ΑΠΟΨΕΙΣ

Self Tests: Yποχρεωτικά σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, μεταφορές – η νέα «κανονικότητα» του εκβιασμού!

Η κυβέρνηση σέρνει για ακόμη μια φορά τη χώρα μέσα από άκρως επικίνδυνα μονοπάτια, απειλώντας ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνθήκες εκβιασμού. 
Self Tests: Yποχρεωτικά σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, μεταφορές – η νέα «κανονικότητα» του εκβιασμού!

Self Tests: Η κυβέρνηση σέρνει για ακόμη μια φορά τη χώρα μέσα από άκρως επικίνδυνα μονοπάτια, απειλώντας ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνθήκες εκβιασμού. 

Η κυβέρνηση σέρνει για ακόμη μια φορά τη χώρα μέσα από άκρως επικίνδυνα μονοπάτια, επιχειρώντας να επανεκκινήσει την οικονομία με κινήσεις που εκτός του ότι δείχνουν ανικανότητα και προχειρότητα, απειλούν ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και εμπορίου τροφίμων, μεταφορών, υπηρεσιών καθαρισμού, κομμωτηρίων, εστίασης, κέντρων αισθητικής και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, είναι υποχρεωμένη να κάνουν self test μια φορά την εβδομάδα, ειδάλλως θα τους απαγορεύεται να δουλεύουν.

Οι εργαζόμενοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗ και θα επιλέγουν τη δήλωση αποτελέσματος για τους εργαζόμενους. Θα απαγορεύεται στον εργοδότη να απασχολήσει εργαζόμενο με φυσική παρουσία αν ο δεύτερος δεν έχει κάνει self test και δεν έχει δηλώσει το αποτέλεσμα στη πλατφόρμα.

Αν ο εργαζόμενος προσέλθει στην εργασία του χωρίς να έχει δηλώσει το αποτέλεσμα, ο εργοδότης θα είναι υποχρεωμένος να μην αποδεχθεί την εργασία και αυτομάτως απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής πληρωμής έως ότου… συμμορφωθεί ο εργαζόμενος.

Αυτή είναι μια νέα, πρωτοφανής και δυνητικά ζοφερή πραγματικότητα στα εργασιακά, που οικοδομείται από τη Νέα Δημοκρατία με όχημα διάγνωσης ένα… αναβαπτισμένο rapid test που oι «φωστήρες» του Υπουργείου Υγείας ονόμασαν self test και το έριξαν στη μάχη κατά του κορονοϊού. Μετά την μαζική εφαρμογή στα σχολεία, αυτή η σαφέστατα ιατρική πράξη περνά και στον τομέα της εργασίας, με τον τουρισμό να ακολουθεί σε λίγο καιρό.

Μια ιατρική πράξη που η κυβέρνηση επιβάλλει υποχρεωτικά σε μεγάλο μερίδιο του λαού, με tests που έχουν 40% έως 50% πιθανότητα αστοχίας και που στις οδηγίες χρήσεως της εταιρίας η οποία τα κατασκευάζει, αναφέρεται ρητά πως η διενέργεια αυτού του test πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό (ή παρουσία αυτού) και πως δεν προορίζεται για σκοπούς αυτό-διάγνωσης.

Είναι οφθαλμοφανές πως παιδεία, εργασιακά και τουρισμός αναστηλώνονται πάνω σε σαθρά θεμέλια. O κ. Μητσοτάκης αποφασίζει συνεχώς μέτρα που φλερτάρουν με τον απολυταρχισμό και στη συνέχεια μεταθέτει τις ευθύνες της ανικανότητας του προς τα κάτω. Οι δε 25άδες των self test που κατέφθασαν στους έκπληκτους φαρμακοποιούς έχουν γίνει πλέον ανέκδοτο. Η κυβέρνηση χωρίς ίχνος στοιχειώδους οργάνωσης ανάγκασε τους φαρμακοποιούς να πραγματοποιούν κάτι σαν… συσσίτιο των test.

Το να εισαγάγει η κυβέρνηση μια υποχρεωτική ιατρική πράξη στον χώρο της εργασίας (όπως και στα σχολεία) ουσιαστικά βάζει από το παράθυρο τον αυριανό υποχρεωτικό εμβολιασμό (για τον κορονοϊό ή κάποια άλλη νόσο του μέλλοντος). Δημιουργεί ένα νέο status ψυχολογικής πίεσης και συνεχούς υγειονομικής παρακολούθησης του εργαζόμενου (ή του εργοδότη, του μαθητή, του δασκάλου κ.ο.κ.) που θα υπόκειται σε διαρκή έλεγχο της κατάστασης της υγείας του.

Aν συνδυάσουμε δε και την υποχρεωτικότητα των test στην εργασία με τον νέο εργασιακό νόμο Χατζηδάκη που θα δώσει την χαριστική βολή στο 8ωρο, καταλαβαίνουμε για τι μεσαίωνα μιλάμε.

Πρώτα έγινε υποχρεωτική η μάσκα, μετά έγινε υποχρεωτικό το sms για να δηλώσεις που πηγαίνεις και γιατί, τώρα γίνεται υποχρεωτικό το test και αύριο θα γίνει υποχρεωτικό το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού το οποίο θα λειτουργεί σαν διαβατήριο ελευθερίας;

Μήπως αποδειχθούν τελικά αληθινοί όσοι μιλούν για ελεύθερους τουρίστες με πιστοποιητικά και φυλακισμένους Έλληνες σε lockdown;

Και αλήθεια, ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί πως το μέτρο του υποχρεωτικού test δεν θα επεκταθεί στο κοντινό μέλλον και στην απέναντι πλευρά της εργασίας, δηλαδή τους πελάτες; Βλέποντας αυτές τις ασυγκράτητες… ορέξεις των κυβερνώντων, ποιος μπορεί να αποκλείσει πως αύριο θα απαιτείται υποχρεωτικό test για να μπεις σε ένα λεωφορείο, σε έναν κινηματογράφο, σε μια συναυλία ή ακόμα και για να περάσεις διόδια;

Τα διαγνωστικά test πρέπει ή να γίνονται σωστά από εξειδικευμένο προσωπικό και ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΟΝΟ το επιθυμούν ή να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους. Δεν μπορούν να γίνονται εργαλεία έμμεσου ή άμεσου εκβιασμού. Τέτοιες πολιτικές παραπέμπουν απευθείας σε σκοτεινά καθεστώτα.

Αν ο ίδιος ο Ελληνικός λαός δεν σταθεί ως άγρυπνος φρουρός των ελευθεριών του, τότε είναι σίγουρο πως θα οδηγηθούμε σε οριστικό θάνατο της Δημοκρατίας που είναι ήδη διασωληνωμένη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Self Tests: Yποχρεωτικά σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, μεταφορές – η νέα «κανονικότητα» του εκβιασμού!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.