Νίκος Μπογιόπουλος για Marfin: «Υποκρισία Ν.Δ και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ντροπή τους!»


Sportime Team

Νίκος Μπογιόπουλος για Marfin: «Υποκρισία Ν.Δ και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ντροπή τους!»


Ο Νίκος Μπογιόπουλος πριν από μερικές μέρες ήταν ο άνθρωπος που έφερε στο φως της δημοσιότητας «την πολιτική τυμβωρυχία» όπως αποκάλεσε ο ίδιος την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας να τιμήσει τους νεκρούς της Marfin.

Κι αυτό διότι η Κυβέρνηση ήταν που τον Νοέμβριο του 2019 και τον Μάρτιο του 2020 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου κατά των αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων που δικαιώνουν τους συγγενείς των θυμάτων της Μαρφίν.

Με νέο του άρθρο στην ιστοσελίδα imerodromos.gr συνέχισε να είναι επικριτικός βάζοντας στο κάδρο αυτή τη φορά και τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως οι αγωγές κατά των συγγενών των θυμάτων και όσων διασώθηκαν ξεκίνησαν από τον Απρίλιο του 2015, όταν στην Κυβέρνηση ήταν ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Διαβάστε επισης: Πόσα φάουλ «χωράνε» στη μνήμη των νεκρών της Marfin;

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ας μιλήσουν τα στοιχεία και οι ημερομηνίες:

• Οι αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών των συγγενών των θυμάτων και των εργαζομένων της Μαρφίν που διασώθηκαν, ασκήθηκαν τον Απρίλιο του 2015 (στις 16-4 και στις 24-4).
• Τα δικαστήρια έγιναν το 2017 (στις 23-2 και στις 28-9) και οι πρωτόδικες αποφάσεις που δικαίωναν τους συγγενείς των θυμάτων και τους εργαζόμενους επιζήσαντες δημοσιεύθηκαν το 2018 (στις 19-1 και στις 18-4).
• Οι εφέσεις ασκήθηκαν εκατέρωθεν (δηλ. από τους οικείους των θυμάτων, τους επιζήσαντες και το Δημόσιο) στις 25-9-2018.
• Τα εφετεία έγιναν στις 16-1-2019 και οι τελεσίδικες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δημοσιεύθηκαν στις 20-6-2019.
• Αναιρέσεις ασκήθηκαν μόνον από το Ελληνικό Δημόσιο στις 13-11-2019, επιδόθηκαν στις 12-3-2020 και η δικάσιμος ορίστηκε ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας στις 1-6-2020.
• Παρ’ότι θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί η εξόφληση των τελεσιδίκως επιδικασθέντων ποσών από τον Ιούνιο του 2019 (πριν την κυβερνητική μεταβολή), εν τούτοις α) το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξάντλησε την αναστολή των δικαστικών προθεσμιών λόγω καλοκαιριού, β) αξιοποίησε το ευνοϊκό νομοθετικό καθεστώς για το Δημόσιο, γ) άσκησε τις αναιρέσεις στις 13-11-2019, μία ημέρα πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, και δ) απέστειλε στις αρμόδιες αρχές την Πράξη της Τριμελούς Επιτροπής για την εκτέλεση των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων μόλις στις 8-1-2020.
Συνοψίζοντας: Οι ΕΦΕΣΕΙΣ ασκήθηκαν και δικάσθηκαν ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ότι το Εφετείο μείωσε τα πρωτοδίκως επιδικασθέντα ποσά κατά 1/3. Οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ασκήθηκαν και προσδιορίσθηκαν ΕΠΙ ΝΔ».

Ο δημοσογράφος καταλήγει και σε κάποια συμπεράσματα με βάση αυτά τα στοιχεία. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ όλο του άρθρο.

 

 


Sportime Extras