Ο Γιώργος Δώνης και τα πιτσιρίκια του, αντιπροσωπεύουν ό,τι ακριβώς σημαίνει Παναθηναϊκός!

Αυτή κι αν ήταν πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό στο νέο πρωτάθλημα. Οι «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη δεν μάσησαν στα Πηγάδια, απέδρασαν με το «διπλό» κι έκαναν σε χρόνο dt το -6… -3!

Αγωνιστικά, το «τριφύλλι» εντυπωσίασε στην Ξάνθη. Όχι, απλώς, επειδή κέρδισε. Αλλά γιατί το έκανε με τρόπο πειστικό, με ωραίο ποδόσφαιρο και αυτοματισμούς στην κυκλοφορία της μπάλας. Δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που έχει ξεκινήσει από την προετοιμασία στο Τίλμπουργκ, κιόλας, ο Δώνης. Μάλιστα με βάση τις ευκαιρίες που σπατάλησαν οι «πράσινοι», θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν φύγει και με το 2-0 ή ακόμα και με το  3-0 από την «Xanthi Arena». Όπως και να ‘χει το επιθυμητό αποτέλεσμα ήρθε κι αυτό είναι που μετράει.

Πέρα από τα αγωνιστικά, όμως, σημασία έχουν και μερικές άλλες λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες που στην Ξάνθη έδειξαν τι, πραγματικά, σημαίνει Παναθηναϊκός. Δύο σκηνές είναι που ξεχωρίζουν. Η αγκαλιά του Γιάννη Μπουζούκη στον Γιώργο Δώνη και το κλάμα του Δημήτρη Εμμανουηλίδη στο φινάλε. Σ’ αυτές τις στιγμές, κάθε πραγματικός Παναθηναϊκός συγκινήθηκε. Συγκινήθηκε, γιατί είδε ένα παιδί από τις ακαδημίες του κι έναν προπονητή που δοξάστηκε ως παίκτης με τα πράσινα, να πανηγυρίζουν έντονα συναισθηματικά ένα γκολ. Συγκινήθηκε, γιατί είδε ένα 18χρονο πιτσιρίκι να δακρύζει επειδή έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Αυτό ήταν που έλειπε από την ομάδα. Ν’ απαρτίζεται από ανθρώπους που την αγαπούν πραγματικά και που θα παίζουν, κυριολεκτικά, γι’ αυτήν. Με την, αμιγώς, ρομαντική έννοια του όρου. Χωρίς να υπολογίζουν προβλήματα, δυσκολίες, μεταγραφικούς περιορισμούς. Σε πολλά κείμενα κι επανειλημμένως, γράφαμε ότι ο Γιώργος Δώνης κι οι ποδοσφαιριστές του αξίζουν στήριξης. Δεν το λέγαμε κλασικά, τετριμμένα, όπως συνηθίζεται να γίνεται. Το αναφέραμε διότι ευρισκόμενοι στην προετοιμασία με το Sportime (σ.σ. το μοναδικό Μέσο που έδωσε το «παρών» στην Ολλανδία), είδαμε πως δουλεύει και τι θέλει να πετύχει ο προπονητής του «τριφυλλιού».

Βέβαια, η σεζόν δεν έγινε απότομα εύκολη, επειδή οι «πράσινοι» πέτυχαν μία σημαντική νίκη. Θα έρθουν και τα δύσκολα μες στη χρονιά κι εκεί είναι που, άπαντες, καλούνται να βρίσκονται στο ΟΑΚΑ για να τιμήσουν ένα σύνολο, που αντιπροσωπεύει ό,τι ακριβώς είναι ο Παναθηναϊκός.