ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Όταν στη θέση του Αστέρα, θα είναι και πάλι η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ!

Τώρα ο Παναθηναϊκός πουλάει πάλι. Αποκαταστάθηκε στη συνείδηση όσων έχουν πικραθεί με τα περυσινά. Που από αγάπη είπαν το καλοκαίρι «δεν αντέχω να χαλιέμαι άλλο».

Τώρα ο Παναθηναϊκός πουλάει πάλι. Αποκαταστάθηκε στη συνείδηση όσων έχουν πικραθεί με τα περυσινά. Που από αγάπη είπαν το καλοκαίρι «δεν αντέχω να χαλιέμαι άλλο».

Υπάρχει και σημαντική μερίδα «περιβάλλοντος», ας το γράψω χαριτωμένα, που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Έγινε η κυβίστηση, διότι αν αυτό το «περιβάλλον» εκφραστεί όπως θέλει θ’ αντιμετωπίσει την κατακραυγή, κι απλώς διοχετεύει… fake news για το ότι ο Ινσούα γουστάρει να φύγει παραμονές αγώνα και πως ο Παϊρόζ πρέπει να βάλει 50 ευρώ για τα τσιγάρα της εβδομάδας αγνοώντας δικαιώματα προτίμησης και τα ρέστα…

Η ισοπαλία στην Τρίπολη και στην κάθε Τρίπολη, με τον Αστέρα και τον κάθε Αστέρα (σεβασμός στον Σάββα Παντελίδη για την εξαίρετη δουλειά που κάνει) δεν θα είναι ποτέ επιτυχία για τον Παναθηναϊκό. Ακόμη κι αν είναι κακός, ακόμη κι αν ο τερματοφύλακάς του ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, ακόμη κι αν χρειάστηκε πέναλτι στο τέλος για να μην χάσει. Επιτυχία για τον Παναθηναϊκό θα είναι η επόμενη φορά που θα πάει στο Τορίνο και, για το Champions League, θα πάρει ισοπαλία στο τέλος με πέναλτι από τη ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ…

Η θέση του Παναθηναϊκού είναι με τους καλύτερους. Έγιναν (α)φιλότιμες προσπάθειες, ώστε να φτάσει εδώ. Ήρθε η ώρα, μετά τη βουτιά, να γίνει η ανάδυση. Να ξεκαθαρίσει το θέμα με τα διοικητικά κι όλα θα στρώσουν. Το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι σε εξαιρετικά χέρια. Δείτε νοοτροπία που εμφύσησαν Νταμπίζας και Δώνης. Δείτε δουλειά του προπονητή, ο οποίος από τον ασβέστη αλλάζει 3 συστήματα για να διορθώσει την ατυχία με τον Στάικο, την κακοδαιμονία με το χαμένο κέντρο και πετυχαίνει την προσθήκη (Καμπετσής) που του άλλαξε το ματς!

Το «τριφύλλι» μπαίνει, μετά τη διακοπή, σε μία περίοδο που θα κριθούν πολλά για τους στόχους της σεζόν. Τα μαζεμένα ντέρμπι θα τεστάρουν αντοχές. Αυτό που δεν φαίνεται να κλονίζεται είναι η σχέση της ομάδας με τον κόσμο της. Πρασίνισε η Τρίπολη, καθόλου μικρό πράγμα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το καλοκαίρι δεν ενδιαφέρθηκαν κανάλια να δείξουν φιλικά και τώρα στην ΕΡΤ το ένα 30άρι τηλεθέασης διαδέχεται το άλλο. Αν αναλογιστεί κανείς πως η πρόβα τζενεράλε διεξήχθη κεκλεισμένων για να μην γίνουν… άλλα και τώρα η Τρίπολη θυμίζει Λεωφόρο, σημαίνει ότι καλό συμβαίνει.

Είναι, όμως, επιβεβλημένο ο Παναθηναϊκός ν’ αρχίσει να προσεγγίζει το πραγματικό του μέγεθος. Να μην αρκεστεί στον βαθμό που πήρε από τον Αστέρα στο τέλος. Να μην αρκεστεί στο 5×5 που προηγήθηκε στο Πρωτάθλημα. Σ’ αυτό πρέπει να βοηθήσουν όσοι εμπλέκονται με τα διοικητικά, διότι τούτη τη στιγμή υπάρχει τρύπα προπαγάνδας εκεί… Το «τριφύλλι» χρόνια υποφέρει. Από την εσωστρέφεια, μετά από ψεύτικα λόγια, τώρα λείπει μία στιβαρή διοίκηση. Οι εκπτώσεις πρέπει να τελειώσουν. Μόνο έτσι θα γίνει το «μπραφ» για την επανακατάληψη της κορυφής.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ