Πολιτικές φιλοσοφίες, πεποιθήσεις και «πιστεύω» έχουν πάει περίπατο καιρό τώρα. Από το 2015 και μετά όμως, έγινε ξεκάθαρο πως δεν πρέπει να στεκόμαστε σε δεξαμενές πολιτικών ιδεών, αλλά σε πράξεις. Στο τι κάνει κάθε πρόσωπο. Κι αυτό, σχεδόν πάντα, το αντιλαμβανόμαστε κατόπιν εορτής.

Ποιος θα περίμενε πως η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ θα αποδεικνυόταν τόσο συντηρητική, φέρνοντας ένα ακόμα μνημόνιο και την «αφαίμαξη» της μεσαίας τάξης. Μια φορολογία που έκανε τις επιχειρήσεις να πρέπει να πληρώνουν σχεδόν τα διπλά, προκειμένου να έχουμε υπαλλήλους με σχετικά ικανοποιητικούς μισθούς –για τις μέρες μας.

Οι αριστερές γωνίες αμβλύνθηκαν εν ριπή οφθαλμού, μέσα σε λίγους μήνες. Τα νταούλια σίγησαν και κάπως έτσι φτάσαμε σε συνέχεια μιας πολιτικής πορείας που ξεκίνησε από το 2010. Η λαϊκή εντολή δόθηκε στην αριστερά για να τρέξει ένα ακόμα μνημόνιο –όμως η αριστερά έγινε στα μάτια του κόσμου χειρότερη από δεξιά από τη γνωστή. Αποτέλεσμα ήταν να γυρίσουμε στην original.

Αυτή κρίνεται. Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως θα φέρει με τη σειρά της ένα ακόμα μνημόνιο. Λόγω κορονοϊού; Ας απαντήσουμε καταφατικά για την οικονομία της συζήτησης. Κι αυτό διότι τα οικονομικά ελλείμματα το πρώτο δίμηνο του 2020 είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν από τον κυβερνητικό έλεγχο.

Αυτό που δεν περιμέναμε, είναι η αστυνόμευση των ελευθεριών του. Η καταστρατήγηση των αξιών και η ψυχική εξαθλίωση των Ορθόδοξων Χριστιανών. Από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας! Την ώρα που άλλες χώρες έχουν βρει τρόπο να τηρούνται μέτρα και αποστάσεις μέσα στις λειτουργίες, στην Ελλάδα η διαταγή είναι πλήρης εγκλεισμός. Φυλάκιση. Κίνηση μόνο με ενημέρωση.

Μεγάλη Παρασκευή και ρωτούσαν τους πιστούς που πάνε; Μεγάλο Σάββατο πρωί και είχαμε σύλληψη πιστής που ήθελε να ακούσει την Θεία Λειτουργία της πρώτης Ανάστασης. Μεγάλο Σάββατο βράδυ και είμαστε μακριά από το μεγαλύτερο μήνυμα της Πίστης μας. Της ζωής που νικά το θάνατο. Της Ανάστασης του Κυρίου. Το ξέσπασμα ιερέα στα Πευκάκια, σε μια ομιλία καρδιάς, συνόψισε την πραγματικότητα μέσα σε λίγες λέξεις.

Προδότες. Ναι, χωρίς περιστροφή. Προδότες! Αρνητές της Πίστεως, λύκοι με αρνιού προβιά, κάθονται εκ δεξιών στις εκλογές ενώ έχουν ριζώσει στα αριστερά της εκκλησίας, όπως οι άλλοι κάθονται εξ αριστερών στην πολιτική ενώ έχουν ριζώσει στα δεξιά της…