ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η παράνοια της κυβέρνησης (και) με τις μετακινήσεις δεν έχει προηγούμενο

Άλλο το τυπικό και άλλο η τυπολατρία. Και σε ότι έχει να κάνει με τα -πάμπολλα- απαγορευτικά μέτρα της κυβέρνησης έχει χαθεί η μπάλα. Νέο… χτύπημα; Από τον Υπουργό Ναυτιλίας αναφορικά με τις μετακινήσεις στα νησιά αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα. Τι υποστήριξε λοιπόν ο κ. Πλακιωτάκης σχετικά με τις μετακινήσεις; Πως κάποιος από...
Η παράνοια της κυβέρνησης (και) με τις μετακινήσεις δεν έχει προηγούμενο

Άλλο το τυπικό και άλλο η τυπολατρία. Και σε ότι έχει να κάνει με τα -πάμπολλα- απαγορευτικά μέτρα της κυβέρνησης έχει χαθεί η μπάλα.

Νέο… χτύπημα; Από τον Υπουργό Ναυτιλίας αναφορικά με τις μετακινήσεις στα νησιά αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τι υποστήριξε λοιπόν ο κ. Πλακιωτάκης σχετικά με τις μετακινήσεις; Πως κάποιος από τη Δευτέρα που πλέον θα υπάρχει ελεύθερη διέλευση στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν θα μπορεί να πάει για παράδειγμα στη Χαλκίδα! Γιατί; Όπως επεσήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Εύβοια είναι νησί, άρα δεν μπορεί να μετακινηθεί κανείς σε άλλο νησί πλην της Κρήτης.

Κι όταν του αναφέρθηκε πως κάποιος πηγαίνει εκεί ΜΟΝΟ με αυτοκίνητο, η απάντηση ήταν η ίδια. Είναι νησί. Ευτυχώς που δεν του είπαν πως για να πας για παράδειγμα στη Χαλκίδα ίσως να μην χρειαστεί να περάσεις καν από τη γέφυρα (το ένα μισό της πόλης είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα), γιατί η απάντησή του θα ήταν και πάλι η ίδια. Είναι νησί! Αλήθεια ισχύει στην Εύβοια, φορολογικά, ότι και σε άλλα νησιά; Ή εκεί έχει να κάνει με το… μέγεθος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδηγίες για τα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη

Τα ίδια ισχύουν και για τη Λευκάδα που επίσης κάποιος μπορεί να πάει οδικώς.

Αλλά και για τη Σαλαμίνα. Μία περιοχή που -όπως και η Χαλκίδα– πολλοί έχουν επιλέξει για μόνιμη κατοικία τους, ενώ εργάζονται στην Αττική.

Καλά τον ρώτησαν οι δύο παρουσιαστές αν τουλάχιστον θα μπορούν να πάνε στην… Πελοπόννησο…

Η παράνοια λοιπόν συνεχίζεται. Από τη μία οι παραλίες που σε άλλες… κολλάει ο ιός και σε άλλες όχι. Ή στα γήπεδα που επίσης κολλάει ενώ πχ στις τράπεζες όχι.

Είναι κατανοητό πως πολλά δεδομένα αλλάζουν γρήγορα ειδικά όταν έχεις να κάνεις με κάτι καινούριο. Όπως επίσης είναι δεδομένο πως πρέπει να ακολουθούμε μέτρα προφύλαξης. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε, με παράνοια. Έχουμε είτε άσχετους αξιωματούχους είτε βαλτούς. Σε κάθε περίπτωση η επικινδυνότητα -τουλάχιστον για να νεύρα μας- είναι τεράστια…

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Facebook Messenger Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ