×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Βράνιες: Το τριετές της ΑΕΚ και όσα (λίγα) χάνει από Αντερλεχτ


    Τάσος Καπετανάκος

Βράνιες: Το τριετές της ΑΕΚ και όσα (λίγα) χάνει από Αντερλεχτ


Ο Ογκνιεν Βράνιες είναι μια ιδιαίτερη. Μια ξεχωριστή περίπτωση για την ΑΕΚ. Ο Βόσνιος τον προσεχή Οκτώβριο θα κλείσει τα 31 χρόνια του.

Και τώρα δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Αντερλεχτ μέχρι το 2022. Αυτό του αποφέρει ετησίως 900.000 ευρώ, όμως η βελγική ομάδα θέλει να το λύσει άμεσα διότι έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η ΑΕΚ προφανώς καραδοκεί στη γωνία για τον δυναμικό κεντρικό αμυντικό που δείχνει ώριμος και προσαρμοσμένος με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της. Αρα δείχνει να τον εμπιστεύεται για να στηριχτεί πάνω του τα προσεχή χρόνια. Η Ενωση σε κάθε περίπτωση περιμένει τις εξελίξεις από πλευράς Βράνιες πλέον (του Ογκνιεν και του αδερφού του) για την λύση συμβολαίου με την Αντερλεχτ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν σκέψεις να του προτείνει συμβόλαιο 500.000 ευρώ ετησίως και για να μειώσει παράλληλα στον Ογκνιεν Βράνιες και τα χρήματα που χάνει από τη διαφορά με την Αντερλεχτ. Δηλαδή, λίγο πριν γίνει 31 ετών να του κάνει τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές κοντά στο 1,5 εκατ.ευρώ. άρα μέχρι τα 34 του να είναι πρωταγωνιστής σε ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους και βασικός στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι και η ΑΕΚ θα έχει τον Βράνιες για 3 χρόνια, καθώς όταν έχει το… μυαλό στο κεφάλι και σκέφτεται μόνο το ποδόσφαιρο – όπως επί Καρέρα – είναι πολύτιμος. Και όσον αφορά την ηλικία του, το αθλητικό σώμα του, ο τρόπος που γυμνάζεται και τα προσόντα του δείχνουν ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το… λιμάνι του Βράνιες

Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός στην ΑΕΚ έχει βρει το… απάνεμο λιμάνι του, μετά από ταξίδια σε διάφορες χώρες για να βρει ομάδα να ταιριάξει. Δεν το κατάφερε πουθενά. Ούτε σε Κράσνονταρ, ούτε στην Αντερλεχτ, ούτε στην Χιχόν, ούτε στην Τουρκία (Γκαζιάντεσπορ, Ελάγκισπορ), ούτε στην Σερίφ, ούτε στην Τομ Τομσκ, ούτε και στην Σερβία. Μόνο στην ΑΕΚ είχε χημεία και για αυτό έχει συμπληρώσει εδώ 81 ματς, ενώ η δεύτερη ομάδα του σε συμμετοχές είναι η Κράσνονταρ με ούτε τις μισές (40)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αραούχο: Αυτό το ματς έβαλε στο… μάτι για να γυρίσει

 


Τελευταία Νέα