menu

Η απόλυτη ξεφτίλα για να «πάει» ένα Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη

Παναγιώτης Γκαραγκάνης
Η απόλυτη ξεφτίλα για να «πάει» ένα Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη

Πλέον, οι τίτλοι στην Ελλάδα κρίνονται από τις εκθέσεις της Αστυνομίας, στις δικαστικές αίθουσες, την ώρα που η διαιτησία συνεχίζει «απρόσκοπτα» την «αποστολή» της.

Οι πιο «ψαγμένοι» είχαν «μυριστεί» τη δουλειά από την άρνηση της Αστυνομίας να διεξαχθεί ένας τυπικός αγώνας Κυπέλλου στη φυσική έδρα της Παναχαϊκής για «λόγους ασφαλείας»! Το γήπεδο της Αγυιάς, «Κώστας Δαβουρλής», έχει χωρητικότητα 11.321 θέσεων, ενώ το αχανές και, πλέον, «βοσκοτόπι», Παμπελοποννησιακό Στάδιο, διαθέτει μεγαλύτερη «άπλα» για να στηθεί όπως πρέπει μία προβοκάτσια, καθώς έχει τη διπλάσια χωρητικότητα (23.588).

Η περίφημη «εξυγίανση» έχει «πρόγραμμα» και τα πάντα υπολογισμένα. Ο πρώτος στόχος των πρώην «συμμάχων» και νυν «εχθρών» (μόλις είδαν την πίτα, την ήθελαν όλη για πάρτη τους), όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, ήταν να «σταματήσει» τον Ολυμπιακό από την κατάκτηση των τίτλων. Με κάθε τρόπο. Το Κύπελλο ήταν εξ αρχής πιο εφικτή υπόθεση για να γίνει πράξη αυτή η «επιθυμία» συγκριτικά με το Πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός έχει να το κατακτήσει από το 2015.

Το Πρωτάθλημα είναι μία διαφορετική ιστορία. Θέλει περισσότερο χρόνο και καλύτερη «συνεργασία» μεταξύ Κυβέρνησης, Δικαιοσύνης, Αστυνομίας, Διαιτησίας, φορέων και οργάνων (ΕΠΟ, Super League)… Πλέον, συνεννοούνται με «κλειστά μάτια» και ο βασικός στόχος είναι να «πάει» επιτέλους ένα Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη. Με νομοθετικό διάταγμα. Απροκάλυπτα, μην τηρώντας ούτε τα προσχήματα. Όταν σου τάζουν από την περυσινή σεζόν ένα Πρωτάθλημα (το οποίο κατάφερες να χάσεις μόνος σου) και στην τρέχουσα σεζόν στην εξίσωση μπαίνει και ένα νέο γήπεδο, είναι εύκολο να χάσεις τη λαλιά σου για όσα συμβαίνουν σε αυτήν τη χώρα, σε πολύ σοβαρότερα θέματα (Εθνικά, οικονομικά, κτλ). Έτσι λειτουργούν, άλλωστε, τα καθεστώτα. Αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, κάνοντας χάρες και αβάντες.

Η στοχοποίηση μιας Κυβέρνησης, που έχει εξαθλιώσει την Ελλάδα, προς τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Και έχουν ξεφτιλιστεί τα πάντα για να πάρει το Πρωτάθλημα μία συγκεκριμένη ομάδα, που έχει να γευθεί τη χαρά από το 1985. Πλέον, οι τίτλοι κρίνονται από τις εκθέσεις της Αστυνομίας, στις δικαστικές αίθουσες. Η εικόνα μιας διμοιρίας να εισβάλλει χωρίς κανένα λόγο σε εξέδρα όπου βρίσκονται νέοι, γέροι και γυναικόπαιδα, κάνοντας χρήση χημικών για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, θα πάρει καιρό για να ξεχαστεί.

Τα 19 κρυστάλλινα Πρωταθλήματα, τα τελευταία 22 χρόνια, πονάνε και θα πονάνε για πάντα. Τα 44 θα γίνουν 45, 46, 47, 48, 49, 50 και βάλε. Αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη της ύπαρξης του Ολυμπιακού. Ευτυχώς, η στιγμή για να πάμε στις κάλπες δεν αργεί και πολύ, οπότε στήστε τους «ερυθρόλευκους» όσο προλαβαίνετε γιατί ο κόσμος της ομάδας έχει ξυπνήσει. Το μεγαλύτερο λάθος του Τσίπρα είναι πως πιστεύει ότι χτυπώντας ανελέητα τον Ολυμπιακό και τον ηγέτη του θα καταφέρει να ανανεώσει τη θητεία του στο τιμόνι της Ελλάδας για ακόμα μία τετραετία. Το άλλο, με τον Τοτό, το ξέρεις, Αλέξη;

Με όλα αυτά, πέρασε στο «ντούκου» και η νέα «εξυγιαντική» διαιτησία του Μακεδόνα, Παπαδόπουλου, στην Πάτρα. Η «αποστολή της ντροπής» συνεχίζεται…

Δημοφιλη Αρθρα