Toν γύρο του κόσμου έκανε η πρόταση του κ. Μητσοτάκη σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητώντας την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19».

Toν γύρο του κόσμου έκανε η πρόταση του κ. Μητσοτάκη σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητώντας την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19».

Ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε να δείξει για άλλη μια φορά πως όχι μόνο οραματίζεται μια δυστοπική Ελλάδα και Ευρώπη με πολίτες δύο ταχυτήτων, άλλα και ότι είναι ένας από τους πιο πρόθυμους κυβερνήτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να φέρει εις πέρας αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα.

Τη στιγμή που ακόμα και το Γερμανικό Επιστημονικό Συμβούλιο Δεοντολογίας, από την ψήφο του οποίου αισθάνεται η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ότι δεσμεύεται, εμφανίζεται διχασμένο απέναντι στο θέμα του πιστοποιητικού, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζεται «Βασιλικότερος του Βασιλέως», γράφοντας μάλιστα πως: «Ανυπομονεί να δώσει από την πλευρά του την αναγκαία ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση».

Και αν ακόμα βρισκόμαστε σε στάδιο που οι φαρμακευτικές δεν έχουν ξεκαθαρίσει εντελώς τη χρονική αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους (πλην μίας), τις πιθανές παρενέργειες σε κάποιες ευπαθείς ομάδες, το αν οι εμβολιασμένοι θα μεταδίδουν ή όχι τον ιό, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζεται… ανυπόμονος για το Πανευρωπαϊκό υγειονομικό φακέλωμα.

Προφανώς ένας από τους λόγους αυτής της ανυπομονησίας, είναι το να σώσει τη φετινή τουριστική σεζόν (μετά τους καταστροφικούς χειρισμούς της προηγούμενης), μιας και ο ίδιος άλλα και οι προκάτοχοι του στην εξουσία, έχουν καταντήσει την Ελλάδα ξενοδοχείο της Ευρώπης που εξαρτάται οικονομικά σε τεράστιο βαθμό από την τουριστική κίνηση και ελάχιστα στην παραγωγική της δύναμη και την αυτάρκεια της.

Βέβαια η ίδια η βιασύνη του Πρωθυπουργού για εφαρμογή πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, δύναται να γυρίσει μπούμερανγκ (και) στην Ελλάδα, αφού κάλλιστα μπορούν να εμφανιστούν χώρες (όπως πχ η Τουρκία) που δεν θα απαιτούν κανένα τέτοιο πιστοποιητικό και ως εκ τούτου να αποκτήσουν συντριπτικό πλεονέκτημα στον τουριστικό ανταγωνισμό.

Η πολιτική ανηθικότητα του Πρωθυπουργού αποδεικνύεται περίτρανα στον άμεσο ψυχολογικό εκβιασμό που προβάλλει προς τους πολίτες, γράφοντας στην επιστολή του πως: «Αν και η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για τα ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν» και «αυτό (το πιστοποιητικό εμβολιασμού) θα προσφέρει επίσης ένα κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε εμβολιασμό».

Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει;

Δεν θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άλλα όσοι τον κάνουν πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να ταξιδεύουν! Άρα τι θα είναι όσοι δεν τον κάνουν; Υπό περιορισμούς.

Τι σόι… εθελοντικός εμβολιασμός είναι αυτός;

Και έχει σημασία να επισημάνουμε πως δεν αναφέρει ως κίνητρο για εμβολιασμό κάτι που θα ακουγόταν λογικό από έναν Αρχηγό Δημοκρατικού Κράτους, όπως πχ. την επικινδυνότητα της νόσου ή τους θανάτους ή την ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο, άλλα αναφέρει ως κίνητρο τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν!

Αν δεν είναι αυτό στυγνός ψυχολογικός εκβιασμός, τότε τι είναι;

Αν δεν είναι εκφοβισμός των πολιτών, τότε τι είναι;

Αν δεν είναι ευθεία απειλή προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε τι είναι;

Είναι αδιανόητο ένας Πρωθυπουργός μιας χώρας, που υποτίθεται πως ψηφίστηκε για να υπερασπιστεί το συμφέρον του Ελληνικού λαού, να ζητάει με επιστολή του προς τους Ευρωπαίους Εταίρους, να χωρίσει τον λαό του σε δυο κατηγορίες!

Ο κ. Μητσοτάκης πέρα απ’ το να… ανυπομονεί και να στέλνει επιστολές για την επίσπευση των διαδικασιών, θα πρέπει να μας εξηγήσει πως ακριβώς θα προστατευτούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, το ιατρικό απόρρητο, οι Συνταγματικές ελευθερίες, σε ένα κράτος που θα λειτουργεί με… διαβατήριο ελευθερίας.

Θα πρέπει να εξηγήσει στον λαό, τι σχέση έχουν όλα αυτά με την έννοια της Δημοκρατίας;