδα του Χιμένεθ στη Λεωφόρο “καθαρίζει” την Ευρώπη. Σε νίκη του ΠΑΟ οι δυο ομάδες θα ισοβαθμήσουν και όλα θα κριθούν στις δυο τελευταίες αγωνιστικές. Σε περίπτωση ισοπαλίας, η ΑΕΚ θα διατηρήσει το +3 και θα έχει το πάνω χέρι για το φινάλε.