ΑΠΟΨΕΙΣ

Μαρκόπουλο: Πλέον ξέρουν όλοι – Ζητούμενο η ανάπλαση!

Το Sportime ανέδειξε στην πραγματική του διάσταση την υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα στο Μαρκόπουλο.
Το Sportime ανέδειξε στην πραγματική του διάσταση την υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα στο Μαρκόπουλο.

Μαρκόπουλο: «Από όλη την Ελλάδα έχουν φέρει μπάζα και νοσοκομειακά απόβλητα». Το Sportime κατέγραψε με μαρτυρία, εικόνα και… μυρωδιά το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που έχει συντελεστεί στο όρος «Μερέντα».

Η απόδοση ευθυνών δεν είναι της ώρας. Κακά τα ψέματα. Οι επιτήδειοι, οι καιροσκόποι, αυτοί που έχουν ως επάγγελμα να ζουν εις βάρος του συνανθρώπου τους και του ίδιο του περιβάλλοντος, υπήρχαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Τη δεδομένη στιγμή το να τους κυνηγήσει η Πολιτεία μοιάζει με κυνήγι «μαγισσών». Διότι, σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να γίνεις ο ίδιος «σκιά» για να πιάσεις τις… σκιές.

Το καλύτερο «φάρμακο», η καλύτερη αντίδραση και συνάμα η αποθάρρυνση αυτών, είναι η ανάπλαση, η λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη.

Ασφαλώς και η κάθαρση, η περιβαλλοντική αναζωογόνηση στο Μαρκόπουλο είναι μια υπόθεση που χρειάζεται κόπο, στρατηγική και σχέδιο. Από τη στιγμή που το μεθάνιο αναδύεται καθιστώντας επικίνδυνη την ανθρώπινη αναπνοή όσων ζουν κοντά, δεν πρέπει να  υπάρξει χρονοτριβή.

Έχει χαθεί αρκετός χρόνος. Κακά τα ψέματα, είναι μια ιστορία που δεν έχει ξεκινήσει τώρα. Άλλωστε, το να γεμίσει ένας κρατήρας με βάθος τα 200 μέτρα είναι ένα γεγονός που δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Οι αρμόδιοι φορείς και το Υπουργείο περιβάλλοντος έχει λάβει γνώση και η διάθεση για να δοθεί λύση, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι διάχυτη.

Μαρκόπουλο: Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να καθυστερήσει

Οι χωματερές στην Αττική είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει το λεκανοπέδιο αρκετές δεκαετίες πλέον. Αρχικά πρέπει να μπει ένα φρένο στον «ξέφραγο» διαμοιρασμό των απορριμμάτων και στη συνέχεια να βρεθεί ο τρόπος της ασφαλούς αποσύνθεσης αυτών.

Σε όλο αυτό όμως δεν πρέπει να ξεχαστεί και η κάθαρση των ήδη βεβαρημένων περιοχών και δη του Μαρκόπουλου. To Sportime με τη συνεχιζόμενη αρθρογραφία και το εξώφυλλο του Σαββάτου έφερε το θέμα στην επιφάνεια.

Sportime 4.6

Το επονομαζόμενο «χωνί» πρέπει να αναπνεύσει για να «καθαρίσει» και όλη η γύρω περιοχή από την τοξικότητα που επικρατεί σαν φυσικό επακόλουθο. Τα χρονικά περιθώρια έχουν ήδη στενέψει. Η ατμόσφαιρα έχει ήδη μολυνθεί και γι’ αυτό πέρα από την κάθαρση και την εκκαθάριση των μπάζων, πρέπει να μπει σε μία ρότα και η ανάπλαση της περιοχής. Η επόμενη μέρα οφείλει να έρθει άμεσα, για να αρχίσει να διαφαίνεται το πράσινο και να εκλείψει το «γκρίζο». Στην πολιτική ατζέντα, τα περιβαλλοντικά σκάνδαλα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τη ρίζα. Με τάχιστα αντανακλαστικά…

Το ρεπορτάζ από το Sportime

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

ΣΧΟΛΙΑ