Βλέποντας τα τελευταία thread στο Twitter και το #cancel_influencers έχω αρχίσει κι απορώ πως μπορούμε κι αλλοιώνουμε έτσι τον πολιτισμό μας!

Η παρωδία με το #cancel_influencers και το #who_are-they? που θα έπρεπε να βρίσκεται στη θέση του!

Βλέποντας τα τελευταία thread στο Twitter και το #cancel_influencers έχω αρχίσει κι απορώ πως μπορούμε κι αλλοιώνουμε έτσι τον πολιτισμό μας!

Ειλικρινά, με αυτό το #cancel_influencers έχετε σκεφτεί που μπορούμε να φτάσουμε; Τι θα χάσουμε; Πόσα πράγματα θα στερηθούμε; Που πάει, τέλος πάντων, αυτή η χώρα!

Προφανώς θα στερηθούμε μερικούς κοιλιακούς ανδρών, μερικά ημίγυμνα κοριτσάκια να διασκεδάζουν μαζί σε πολυτελή ξενοδοχεία, με τις ακριβές τσάντες και να διαφημίζουν τα μαγιό τους επειδή έχουν πολλούς followers. Που προφανώς (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) δεν ακολουθούν για κάτι παραπάνω από το να κάνουν μπανιστήρι.

Το θα χάσουμε; Τα give away με τα iphones και τα φορέματα ή τα καλλυντικά; Ποιοι είναι αυτοί τέλος πάντων που ξεπέρασαν τον αρχικό τους ρόλο (εμπορικό/διαφημιστικό) και αποφάσισαν να παρεμβαίνουν στην κοινωνική μας ζωή λέγοντας τη μια ηλιθιότητα μετά την άλλη; Όχι όλοι, βέβαια. Αλλά εκείνοι που έχουν παρεξηγήσει το ρόλο (και είναι οι περισσότεροι).

Άνθρωποι που ξεπετάχτηκαν μέσα από reality όπου έγραψαν ιστορία πετώντας φαρμακερές ατάκες που θα ταίριαζαν απόλυτα στους ρόλους που έπαιζε η Γεωργία Βασιλειάδου (της κουτσομπόλας της γειτονιάς) ή που θα ζήλευαν οι σεναριογράφοι στο Καφέ της Χαράς για να τους αποδίδουν στον Φατσέα.

Φερόμενοι Inlfluencers που επίσης έγραψαν ιστορία (όχι με την καλή έννοια) όταν φωτογραφήθηκαν προκλητικά σε περιοχές μνήμης και θυμάτων θηριωδίας ή όταν πήραν θέση σε κοινωνικά ζητήματα κι απλώς προκάλεσαν! Η απειλή προς εκείνους ήταν «θα σε κάνω unfollow» αλλά ο καλός ο influencer ξέρει κι άλλο μονοπάτι: Σου πετούσε τίποτα δώρα κι επέστρεφες. Και ξεχνούσες όλα τα προηγούμενα.

Αυτά είναι τα social media, ένας στιγμιαίος τόπος αυθορμητισμού τελικά!

Να κάνω cancel σε ποιον; Στο απόλυτο μηδέν; Ή μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε σε ποιους/ποιες δώσαμε υπόσταση ώστε να τους κάνουμε και cancel στο τέλος;

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο