×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μονεμβασιώτης: «Απέναντι στον Υφυπουργό για την αναδιάρθρωση»


    Sportime Team

Μονεμβασιώτης: «Απέναντι στον Υφυπουργό για την αναδιάρθρωση»


Κάθε αντίθετος με το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών είναι ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ παραχώρησε συνέντευξη στον «Αθήνα 9,84» και μίλησε για όλους και για όλα. «Θα είμαστε απέναντί του», είπε χαρακτηριστικά για τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, για την αναδιάρθρωση.

Επίσης είπε ότι το πρωτάθλημα ήταν καλύτερο φέτος κι αυτό γιατί πέντε ομάδες πάλευαν για την παραμονή κι άλλες επτά για την έξοδο στην Ευρώπη.

Φυσικά αναφέρθηκε και στον Απόλλωνα, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν επιλογή του να μην ξαναδοκιμάσει η ομάδα με Έλληνα προπονητή, ενώ άφησε και κάποιες αιχμές προς τους Έλληνες ποδοσφαιριστές

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πλάνο αναδιάρθρωσης του Υπουργού: «Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Ανεπίσημα μαθαίνουμε από άλλες ομάδες, οι οποίες συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό και διαβάζουμε διάφορα σε site και social media. Θα επιθυμούσαμε αυτό το πλάνο να μην είναι καν σκέψη του υφυπουργού. Είμαστε τελείως αντίθετοι. Αν συνεχίσει να πιστεύει τέτοιες αναδιαρθρώσεις θα είμαστε απέναντι του».

Για τον κ. Βασλειάδη: «Τον γνωρίσαμε όταν πρωτοξεκίνησε στη συγκεκριμένη θέση. Είδαμε έναν νέο άνθρωπο που ήθελε να κάνει πράγματα. Μάλιστα με αυτά που έκανε ίσως έωσς τότε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Με αυτά που ακούμε όμως είναι έτοιμος να κάνει μια ενέργεια που θα πάει προς τα πίσω το ποδόσφαιρο και θα κάνει ζημιά και στον εαυτό του. Είναι λάθος να σκέφτεται με εμπορικούς όρους».

Για τις συνέπειες της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης: «Δηλαδή σε λίγα χρόνια θα έχουμε έξι από την Αθήνα, τρεις από τις Θεσσαλονίκη και μια άλλη στην κατηγορία; Αντί να κοιτάξουμε να μιμηθούμε τα καλά πρωταθλήματα κάνουμε άλλα. Θέλουμε να κάνουμε πιο εμπορικό το πρωτάθλημα για να ευνοήσουμε αυτόν που θα πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η εταιρεία που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα είχε προτείνει στο παρελθόν μείωση των ομάδων και αγώνες μπαράζ. Οι ομάδες δεν το αποδέχθηκαν. Φέτος θεωρώ ότι ήταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Γιατί να πάμε λοιπόν να γίνουμε σαν το πρωτάθλημα της Πολωνίας;».

Για τα οικονομικά δεδομένα: «Οι ομάδες συνολικά είναι 34. Η ΟΥΕΦΑ απαιτεί να έχουμε δυο επαγγελματικές κατηγορίες. Και οι δημοσιογράφοι δεν ερευνούν πιο βαθιά το πρόβλημα. Ποιος ασχολείται σήμερα με τη Β’ Εθνική.  Μια ομάδα αυτής της κατηγορίας έχει μόνο υποχρεώσεις. Ξεκινά μια ομάδα από τη Μακεδονία και δεν έχει τα χρήματα να πάει στην Κρήτη. Αυτή η φτωχοποίηση πάει να γίνει και στην πρώτη κατηγορία. Με ενοχλεί ότι δεν ασχολούμαστε συνολικά με το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αναδιάρθρωση. Κάποιοι ζουν από το ποδόσφαιρο. Τις ομάδες τις εκμεταλλεύονται κάποιοι. Παίζουν στοίχημα, το κράτος εισπράττει γι’ αυτό φόρους, και οι εταιρείες κερδίζουν από το στοίχημα. Οι ομάδες όμως δεν εισπράττουν τίποτα».

Τις πιθανότητες να υλοποιηθεί η αναδιάρθρωση: «Ο Υπουργός θέλει του χρόνου πρωτάθλημα με δέκα ομάδες. Όλα αυτά για να παίζουν οι μεγάλες ομάδες μεταξύ τους περισσότερες φορές. Γιατί θα πρέπει να διαλύσουν το ποδόσφαιρο; Πιστεύω ότι δεν θα μπορέσει να το εφαρμόσει. Δεν θα δεχθεί αυτό το έκτρωμα το ίδιο το ποδόσφαιρο. Βέβαια οι πρόεδροι νοιάζονται πως θα πάρουν 500 χιλιάδες ευρώ παραπάνω. Ο Υφυπουργός πρέπει να συνομιλήσει μαζί με τις ομάδες, την ΕΠΟ, τη Super League. Να πάρει τις προτάσεις τους και να τις μελετήσει».

Το πρόβλημα που έχουν τώρα οι ομάδες: «Τέσσερις εβδομάδες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας και δεν ξέρουμε πόσοι θα πέσουν και τις ακριβώς θα γίνει. Έπρεπε να έχει πάρει τις αποφάσεις του ο Υπουργός και να λυθεί το θέμα. Προς στιγμήν ακούμε διαρροές και συζητήσεις. Η σωτηρία του ποδοσφαίρου είναι ευθύνη των ομάδων, της Πολιτείας, της ΕΠΟ, της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Δεν μας απειλούν με grexit; Γιατί δεν το κάνουν; Η ΟΥΕΦΑ δεν το ξέρει ότι οι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι».

Για το αν πήγαν καλύτερα φέτος τα πράγματα στο ποδόσφαιρο: «Δεν πήγαν χειρότερα. Είχαμε πέντε που πάλευαν για την κατηγορία, επτά που ήταν ένα επίπεδο παραπάνω και αυτούς που πάλευαν για την Ευρώπη. Το πρωτάθλημα ήταν καλύτερο. Η διαιτησία ήταν καλύτερη. Οι μεγάλες ομάδες ποτέ δεν θα είναι ευχαριστημένες. Δύσκολα μπορούν να είναι ευχαριστημένες όταν χάνουν το πρωτάθλημα. Ομάδες με πολύ κόσμο, μεγάλοι επιχειρηματίες με εγωισμό και θέλουν τα πάντα και τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ».

Για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Όμως εμείς έχουμε μιάμιση ερασιτεχνική κατηγορία. Όλα μαζί τα έσοδα του ποδοσφαίρου σε Α’ και Β’ κατηγορία είναι 38 εκατομμύρια. Τόσα κοστίζει ο αναπληρωματικός δεξιός μπακ της Τσέλσι. Και μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο;. Είναι ερασιτεχνικό και δεν το λέμε».

Για τον Πρωθυπουργό: «Ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι ξέρει από ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να βοηθήσει. Με αυτές τις προτάσεις φαίνεται πως δεν μπορούν»

Για τον Απόλλωνα: «Ο στόχος μας είναι να μείνουμε στην κατηγορία και να ανέβουμε επίπεδο. Δεν θέλαμε να ξαναδοκιμάσουμε με Έλληνα προπονητή. Με αυτό το σκεπτικό θέλαμε προπονητή από αναπτυγμένη χώρα. Όλοι θέλουμε να επενδύσουμε στους Έλληνες ποδοσφαιριστές αλλά είναι λίγοι. Με όποιους Έλληνες κάναμε συμφωνία, μόλις βρήκαν ομάδες σε Τουρκία ή άλλες χώρες έφυγαν. Αναγκαζόμαστε να πάμε εκτός Ελλάδας».

Για τον Αλμπάνη: «Τον Αλμπάνη τον ανέδειξε η αξία η δική του. Ο Αλμπάνης βοήθησε τον Απόλλωνα περισσότερο και όχι ο Απόλλωνας τον Αλμπάνη».

Για τη νέα χρονιά: «Στόχος μας είναι να πάμε στο επόμενο γκρουπ, αυτό που παλεύει για μια θέση από την 5η έως την 8η».


Τελευταία Νέα