ΑΠΟΨΕΙΣ

Για το εργατικό δυστύχημα στη Λίμνη Πλαστήρα δε μάθατε κάτι;

Ένας 50χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην ηλεκτροδότηση της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα. Ακούσατε κάτι;
Για το εργατικό δυστύχημα στη Λίμνη Πλαστήρα δε μάθατε κάτι;

Πριν από μια εβδομάδα περίπου πέρασε στα «ψιλά» η είδηση που αφορούσε ένα εργατικό δυστύχημα στη Λίμνη Πλαστήρα.

Συγκεκριμένα, ένας 50χρονος εργαζόμενος στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα έχασε τη ζωή του. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ο άτυχος άνδρας «χτυπήθηκε» από ρεύμα κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Και κάπου εδώ το θέμα έκλεισε. Η ελληνική κοινωνία δεν το θεώρησε τόσο σοβαρό ώστε να το αναλύσει. Τα ελληνικά ΜΜΕ δεν του έδωσαν και ιδιαίτερη σημασία. Ένας «αναλώσιμος εργάτης» ήταν. Ένας αριθμός.

Άλλωστε το να ταυτίζουμε νεκρούς με αριθμούς είναι σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας οπότε κανονικά δε θα έπρεπε να μας προκαλεί εντύπωση. Θλίψη απέραντη.

Το εργατικό δυστύχημα δεν είναι κάτι απλό ώστε να το προσπερνάμε αψήφιστα. Δυστυχώς όμως ακολουθεί τις επιταγές των καιρών. Άκουσα κάποιον να λέει προ ημερών ότι «δικαιούσαι προσοχής όταν πεθαίνεις μόνο όταν είσαι Celebrity». Τρομερό… Με την επισήμανση ότι ο πόνος είναι ίδιος για όσους μένουν πίσω και θρηνούν τις απώλειές τους.

Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο θάνατο αλλά εξακολουθούμε να τον αντιμετωπίζουμε ταξικά!

Ο εργαζόμενος που ήταν μέλος συνεργείου εργολάβου, που εκτελούσε εργασίας για τον ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν κάποιος διάσημος. Σε κάθε περίπτωση όμως το εργατικό δυστύχημα πρέπει να επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία.

Δε γίνεται να μην αναζητούμε (συνολικά όχι ειδικά) τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα. Να μάθουμε πόσο ασφαλείς είναι οι εργαζόμενοι σε δουλειές όπως η προαναφερόμενη και τι ακριβώς τους παρέχεται ως εγγύηση την ώρα της δουλειάς.

Κι αυτό έχει πολύ μεγάλη συζήτηση. Η ουσία είναι ότι δεν είδαμε πουθενά αναλύσεις επί αναλύσεων για το βαθμό επικινδυνότητας αλλά και τα μέτρα ασφάλειας που πρέπει να υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Ξεπεράστηκε γιατί είπαμε: Ο νεκρός εργάτης είναι απλώς ένας αριθμός.

Κάντε μας μια χάρη: Πατήστε στο google «εργατικό δυστύχημα» και ίσως καταλάβετε πολλά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Για το εργατικό δυστύχημα στη Λίμνη Πλαστήρα δε μάθατε κάτι;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College