Δεν γνωρίζω αν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, προσπάθησε να φανεί… διπλωμάτης, απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στην συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Sportime και τον Μάνο Ανδρουλάκη, για το Athens Alive. Δεν είμαι και ο ειδικός να μιλήσει για το τί ακριβώς συμβαίνει με την συγκεκριμένη υπόθεση (γι’ αυτά ο Λάμπρος Γκαραγκάνης...

Δεν γνωρίζω αν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, προσπάθησε να φανεί… διπλωμάτης, απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στην συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Sportime και τον Μάνο Ανδρουλάκη, για το Athens Alive.

Δεν είμαι και ο ειδικός να μιλήσει για το τί ακριβώς συμβαίνει με την συγκεκριμένη υπόθεση (γι’ αυτά ο Λάμπρος Γκαραγκάνης έχει ξοδέψει τόνους μελάνι και σας έχει ενημερώσει από πρώτο χέρι για το τι ισχύει).

Γνωρίζω όμως καλά πως όσες προσπάθειες και αν γίνουν για να φύγουν τα γήπεδα από τα χέρια των ομοσπονδιών, πως τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΕΟΕ! Το οικόπεδο είναι δικό της και δεν μπορεί κάποιος να της το πάρει με το έτσι θέλω. Και το λάθος που έγινε με το γήπεδο «Καραϊσκάκη», τους έδωσε πολύτιμα μαθήματα και δεν σκοπεύουν να το επαναλάβουν.

Γι’ αυτό και έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα κάνουν πίσω, αν πρώτα δεν εξασφαλιστεί η παρουσία τους μέσα στο ΟΑΚΑ με την υπάρχουσα κατάσταση, εκτός και αν υπάρχει ΕΤΟΙΜΗ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ σε ίδιο επίπεδο τουλάχιστον, αν όχι καλύτερη, εγκατάσταση.

Και ο Βασιλειάδης είπε πως ότι και να γίνει με το ΟΑΚΑ, θα γίνει αφού διασφαλιστούν οι ίδιες οι ομοσπονδίες. Με άλλα λόγια δεν θα εμποδιστεί το έργο τους. Αυτό δεσμεύτηκε.

Όμως το ότι μίλησε για αίτημα των «πρασίνων» για χρήση μόνο του εσωτερικού χώρου του ποδηλατοδρομίου, προσωπικά με προβλημάτισε. Γιατί το πιθανότερο είναι να μην έχει σωστή ενημέρωση. Ή να έχει ελλιπή ενημέρωση για τα όσα ζήτησε η ΚΑΕ. Τώρα από ποιον πήρε την ενημέρωση, δεν το γνωρίζω επίσης. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου με τον συγκεκριμένο υφυπουργό, δεν έχει δώσει δικαιώματα με λόγια τα οποία να έχουν αποδειχθεί σκάρτα, όσον αφορά τουλάχιστον το κεφάλαιο των ολυμπιακών αθλημάτων.

Και έχοντας ξεκάθαρη εικόνα στο κεφάλι μου γι’ αυτό που κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (προσπαθεί ξεκάθαρα να πάρει πλέον κομμάτι κομμάτι εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ προς χρήση της ΚΑΕ ή του Ερασιτέχνη, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ζητά και άλλες εγκαταστάσεις πέραν του κλειστού του μπάσκετ), θεωρώ πως ο Βασιλειάδης προσπαθεί να κρατήσει διπλωματική στάση. Γιατί, κακά τα ψέματα, το ΟΑΚΑ κοστίζει. Και αυτά που προσφέρει ως αντάλλαγμα η ΚΑΕ, στην επιστολή που αποκάλυψε το Sportime στο σημερινό φύλλο, είναι όντως δελεαστικά και σημαντικά για την κυβέρνηση.

Επιχειρηματίας είναι ο Γιαννακόπουλος και έκανε μια πρόταση. Κανείς δε μπορεί να του στερήσει αυτό το δικαίωμα. Και ενδεχομένως αυτό που προτείνει να είναι πιο συμφέρον οικονομικά για όλες τις πλευρές.

Όμως υπάρχει ο ιδιοκτήτης του χώρου. Η ΕΟΕ. Που φιλοξενεί ομοσπονδίες, αθλητές, ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Στη προκειμένη περίπτωση την ποδηλασία. Και το ποδηλατοδρόμιο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα. Με το να περάσει στα χέρια της ΚΑΕ, το άθλημα μένει επί της ουσίας, άστεγο. Χωρίς άλλη έτοιμη λύση. Και θα πρέπει να κρέμεται στα χέρια μιας ανώνυμης εταιρίας για προπονήσεις και αγώνες, σε μια εγκατάσταση που πληρώνει ο ελληνικός λαός…

Μακάρι να μπορέσει να βρεθεί μία αξιόπιστη λύση για να βολευτούν όλοι. Ομοσπονδίες, Παναθηναϊκός, σωματεία. Το ΟΑΚΑ είναι για όλους. Όμως το παιχνίδι εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν παίζεται με ίσους όρους. Και για να πάρει αυτά που θέλει η ΚΑΕ, θα πρέπει πρώτα να δοθούν τα ΣΩΣΤΑ ανταλλάγματα. Τα οποία θα πρέπει να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργεία προπονήσεων και δραστηριοτήτων των αθλητών και της ομοσπονδίας. Γιατί δεν μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα και να είναι φιλοξενούμενη μέσα στο σπίτι της.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο