ΑΠΟΨΕΙΣ

25η Μαρτίου: Δεν ανήκει σε εσάς αυτή η γιορτή. Δεν γιορτάζουμε μαζί σας. Αυτή η επέτειος δεν σας χωρά!

Δεν ανήκει σε εσάς αυτή η γιορτή. Δεν γιορτάζουμε μαζί σας. Αυτή η επέτειος, αυτή η ιστορική μέρα δεν σας χωρά. Ούτε ο τόπος...
25η Μαρτίου: Δεν ανήκει σε εσάς αυτή η γιορτή. Δεν γιορτάζουμε μαζί σας. Αυτή η επέτειος δεν σας χωρά!

25η Μαρτίου: Δεν ανήκει σε εσάς αυτή η γιορτή. Δεν γιορτάζουμε μαζί σας. Αυτή η επέτειος, αυτή η ιστορική μέρα δεν σας χωρά. Ούτε ο τόπος…

25η Μαρτίου: Δεν ανήκει σε εσάς αυτή η γιορτή. Δεν γιορτάζουμε μαζί σας.

Δεν έχετε θέση στις μεγάλες τιμές προς τους ήρωες της Παλιγγενεσίας.

Δεν σας αξιώνει κανένας Έλληνας, να γιορτάσετε μια Εθνική Επέτειο χωρίς Έλληνες.

Όχι δεν έχετε θέση στη γιορτή.

Όχι με τον λαό κλεισμένο στα σπίτια του.

Όχι με 4.000 αστυνομικούς να φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία της απολυταρχίας σας.

Όχι με το να καταχράστε το σύνθημα της Ελευθερίας, προβάλλοντας το αντίκρυ σε φυλακισμένους πολίτες.

Όχι με drones, ελικόπτερα και ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες, για να προστατεύουν το «κύρος» της μπανανίας που έχετε δημιουργήσει.

Όχι να γιορτάζετε τις νίκες των ατρόμητων αγωνιστών του Γένους, επιβάλλοντας τρομοκρατία καταστολής στους απογόνους τους.

Όχι με έναν ηγέτη Ελληνικού κράτους, που παραμονές της επετείου φροντίζει να υποβάλει τα σέβη του στην πραγματική πατρίδα του. Που φωτογραφίζεται σε αεροπλανοφόρα, με Αμερικανικά Τζόκεϊ στο κεφάλι.

Όχι με πολιτικούς που διαπραγματεύονται πίσω από τις πλάτες μας Αιγαίο και Μεσόγειο, και τολμούν να πιάνουν στο στόμα τους, τους ήρωες που μας απήλλαξαν από τον Τουρκικό ζυγό.

Όχι να μιλάτε για τιμές σε αυτούς που έσκιζαν τις σάρκες τους στις τουρκικές χατζάρες για να πάρουν πίσω δυο μέτρα Ελληνικής γης, ενώ εσείς ξεπουλήσατε τη Μακεδονία με τις πένες σας, τις υπογραφές σας και την υποκρισία σας.

Όχι με υπερπολυτελή δείπνα σε Προεδρικά Μέγαρα με την «Αριστεία» της διεθνούς ελίτ, για να τιμήσουμε αυτούς που φώναζαν: «Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες».

Όχι τέτοια κούφια επιδειξιομανία ενώ ο Ελληνικός λαός υποφέρει, στενάζει και βυθίζεται στον οικονομικό καιάδα της ανεργίας.

Όχι με μια Εκκλησία παραγκωνισμένη, απούσα απ’ τον μικρόκοσμο σας, εξορισμένη σε φαινομενική ανυπαρξία.

Όχι να προσποιείστε τιμές σε μια Επανάσταση που ποτίστηκε από το γλυκό γάλα της Ορθοδοξίας, με ναούς σφραγισμένους, ιερείς εκβιαζόμενους, χριστιανούς κυνηγημένους.

Όχι με επιτροπές που κλήθηκαν να γιορτάσουν το 21, πετώντας βόρβορο προς τον Καραϊσκάκη και τον Καποδίστρια. Που χαριεντίζονται πάνω από ποταμούς ηρωικού αίματος για να φωτογραφηθούν με τα υπέρκομψα συνολάκια τους και να κάνουν δημόσιες σχέσεις.

Όχι με το να χρηματοδοτείτε χειραγωγούμενα κανάλια για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και να μας πείσουν πως οι Έλληνες περνούσαν ζωή χαρισάμενη στην Τουρκοκρατία.

Δεν ανήκετε στο Έθνος που παρέδωσαν οι Ήρωες μας.

Δεν γιορτάζει κανείς την απελευθέρωση απ’ την σκλαβιά, με νέα σκλαβιά.

Είστε περιττοί.

Είστε γραφικοί στα μάτια μας.

Γιορτάστε τις καρέκλες σας. Γιορτάστε τα πλούτη σας. Γιορτάστε την πρόσκαιρη εξουσία σας.

Όχι την Ελληνική Επανάσταση όμως.

Αυτή η επέτειος δεν σας χωρά.

Τα στεφάνια που καταθέτετε, στεφανώνουν μόνο το Ψευτορωμαίικο σας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «25η Μαρτίου: Δεν ανήκει σε εσάς αυτή η γιορτή. Δεν γιορτάζουμε μαζί σας. Αυτή η επέτειος δεν σας χωρά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.