ΑΠΟΨΕΙΣ

Παράνοια: Ο ανεμβολίαστος υγειονομικός σε αναστολή, κρίνεται ανεπιθύμητος – Ο «αρνητής» της 3ης δόσης, δουλεύει κανονικά!

Η απόλυτη κοροϊδία: H κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στους 10.000 υγειονομικούς «αρνητές» της 3ης δόσης, και την ίδια στιγμή πετά στο δρόμο τους 6.000 που βρίσκονται σε αναστολή, επειδή είναι... «αρνητές».
Η απόλυτη κοροϊδία: H κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στους 10.000 υγειονομικούς «αρνητές» της 3ης δόσης, και την ίδια στιγμή δείχνει τον δρόμο της απόλυσης στους 6.000 που βρίσκονται σε αναστολή, επειδή είναι... «αρνητές».

Ένα τεράστιο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε από τις τραγικές πολιτικές της κυβέρνησης βλέπουμε να διαμορφώνεται στο ΕΣΥ, όπου επικρατεί το εξής παράδοξο: Oι 7.000 υγειονομικοί μπήκαν σε αναστολή και απειλούνται με απόλυση επειδή δεν εμβολιάστηκαν. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν με τις 2 δόσεις και συνέχισαν να δουλεύουν στο ΕΣΥ, ξεπερνούν τώρα το χρονικό όριο του επταμήνου και ενώ υποχρεούνται από το κράτος να κάνουν την ενισχυτική δόση, γυρίζουν την πλάτη στις υποχρεωτικότητες και αρνούνται.

Όμως ο Θάνος Πλεύρης μην έχοντας περιθώρια να καταστρέψει κι άλλο το ΕΣΥ (αφού αν θέσει σε αργία και τους διπλοεμβολιασμένους, κυριολεκτικά θα μείνουν μόνοι τους με τα ντουβάρια οι ασθενείς στα νοσοκομεία), αποκλείει το να μπουν σε αναστολή όσοι δεν κάνουν την ενισχυτική δόση, παρότι παραβαίνουν μια (ανήθικη μεν – υπαρκτή δε) υποχρεωτικότητα! Την ίδια στιγμή οι 6.000 ανεμβολίαστοι παραμένουν σε αναστολή, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο!

Άλλα να προσθέσουμε και τους υγειονομικούς που εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης και μετά το πέρας τριμήνου βγαίνουν επίσης σε αναστολή!

Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά κατά περίπτωση, κατά πως βολεύει την κυβέρνηση!

Άρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εξής τραγέλαφο: Ένας διπλοεμβολιασμένος υγειονομικός δεν θα μπορεί να πάει πχ. σε μια ταβέρνα (αφού θα έχει λήξει το πιστοποιητικό του), άλλα θα μπορεί να εργαστεί κανονικότατα! Στο χώρο εργασίας του θα θεωρείται εμβολιασμένος και στις καθημερινές εμπορικές και κοινωνικές δραστηριότητες, ανεμβολίαστος!

Μέχρι και ο Νίκος Καπραβέλος ομολόγησε τον παραλογισμό

Αυτήν την τραγική ανακολουθία, αυτή η παράνοια που εξηγείται μόνο από ένα κυβερνητικό μπάχαλο και μια – μόνιμα εκδικητική – διάθεση προς όσους δεν συμμορφώνονται στις απολυταρχικές υποδείξεις, άθελα του ομολόγησε και ο γνωστός… λάτρης της υποχρεωτικότητας και των παραβιάσεων των δικαιωμάτων, Νίκος Καπραβέλος.

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», μιλώντας στο ΣΚΑΪ αποκάλυψε πως στο νοσοκομείο του υπάρχουν «800 εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση και θεωρούνται (σ.σ. από το κράτος) πλήρως εμβολιασμένοι». Αυτό φυσικά δεν… αρέσει καθόλου στον κ. Καπραβέλο, ο οποίος (ως συνήθως) ζήτησε επέκταση υποχρεωτικότητας γιατί «δεν έχεις προστασία χωρίς τρίτη δόση».

Άρα τι έχουμε εδώ; Για τον κ. Καπραβέλο οι διπλοεμβολιασμένοι υγειονομικοί είναι «απροστάτευτοι», άλλα στα… μάτια της κυβέρνησης είναι εμβολιασμένοι και αρκούντως «προστατευμένοι» ώστε να συνεχίζουν να εργάζονται!

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί χαρακτηρίστηκαν ανεπιθύμητοι από τον Θάνο Πλεύρη επειδή – τάχα – δεν συνεργάζονται με τις επιταγές της επιστήμης. Δηλαδή όσοι αρνούνται να κάνουν την ενισχυτική, τι κάνουν; Συνεργάζονται με τις επιταγές της (φιλοκυβερνητικής) επιστήμης; Όχι! Συνεχίζουν να δουλεύουν όμως; Ναι!

Τελικά τι μετράει περισσότερο σε αυτό το τσίρκο που παρακολουθούμε; Η πραγματική προστασία ενός υγειονομικού από τον ιό ή μόνο τα μικροπρεπή συμφέροντα της κυβέρνησης;

Και αν κατά τον κ. Καπραβέλο οι χιλιάδες διπλοεμβολιασμένοι είναι «απροστάτευτοι» άλλα παρόλα αυτά συνεχίζουν να δουλεύουν, τότε γιατί να μη δουλέψουν και όσοι βρίσκονται σε αναστολή που – κατά τον ίδιο – είναι επίσης απροστάτευτοι;

Τι είναι δηλαδή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί; Αναλώσιμα πιόνια στη σκακιέρα του κυβερνητικού θιάσου, που θυσιαστήκαν μόνο και μόνο για να δοθεί ένα απολυταρχικό μήνυμα; Άλλα τώρα δεν μπορούν να θυσιάσουν άλλα πιόνια (τους διπλοεμβολιασμένους δλδ), επειδή «δεν τους παίρνει»; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Είναι σοβαρό κράτος αυτό; Δεν έχει μείνει ίχνος τσίπας για αυτές τις χιλιάδες οικογένειες που πετάχτηκαν στον δρόμο, χωρίς λόγο;

Θύματα στη κυβερνητική παράνοια και οι εμβολιασμένοι

Αν μόνο στο «Γ. Παπανικολάου» είναι 800 οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει ενισχυτική δόση, μπορούμε να φανταστούμε για πόσες χιλιάδες μιλάμε, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει εκτιμήσεις για 10.000 υγειονομικούς. Εργαζόμενοι που πιέστηκαν από κυβερνητικούς ομοϊδεάτες του κ. Καπραβέλου, εκβιάστηκαν, υπέκυψαν, και στο τέλος είδαν πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην ανοσία ήταν μια τεράστια φούσκα που έσκασε, αφού το ΕΣΥ πλημμύρισε με κρούσματα νοσούντων (εμβολιασμένων) υγειονομικών.

Και επειδή αντιδρούν σε αυτή την κοροϊδία και πλέον είναι διπλά διστακτικοί στο να προχωρήσουν και σε τρίτη δόση, μοιραία γυρίζουν την πλάτη στην υποχρεωτικότητα και αποδοκιμάζουν τις… «Καπραβέλειες» εισηγήσεις.

Αυτοί οι άνθρωποι άκουσαν παχυλά λόγια περί απόλυτης ασφάλειας και προστασίας μέσω του εμβολιασμού που θα έφερνε την «ελευθερία». Και σήμερα βλέπουν τον Θάνο Πλεύρη να τους κοιτά με μισό μάτι επειδή δεν κάνουν την ενισχυτική δόση, άλλα λόγω πολιτικού κόστους να επικρατούν τελικά τα… στραβά μάτια! Για πόσο ακόμα όμως;

Η κυβέρνηση τελικά έπεσε στον λάκκο των αλλοπρόσαλλων πολιτικών της, με αποτέλεσμα σήμερα να αυτογελοιοποιείται κάθε φορά που αναιρεί τον εαυτό της. Όταν η ασυνέπεια, οι εσωτερικές αντιφάσεις και οι παλινωδίες φτάνουν σε τέτοια επίπεδα γελοιότητας, καταλαβαίνει κανείς που οδηγείται το μέλλον της δημόσιας υγείας αυτού του άμοιρου τόπου. Οι υγειονομικοί, είτε είναι διπλοεμβολιασμένοι, είτε σε αναστολή, είναι στην ίδια μαύρη λίστα διάλυσης του ΕΣΥ. Μόνο η σειρά προτεραιότητας αλλάζει.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Facebook Messenger Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ