ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελληνοτουρκικά: Ξέφραγο αμπέλι η χώρα. O Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ έκανε ανενόχλητος… επιθεώρηση στην «επαρχία» της Βόρειας Ελλάδας…

Ελληνοτουρκικά: Είναι θλιβερό πως για άλλη μια φορά Ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε «με τις ευλογίες της» σε Τούρκο αξιωματούχο να κάνει φιέστα επεκτατισμού και αλυτρωτισμού, μέσα σε Ελληνικό έδαφος. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν υποτίθεται πως έκανε… ιδιωτική επίσκεψη σύμφωνα με την άποψη της κυβέρνησης, άλλα ουσιαστικά πραγματοποίησε ένα κανονικότατο τουρ σκληρής αλυτρωτικής...
Ελληνοτουρκικά: Ξέφραγο αμπέλι η χώρα. O Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ έκανε ανενόχλητος… επιθεώρηση στην «επαρχία» της Βόρειας Ελλάδας…

Ελληνοτουρκικά: Είναι θλιβερό πως για άλλη μια φορά Ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε «με τις ευλογίες της» σε Τούρκο αξιωματούχο να κάνει φιέστα επεκτατισμού και αλυτρωτισμού, μέσα σε Ελληνικό έδαφος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν υποτίθεται πως έκανε… ιδιωτική επίσκεψη σύμφωνα με την άποψη της κυβέρνησης, άλλα ουσιαστικά πραγματοποίησε ένα κανονικότατο τουρ σκληρής αλυτρωτικής προπαγάνδας, βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στην πραγματοποίηση των σχεδίων του Ερντογάν. Μάλιστα δεν πήρε καμία επίσημη άδεια για να έρθει στην Ελλάδα. Το μόνο που έκανε ήταν να… το ανακοινώσει στην Ελληνική κυβέρνηση…

Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν έφτασε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη και σαν πρώτη του επίσκεψη είχε το Tουρκικό προξενείο στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ. Αργότερα ξεναγήθηκε στο Γενί Τζαμί και στο Αλατζά Ιμαρέτ και έπειτα αναχώρησε για τη Θράκη. Εκεί είχε συναντήσεις με παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ενώ θα επισκεφθεί δύο μειονοτικά σχολεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή, άλλα και το υπό αναστήλωση τέμενος Βαγιαζήτ, στο Διδυμότειχο.

Ο θρασύτατος Τούρκος πολιτικός όντας φιλοξενούμενος σε ξένη χώρα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Κομοτηνή ως «κεντρική πόλη της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης», αποκαλύπτοντας ξεκάθαρα τις ορέξεις του Ερντογάν για ενσωμάτωση της Θράκης στην Τουρκία, ως επαρχία του Σουλτάνου με πρωτεύουσα την Κομοτηνή.

Η λεγόμενη… ιδιωτική και… αθόρυβη επίσκεψη συνεχίστηκε με πάνω από δέκα αναρτήσεις στο twitter του Τούρκου υφυπουργού. Ο Κιράν αναφέρθηκε σε «πιέσεις, περιορισμούς στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας των ανθρώπων μας», ενώ εξέφρασε και την… λύπη του γιατί η Θεσσαλονίκη δεν έχει πια μιναρέδες (!), άλλα ούτε καν ένα Τζαμί.

Ακόμα, συναντήθηκε στο τουρκικό προξενείο με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε και μάλιστα σε υπαίθριο χώρο του Προξενείου έδωσε και μια συνέντευξη Τύπου που περισσότερο διάγγελμα θύμιζε, χωρίς να έχει προσκληθεί κανένα Ελληνικό ΜΜΕ!

Την ίδια ώρα που η Ελληνική κυβέρνηση ασχολείται εμμονικά με τα εμβόλια και την «επιχείρηση ελευθερία» σαν να είναι το μοναδικό πρόβλημα της χώρας, κάποιοι Τούρκοι αξιωματούχοι αλωνίζουν ανενόχλητοι τη Βόρεια Ελλάδα με δήθεν ιδιωτικές επισκέψεις, πραγματοποιούν τηλεοπτικά διαγγέλματα που απευθύνονται αποκλειστικά στους συμπατριώτες τους, διαδίδουν το προπαγανδιστικό δηλητήριο της «Μητέρας Τουρκίας», αναφέρονται σε μειονοτικές «πρωτεύουσες» και φαντασιώνονται Τζαμιά και μιναρέδες στη Θεσσαλονίκη.

Και μετά από μια τέτοια ξεδιάντροπη Τουρκική προπαγάνδα που προέκυψε από μια αλυτρωτική φιέστα υπό το πρόσχημα επίσκεψης, αντί η Ελληνική κυβέρνηση να στείλει τον Τούρκο πολιτικό κατευθείαν στο αεροδρόμιο για να πάει να βρει κανέναν μιναρέ (που τόσο του έλειψε) στη χώρα του, έσπευσε να απολογηθεί για την… ποιότητα ζωής της μουσουλμανικής μειονότητας…

Με πηγές του ΥΠΕΞ να αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα πως «Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο…» και πως «Η Μουσουλμανική Μειονότητα, ευημερεί».

Η χώρα έχει γίνει ένα πραγματικό ξέφραγο αμπέλι για τους κάθε λογής ανθέλληνες που απεργάζονται τον διαμελισμό της Ελλάδας. Η απάθεια της κυβέρνησης σε αυτά τα θέματα, αποθρασύνει τους επίβουλους και τους έχει κάνει πλέον να μην τηρούν ούτε τα προσχήματα.

Τούρκοι πολιτικοί έρχονται σε Ελληνικά εδάφη χωρίς καμία άδεια και καμία σοβαρή επίβλεψη για να επιθεωρήσουν τις «επαρχίες» τους και για να κάνουν μαθήματα… σεβασμού των μειονοτήτων, με τις καμπούρες τους γεμάτες αίμα από σφαγές και γενοκτονίες μειονοτήτων άλλα και ολόκληρων λαών.

Και αντί να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι με συνοπτικές διαδικασίες, διαλέγουμε να παίζουμε το γαϊτανάκι του πολιτικού ψευτοπολιτισμού και να εκφραζόμαστε με απολογίες.

Έχει κι άλλο πάτο το βαρέλι;

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.