×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μότα: Ένας αρτίστας με τάσεις λιποθυμίας


Αντώνης Τσιράκης

Μότα: Ένας αρτίστας με τάσεις λιποθυμίας


Τον τελευταίο καιρό είναι από τους καλύτερους παίκτες της Κέρκυρας ο Μπρούνο Μότα. Του πήρε, βέβαια, αρκετά για να βρει τα πατήματά του και να δείξει την ποιότητά του. 

Λόγοι υπάρχουν πάντως. Το καλοκαίρι με το που επέστρεψαν οι Φαίακες από τα 3-5 Πηγάδια, όπου γινόταν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Μότα πάγωσε τους πάντες. Σε μία προπόνηση έχασε τις αισθήσεις του έπειτα από χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι.

Στη συνέχεια ήρθαν και άλλες αναποδιές. Έβγαλε δύο τραυματισμούς. Για κανέναν δεν είναι εύκολο να πηγαίνει σε μία νέα χώρα, να μην ξέρει το πρωτάθλημα και να «μπαινοβγαίνει» στις προπονήσεις. Μέχρι που πριν το ματς με την Παναχαϊκή ήρθε και το νέο λιποθυμικό επεισόδιο. Την ώρα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο με συμπαίκτη του, έχασε ξανά τις αισθήσεις του! Υποβλήθηκε αμέσως σε εξετάσεις. Δεν βρέθηκε τίποτα. Στην Πάτρα δεν ταξίδεψε, αλλά σταδιακά άρχισε να βρίσκει ρυθμό.

Αυτό που λένε οι συμπαίκτες του πια είναι πως αποτελεί βαρόμετρο. Εάν δεν παίξει καλά αυτός ή ο Τουράμ τα πράγματα επιθετικά είναι δύσκολα. Η γκολάρα του με τον Βόλο ήταν απλά ένα δείγμα της ποιότητάς του. Έχει την κάθετη πάσα, καλό πόδι, καλή τεχνική. Πού υστερεί; Στην ταχύτητα. Αλλά τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα δεν δυσκολεύονται να φανούν. Εάν η Κέρκυρα δεν αντιμετώπιζε τα προβλήματα που έχει και ήταν πιο ανταγωνιστική επί Νίκου Αναστόπουλου, τότε θα μπορούσε ίσως να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του ο 23χρονος Βραζιλιάνος.

Στην Ελλάδα μέσω Ρομπαλίνιο ο Μότα

Πώς ήρθε στα μέρη μας; Μέσω του γραφείου Think Ball & Sports Consulting και του αγαπημένου ατζέντη στην Κέρκυρα, Ρομπαλίνιο. Εκείνος τους πήγε προ τριετίας τον Τουράμ, εκείνος έφερε στη συνέχεια τους Βάργκας, Ινάσιο και Μινγκάτσος. Δική του εισήγηση ήταν, λοιπόν, και ο Μότα. Και συγκριτικά με τους τρεις προηγούμενους ήταν σαφώς πιο πετυχημένη.

Όσο για τη συνέχεια; Ο Μότα μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δύσκολα θα συνεχίσει στην Κέρκυρα. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά εκεί ώστε να ανανεώσει. Διαφορετικά θα ψαχτεί για αλλού. Ο Ρομπαλίνιο έχει σχέση με άλλε ελληνικές ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης, οπότε δε θα κάνει εντύπωση σε κανέναν το να συνεχίσει στα μέρη μας. Μένουν πέντε ματς στη Football League και σε αυτά ο στόχος είναι να συγκεντρώσει πάνω του όσο περισσότερα βλέμματα γίνεται. Το ίδιο φυσικά ισχύει για όλους στο νησί. Όσους τουλάχιστον μείνουν μέχρι τέλους. Αφού κάποιοι δεδομένα θα αποχαιρετήσουν νωρίτερα…Sportime News