Ξεκάθαρη η ΑΕΚ για Λιβάια: Δεν πωλείται με 4 εκατ.ευρώ


Τάσος Καπετανάκος

Ξεκάθαρη η ΑΕΚ για Λιβάια: Δεν πωλείται με 4 εκατ.ευρώ


Η χρονιά του Μάρκο Λιβάια ήταν κακή. Για τα δεδομένα του Κροάτη σέντερ φορ, ξεκάθαρη κακή.

Όταν υπάρχει το ταλέντο, οι δυνατότητες, η ποιότητα και το πνεύμα νικητή σε έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Μάρκο, τότε η χρονιά που τελείωσε δεν ικανοποιεί κανέναν. Και με τους νόμους της αγοράς, μετά την πρώτη χρονιά, η τιμή του πέφτει. Οι εκπρόσωποι του Λιβάια τους τελευταίους μήνες βολιδοσκοπούν την αγορά. Εξετάζουν περιπτώσεις ομάδων και πρωταθλημάτων που θα μπορούσε να πάει ο πελάτης τους. Μια διαδικασία που πάντα συμβαίνει και ισχύει για την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών τέτοιου επιπέδου.

Αυτό που ισχύει τούτη την στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει πρόταση για τον Κροάτη επιθετικό, όπως αυτή των 4 εκατ.ευρώ που γράφτηκαν σε ΜΜΕ. Και μάλιστα για τον 26χρονο επιθετικό η ΑΕΚ έχει κρίνει ότι το ποσό πιθανής πώλησης θα πρέπει να είναι μεγάλο. Και σε καμία περίπτωση ποσό στα 4 εκατ.ευρώ με το συμβόλαιο να τελειώνει σε δύο καλοκαίρια.

Tι περιμένει για Λιβάια

Η Ενωση είχε πληρώσει 1,8 εκατ.ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Λας Πάλμας, ενώ παίρνει και το μεγαλύτερο συμβόλαιο στα αποδυτήρια με περίπου 700.000 ευρώ ετησίως. Οπότε αναμενόμενα το ποσό που προσδοκούν σε περίπτωση πώλησης είναι παραπάνω από τα 5 εκατ.ευρώ. Παρότι ο σύλλογος δεν έχει μάθει να πουλά σε υψηλές τιμές, οι προσδοκίες είναι σαφώς μεγαλύτερες. Και χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η πώληση Βράνιες στην Αντερλεχτ με 3,2 εκατ.ευρώ.

Ο Λιβάια την χρονιά που ολοκλήρωσε έφτασε τις 38 συμμετοχές, με 12 γκολ και 8 ασίστ σε συνολικά 3.000 αγωνιστικά λεπτά. Την πρώτη του στην ΑΕΚ είχε κάνει 42 ματς, με 10 γκολ και 7 ασίστ, στην σεζόν που η ομάδα του κατέκτησε το Πρωτάθλημα και πέτυχε πολλά.


Sportime Extras