ΑΠΟΨΕΙΣ

Πάνος Κιάμος: Λανσάρει το πρώτο κέντρο που θα απαγορεύει την είσοδο σε ανεμβολίαστους – Αποκλεισμός και αχαριστία προς τον λαό που τους ανέδειξε!

Πάνος Κιάμος: Με αφορμή την ανάρτηση του τραγουδιστή Πάνου Κιάμου, ο οποίος ανακοίνωσε πως πρόκειται να εμφανιστεί στο πρώτο νυχτερινό κέντρο που θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την είσοδο σε μη εμβολιασμένους, μπορούμε να βγάλουμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα για όλα τα φαινόμενα νεοφασισμού, που αρχίζουν να ξεπηδούν σαν μανιτάρια στο πεδίο της διασκέδασης, τη ψυχαγωγίας, την εστίασης, του...
Πάνος Κιάμος: Λανσάρει το πρώτο κέντρο που θα απαγορεύει την είσοδο σε ανεμβολίαστους – Αποκλεισμός και αχαριστία προς τον λαό που τους ανέδειξε!

Πάνος Κιάμος:

Με αφορμή την ανάρτηση του τραγουδιστή Πάνου Κιάμου, ο οποίος ανακοίνωσε πως πρόκειται να εμφανιστεί στο πρώτο νυχτερινό κέντρο που θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την είσοδο σε μη εμβολιασμένους, μπορούμε να βγάλουμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα για όλα τα φαινόμενα νεοφασισμού, που αρχίζουν να ξεπηδούν σαν μανιτάρια στο πεδίο της διασκέδασης, τη ψυχαγωγίας, την εστίασης, του τουρισμού κλπ.

Όλοι αυτοί που σήμερα μοιάζουν να κόπτονται για το καλό της δημόσιας υγείας και προχωρούν σε τέτοιου ρατσιστικού τύπου αποκλεισμούς – πχ. τραγουδιστές, ηθοποιοί, διοργανωτές συναυλιών και δρώμενων, εστιάτορες, επιχειρήσεις ή και ολόκληροι όμιλοι –  οφείλουν την όποια σημερινή οικονομική τους επιφάνεια, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο ότι στηρίχθηκαν για ολόκληρες δεκαετίες, από ένα φάσμα πολιτών που προέρχονταν από το ΣΥΝΟΛΟ του Ελληνικού λαού.

Ο λαός τους στήριξε, ο λαός τους γιγάντωσε, ο λαός τους κράτησε στην επιφάνεια και δεν τους άφησε να χαθούν στη λήθη ή στην ανεργία. Από όλες τις λεγόμενες «κοινωνικές τάξεις». Πλούσιοι και μη πλούσιοι. Υγιείς και μη υγιείς. Πολίτες κάθε ιδεολογίας, κάθε καταγωγής, κάθε άποψης.

Σε αυτόν τον λαό λοιπόν χρωστούν ΜΟΝΟ απεριόριστη ευγνωμοσύνη και όχι νεοναζιστική αντιμετώπιση που χωρίζει τους πολίτες σε επιθυμητούς και ανεπιθύμητους. Αυτά τα αίσχη ανήκουν σε άλλες εποχές. Όχι να βγάζουν φιλολαϊκό προφίλ όσο άρμεγαν τα χρόνια των παχιών αγελάδων και το χρήμα έρεε άφθονο και απροβλημάτιστο, και σήμερα ξαφνικά να μεταμορφώνονται σε ρατσιστική «μπουρζουαζία», στο όνομα τάχα της υγείας.

Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους πως χωρίς τη στήριξη αυτού του λαού, ΚΑΘΕ είδους επαγγελματίας είναι ένα μηδενικό.

Όχι επιχειρηματίες που στήνουν ολόκληρες καμπάνιες, κάνουν δωρεές και διοργανώνουν δρώμενα κατά των διακρίσεων, υπέρ της ισότητας, μέχρι και εμφανίζουν άτομα με αναπηρίες για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τα δικαιώματα τους, να συμπεριφέρονται ξαφνικά σαν τοπικοί Γκάουλαϊτερς, σαν «υγειονομικοί» φασίστες, απέναντι στον πληθυσμό της μισής και πλέον Ελλάδας.

Εντάξει, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε πει πως είναι εγκληματική, επικίνδυνη, και επιθυμεί διακαώς την πόλωση και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα για δικούς της σκοτεινούς λόγους. Έχει εκτροχιαστεί προ πολλού και δεν υπάρχει γυρισμός.

 Όμως η καυτή πατάτα αυτών των ρατσιστικών αποφάσεων, τώρα περνάει και στους επιχειρηματίες, οι οποίοι καλούνται να επιδείξουν σύνεση και να αποδείξουν πως αισθάνονται πιο πολύ τον λαϊκό παλμό ή καλύτερα τον λαϊκό βρασμό, που κοχλάζει μέσα σε αυτές τις άκρως αντισυνταγματικές συνθήκες.

Πρέπει να καταλάβουν πως οι αποφάσεις τους, έχουν εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία. Κάθε απόφαση φασιστικού αποκλεισμού από κάποιον χώρο ψυχαγωγίας, εστίασης κλπ, σημαίνει αυτομάτως πως βάζουν μαχαίρι στον ίδιο τον λαό. Στον λαό που τους ανέδειξε και τους έκανε αυτό που είναι.

Χωρίζουν οικογένειες εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων που δεν θα μπορούν να διασκεδάσουν μαζί ή να κάτσουν σε ένα τραπέζι να φάνε. Αναλόγως τη φύση της κάθε επιχείρησης, χωρίζουν ζευγάρια, αδέρφια, φίλους, γονείς με τα παιδιά τους!

Νομίζεις ότι πετάς μια ιλουστρασιόν ταμπέλα «covid free», καλώντας μόνο εμβολιασμένους στην επιχείρηση σου και έχεις την εντύπωση πως έλυσες τα προβλήματα σου; Πλανάσαι πλάνην οικτράν!

Πρώτα απ’ όλα οφείλεις σεβασμό στους συμπολίτες σου, στους ευεργέτες σου, στη χώρα σου. Τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και σήμερα τη θάβει κάτω από ένα βουνό ανεξέλεγκτων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων. Στη χώρα που πολέμησε σκληρά τις δυνάμεις του φασισμού, στη χώρα που πέρασε μέσα από την κόλαση ενός τόσο αιματηρού εμφυλίου και υποτίθεται πως ΕΜΑΘΕ, τι σημαίνει να χωρίζεις κοινωνίες στη μέση.

Όταν πλούτιζες και θησαύριζες ή έστω έβγαζες τα προς το ζην, όλοι ήταν καλοί, όλοι ήταν ίσοι, και σήμερα τους χωρίζεις σε καθαρούς και… ακάθαρτους; Και πως θα αντικρίσεις τον κόσμο όταν η επιδημία κάνει τον κύκλο της και αποδυναμωθεί εντελώς;

Επιδεικνύοντας τέτοια ανεύθυνη και ανέντιμη νοοτροπία, όχι μόνο θα σε αναθεματίσει ο ανεμβολίαστος, άλλα ακόμα και ο σοβαρά σκεπτόμενος εμβολιασμένος.

Πηγή: Upopsi.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.