Δημήτρης Καμπουράκης κατά πολιτών: «Αν είσαι κουρασμένος με τα μέτρα, μπες στη ΜΕΘ να ξεκουραστείς»

Χωρίς προηγούμενο επίθεση στους πολίτες έκανε το Σάββατο 3 Απριλίου μέσα από την εκπομπή του στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, κατα τη διάρκεια συζήτησης με την συμπαρουσιάστριά του, έκανε κατά μέτωπο επίθεση στους πολίτες που έχουν αγανακτήσει με τα απανωτά lockdown και απαγορεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε στον αέρα της εκπομπής:

«Και αυτό το “είμαστε κουρασμένοι”, δεν αντέχω, “είμαστε κουρασμένοι”. Ε, εντάξει, μπες στη ΜΕΘ να ξεκουραστείς»

 

Πρόκληση…

Είναι τουλάχιστον προκλητικό, μετά από 5 μήνες απαγόρευσης κυκλοφορίας και καραντίνας, δημοσιογράφοι, από δημόσιο βήμα να βγαίνουν και να κατηγορούν όσους έχουν λυγίσει ψυχολογικά από τα μέτρα.

Είναι προκλητικό να υπερασπίζονται τις αποφάσεις της κυβέρνησης για παρατεταμένα lockdown, τα οποία εκ του αποτελέσματος…εναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας μας οδήγησαν σε χειρότερη κατάσταση απ’ οτι ξεκινήσαμε.

Βλέπετε τα κυβερνητικά στρατευμένα media τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδοθεί σε έναν οργασμό προπαγάνδας.

Κάνουν τους πολίτες συνυπεύθυνους στη διασπορά της πανδημίας, αποκρύπτοντας εντέχνως το πως φτάσαμε να έχουμε εν μέσω καραντίνας τόσες χιλιάδες κρούσματα.

Αποκρύπτοντας πως φτάσαμε σε καθημερινή βάση να έχουμε εκατοντάδες διασωληνωμένους σε ΜΕΘ…και όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και δεκάδες που περιμένουν να μπουν σε αυτές…

Τραγική κατάσταση στις ΜΕΘ

Μάλιστα χθές όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος, «σε τρία νοσοκομεία της Αττικής έχουμε 50 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοιό. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Νίκαια και Θριάσιο. Συνολικά στην Αττική, είναι 75 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ».

«Αντί λοιπόν να σκάψουν το κεφάλι και να βρουν λύση συνεχίζουν να κοροϊδεύουν το κόσμο. Είπε πάλι ο υπουργός σήμερα ότι απορροφώνται οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοιό το πρώτο 24ωρο.

Είπε επίσης ότι μένουν εκτός μέχρι να βγουν τα τεστ.

Για τα διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοιού που νοσηλεύονται στις κλινικές κορωνοιού και δεν χρειάζονται και δεν γίνονται τεστ.
Προσπαθούν να ακυρώσουν την υψηλή λίστα αναμονής για ΜΕΘ, λέγοντας ότι είναι της στιγμής και σε ένα 24ωρο απορροφώνται.
Ας δώσουν τη λίστα στη δημοσιότητα.
Είναι σήμερα στην Αττική 50 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι οποίοι περιμένουν πάνω από τρεις ημέρες. Κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους».

Συνεπώς…χιουμοράκι και «αγανάκτηση» με το θέμα των ΜΕΘ…καλό θα ήταν να μην γίνεται…