Η περιφορά των… «αγίων» εμβολίων και το «καλό παράδειγμα»

Πραγματικά, αυτό το κωμικοτραγικό επικοινωνιακό σόου των πρώτων εμβολίων δεν φαίνεται να έχει ιστορικό προηγούμενο.

Πραγματικά, αυτό το κωμικοτραγικό επικοινωνιακό σόου των πρώτων εμβολίων δεν φαίνεται να έχει ιστορικό προηγούμενο.

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων κατέφθασε το… ειδικό φορτηγάκι με τα χριστουγεννιάτικα… δώρα της Pfizer. Συγκεκριμένα 9.750 δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Η μεταφορά των εμβολίων έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα περιφρούρησης της όλης επιχείρησης με πάνοπλους αστυνομικούς και στρατιωτικούς να συνοδεύουν την… μισή παλέτα με τις δυο κούτες. Αυτές οι δυο κούτες θα μπορούσαμε άνετα να πούμε πως έτυχαν υποδοχή… αρχηγού κράτους (για να θυμηθούμε και αυτούς που λοιδορούν ή και απαγορεύουν την υποδοχή του Αγίου Φωτός και σήμερα αγάλλονται για την διαδικασία υποδοχής του «ιερού» εμβολίου).

Και κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η… περιφορά στις «αγίες» κούτες της επιχείρησης «Ελευθερίας», με κάθε επισημότητα, με πόζες και φωτογραφίες, και με τον κ. Χαρδαλιά να…  ευλογεί την περιφορά και να παρουσιάζεται σαν τον Άι Βασίλη των πανδημιόπληκτων, που θα επιβραβεύσει όσους ήταν καλά και φρόνιμα παιδιά το 2020…

Το σόου αυτό, συνεχίστηκε με τους εμβολιασμούς του Πρωθυπουργού, της Προέδρου της Δημοκρατίας άλλα και του Σωτήρη Τσιόδρα που έσπευσαν να δώσουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες και να λάβουν το εμβόλιο μπροστά στις κάμερες, έτσι όπως ορίζει η παγκόσμια τάση των ημερών.

Φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης όταν είναι να δώσει το σωστό παράδειγμα για τον εμβολιασμό, τα πηγαίνει πολύ καλά, άλλα όταν είναι να δώσει το σωστό παράδειγμα για να εφαρμόσει το αυστηρότερο lockdown του κόσμου στη χώρα που κυβερνά, δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά, αφού τον παρασέρνουν οι ανέμελες ποδηλατάδες και οι συνωστισμοί στην Πάρνηθα…

Το κακό είναι πως το αυστηρότερο lockdown του κόσμου δεν έφερε και τα καλύτερα αποτελέσματα του κόσμου στην αντιμετώπιση της πανδημίας και έτσι αποδείχθηκε πως οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησης μας έφεραν στη δυσοίωνη κατάσταση του σήμερα, να ακούμε τα συστημικά ΜΜΕ να παρουσιάζουν σαν κοσμοϊστορικό γεγονός τις  9.750 δόσεις εμβολίων και να σκεφτόμαστε με θυμηδία τις 700.000 δόσεις που υποσχόταν ο κ. Κικίλιας για τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Τσιόδρας έσπευσε και αυτός με την σειρά του να πρωτοστατήσει στην επιχείρηση Ελευθερία, δίνοντας το… καλό παράδειγμα. Μόνο που πριν από 11 χρόνια είχε πρωταγωνιστήσει σε μια υπόθεση που καθόλου καλό παράδειγμα δεν αποτελούσε. Σήμερα τα εμβόλια έρχονται με το σταγονόμετρο, άλλα το 2009 φαίνεται πως τα εμβόλια έπεφταν βροχή.

Με Υπουργό Υγείας τότε τον κ. Αβραμόπουλο και αρμόδιο τον κ. Τσιόδρα, παραγγέλθηκαν δόσεις πολύ περισσότερες από τον πληθυσμό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του Η1Ν1. Τελικά τα εμβόλια έμειναν αδιάθετα και πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, μαζί με τα εκατομμύρια ευρώ που χρειάστηκαν για να αγοραστούν, μετά από εισηγήσεις του τότε «ειδικού», που σήμερα -11 χρόνια μετά- μας καλεί ξανά να εμβολιαστούμε σε μια «ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο»…

Ας λείπουν λοιπόν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που στερούνται βάσης και σοβαρότητας. Η κατάσταση της χώρας είναι σοβαρή, ο λαός στενάζει από την οικονομική καταιγίδα και την ανησυχία για το αύριο.

Δεν μας χρειάζονται… θεατρικές παραστάσεις και μάλιστα από αυτούς που έχουν το κύριο μερίδιο ευθυνών για όλες τις αστοχίες του 2020.