menu

Δεν ήταν «αντάρτικο», ήταν όμως προειδοποιητική «βολή» ενάντια στους Θεομπαίχτες

Ελευθέριος Ανδρώνης

Φτάνει πια η κοροϊδία και η περιφρονητική στάση της κυβέρνησης προς τους χριστιανούς. Κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το αίσχος.

Mήπως έφτασε επιτέλους η ώρα και η στιγμή της Εκκλησίας, για να ορθώσει το ανάστημα της απέναντι στην παράνοια ενός τυφλού απολυταρχισμού;

Φτάνει πια η κοροϊδία και η περιφρονητική στάση της κυβέρνησης προς τους χριστιανούς. Κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το αίσχος.

Να προχωρούν σε συμφωνίες με την ηγεσία της Εκκλησίας, να δημοσιεύουν ΦΕΚ και μετά από λίγες μέρες να αλλάζουν αποφάσεις μέσα σε μια νύχτα, ανέντιμα, χωρίς να ενημερώνουν κανέναν, λες και η Εκκλησία είναι έρμαιο του… Καισαροπάπα του Μαξίμου!

Μετά από τέτοια υποκρισία, μετά από τέτοια πολιτικάντικη στάση εκ μέρους της κυβέρνησης, η ΔΙΣ έκανε το αυτονόητο: είπε ΟΧΙ στον φασισμό του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!

Αντέδρασε στο να καταπατηθούν (ξανά) οι -συνταγματικά κατοχυρωμένες – θρησκευτικές ελευθερίες των χριστιανών, απαγορεύοντας τον εκκλησιασμό σε μια ακόμα μεγάλη θρησκευτική εορτή, για να παίξει… «άμυνα» η παρέα του κυρίου Πέτσα, μήπως και ανοίξουν τα σχολεία (τα οποία έκλεισαν με δική τους ευθύνη)!

Αντέδρασε στην περεταίρω αποθράσυνση της πολιτείας και στην ανήθικη εκμετάλλευση της τεράστιας συγκαταβατικότητας που η Εκκλησία είχε δείξει για ολόκληρο το 2020!

Αντέδρασε στη λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών που επανειλημμένως ακολούθησε η κυβέρνηση, δίνοντας πανδημικά… προνόμια στα κέντρα του καταναλωτισμού και του καλλωπισμού και θεωρώντας τον εκκλησιασμό ως… πράξη δευτερεύουσας σημασίας κάποιων… ενοχλητικών ανθρώπων!

Η αντίδραση της ΔΙΣ ήταν μια είδηση που οι χριστιανοί δέχθηκαν με ενθουσιασμό, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο καταπιεσμένης αγανάκτησης! Ασχέτως αν ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέχεια επέλεξε να ρίξει τους τόνους, ήταν σίγουρα ένα θετικό πρώτο βήμα, ένα σημάδι πρώτης αντίδρασης που ευελπιστούμε πως θα καρποφορήσει στο μέλλον με πιο δυναμικές απαντήσεις.

Η κυβερνητική ασυδοσία αποδεικνύεται περίτρανα και από τους λόγους της κ. Λινού, η οποία δήλωσε και πάλι έκπληκτη πως: «η προηγούμενη απόφαση που είχε πάρει η Πολιτεία για τις Εκκλησίες ήταν μετά από την πλειοψηφική απόφαση των ειδικών», προσθέτοντας παράλληλα πως αύτη τη φορά όμως «οι ειδικοί δεν ενημερώθηκαν καν για αυτή την αλλαγή»!

Καθαρά πολιτική απόφαση και αυτή λοιπόν! Σφράγισμα εκκλησιών, χωρίς τη γνώμη ειδικών, χωρίς παράθεση στοιχείων, χωρίς πειστικά επιχειρήματα και πάνω απ’ όλα καταπατώντας με ανήθικο τρόπο, τη προϋπάρχουσα συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους!

Και μάλιστα, μετά την λογικότατη αντίδραση της ΔΙΣ προς τα αδιανόητα «ήξεις αφήξεις» της Αριστείας, η κυβέρνηση να δείχνει τέτοιο πολιτικό θράσος  απαντώντας πως : «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την απόφασή της δεν συναινεί στα νέα μέτρα που αφορούν τις λειτουργίες. Όμως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί  όποιος διαφωνεί».

Αυτοί οι Θεομπαίχτες καρεκλοκένταυροι που διαχρονικά εκμεταλλεύονται τη δύναμη της Εκκλησίας για να κερδίσουν ψηφαλάκια, όπως εκμεταλλεύτηκαν και το Μακεδονικό για να κερδίσουν τις εκλογές, αλλάζουν την μία ΚΥΑ μετά την άλλη σαν τα πουκάμισα και μετά μιλούν για σεβασμό απέναντι σε νόμους και συμφωνίες που σήμερα είναι… αύριο δεν είναι. Νόμοι και περιοριστικά μέτρα που αλλάζουν μέσα σε ένα βράδυ, και υποτίθεται αφορούν την καταπολέμηση της πανδημίας, χωρίς να έχει ρωτηθεί η γνώμη κανενός επιστήμονα!

Χρειάζονται την Εκκλησία για ψηφοθηρικό… ντεκόρ στους ανούσιους ανασχηματισμούς τους και από την άλλη σφραγίζουν τους ναούς με ένα tweet του κ. Μητσοτάκη ή με πέντε ψυχρές λέξεις του κ. Πέτσα και μετά έχουν το θράσος να μιλούν για την «κοινωνική αλληλεγγύη και την ευθύνη» που καλείται να δείξει η Εκκλησία την μέρα των Φώτων!

Πόσο πιο χαμηλά θα τους φτάσει ο πολιτικός τους κατήφορος;

Τι δικαιώματα έδωσε η Εκκλησία για να επικαλούνται τώρα κίνδυνο διασποράς του ιού, την ημέρα των Θεοφανείων; Γιατί δεν ακούνε την εισήγηση των ειδικών και προχωρούν σε ανοιχτή σύγκρουση με την Εκκλησία;

Φαίνεται πως πλέον δυσκολεύονται πάρα πολύ στο να κρύψουν το αληθινό πρόσωπο τους!

Κύριοι της κυβέρνησης, δεν έχετε το παραμικρό δικαίωμα να καθορίζετε τα θέματα της Ορθόδοξης Λατρείας. Η Εκκλησία έχει τον μόνο και τον απόλυτο λόγο για τα λατρευτικά μας καθήκοντα. Η μοναδική αιτία που έχετε παρέμβει τόσο πολύ έως τώρα στην εκκλησιαστική τάξη, είναι διότι η Εκκλησία το επέτρεψε κατά παραχώρηση, για να συμβάλλει (όπως κάνει πάντοτε σε εθνικές προκλήσεις) στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όμως η συγκαταβατικότητα έχει και αυτή κάποια όρια. Τα όρια σταματούν εκεί που ξεκινάει η ασυδοσία, η ψηφοθηρική εκμετάλλευση,  η υπεροπτική στάση της κυβέρνησης προς τους χριστιανούς και ο άτυπος διωγμός της Εκκλησίας.

Αυτά τα όρια τα έχετε υπερβεί προ πολλού.

Ασχοληθείτε με τους ανασχηματισμούς του… Μανωλιού (και των ρούχων του) και τα θέματα που επαφίενται στις αρμοδιότητες σας. Έχετε πολλά λάθη να διορθώσετε. Έχετε πολλή δουλειά να κάνετε.

Το να σφραγίζετε τις εκκλησίες στα Φώτα, δεν είναι μία από αυτές.

Δημοφιλη Αρθρα