ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένα κράτος αθεΐας απαγόρευσε τις λιτανείες στην Ελλάδα – Και να που αποδείχθηκε πως δεν πρέπει να σταματούν ποτέ

Τώρα αρχίζουν να γίνονται λιτανείες σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Οι κάτοικοι το ζητούν από μόνοι τους. Φωνάζουν για βοήθεια προς τους Αγίους μας.
Ένα κράτος αθεΐας απαγόρευσε τις λιτανείες στην Ελλάδα – Και να που αποδείχθηκε πως δεν πρέπει να σταματούν ποτέ

Να που αποδείχθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο πως οι λιτανείες δεν πρέπει ποτέ να παύουν σε τούτο τον τόπο.

«Σκηνές Αποκάλυψης». «Βιβλική καταστροφή».« Στο έλεος του Θεού». «Παναγία μου βοήθα μας». Αυτά ακούμε συνεχώς αυτές τις μαύρες μέρες για την πατρίδα μας. Κάθε φορά που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ιστορικές θεομηνίες, ξυπνά απότομα από τον λήθαργο η κοιμισμένη συνείδηση.

Ο νους όλων των ανθρώπων αυτομάτως στρέφεται στη Θεϊκή βοήθεια. Λειτουργεί ο πνευματικός νόμος και η «σφαλιάρα» σε ξυπνά από τις ψευδαισθήσεις σου. Παρομοιάζουν τον όλεθρο που ζουν, με σκηνές από τη Βίβλο και με προφητείες του Ιωάννη, ακόμα και άνθρωποι που όταν η ζωή τους είναι ανέφελη, αμφισβητούν και χλευάζουν την Ορθόδοξη πίστη.

Λίγοι, ελάχιστοι είναι αυτοί που εμμένουν στη διεστραμμένη πώρωση τους και ξερνούν οχετό από τα στόματα τους ακόμα και τούτες τις στιγμές. Λίγοι αρνούνται – ακόμα και τώρα – να στρέψουν το βλέμμα στον ουρανό για να ζητήσουν βοήθεια. Και λόγω του εωσφορικού εγωισμού τους, ακολουθούν τον δρόμο της εμπάθειας και της πόλωσης, απελευθερώνοντας από τις διάνοιες τους περισσότερη μαυρίλα και ρύπανση, απ’ όση έχει αυτή τη στιγμή ο ουρανός της Ελλάδας.

Αυτοί είναι όσοι ασπάζονται παραληρήματα όπως αυτά της Έλενας Ακρίτα που την ώρα που η χώρα φλέγεται από άκρη σε άκρη, έγραψε αυτό το μίνι μανιφέστο εμπάθειας , διχασμού και μίσους προς κάθε τι πνευματικό και Ορθόδοξο:

«Διώξατε 5.000 δασοπυροσβέστες και προσλάβατε περίπου 4.000 παππάδες. Μπορεί να μη σβήνουν οι φωτιές στην Ελλάδα αλλά τουλάχιστον κάποιοι προσεύχονται πάνω στις στάχτες της».

Υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που μπορούν να ειπωθούν απέναντι σε αυτό το ρατσιστικό – προς τους Ορθόδοξους χριστιανούς – παραλήρημα, άλλα είναι τέτοιες οι στιγμές που δεν αρμόζει να ασχοληθείς με τέτοιες μικροπρέπειες και με τη δυσωδία που αναδίδουν κάποιοι άνθρωποι από τις ψυχές τους. Διότι αυτή η δυσωδία καλύπτεται εντελώς από τη μυρωδιά της στάχτης που πλανιέται πάνω από όλη την επικράτεια.

Ο κόσμος αρχίζει να στρέφει την ελπίδα προς τον Θεό και βλέπει με απέχθεια τους γραφικούς που πνίγονται μέσα στο δηλητήριο τους. Οι λιτανείες ξεκίνησαν σε όλη την Ελλάδα. Το βαρύ πνευματικό «πυροβολικό» βγήκε ξανά στους δρόμους. Παρά τις βλακώδεις απαγορεύσεις του κράτους που απαγόρευσε τις λιτανείες λόγω… φόβου υπερμετάδοσης.

Δείτε ΕΔΩ τη συνέχεια

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.