Όλα αυτά, ενώ στο MoU Αλαφούζου-Πιεμπονγκσάντ έχει συμφωνηθεί κάθε λεπτομέρεια, περί του πως θα κυλήσει η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών ως τις 30 Ιουνίου.

Ξεκίνησε λοιπόν χθες (14/5) ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μ’ έναν ορκωτό λογιστή της πλευράς Πιεμπονγκσάντ να πηγαίνει στα γραφεία της Εταιρείας και ν΄αρχίζει το «ξεψάχνισμα» των οικονομικών στοιχείων.

Αποκλειστικό-Άρχισε ο λογιστικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Στο MoU που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ έχει συμφωνηθεί να είναι η 15η Ιουνίου, ως η ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχει παραδοθεί το συνολικό αποτέλεσμα του ελέγχου. Μιλάμε δηλαδή για περιθώριο 30 ακόμα ημερών, τη στιγμή που η διαδικασία από τους ορκωτούς λογιστές θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε 20 ημέρες! Δηλαδή και 10 ημέρες πριν από το deadline που έχει οριστεί.

Εγγύηση για τον Παναθηναϊκό η σοβαρότητα του Παϊρόζ

Κι όμως ορισμένοι κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στη διαδικασία, οι οποίες μάλιστα ενίοτε χαρακτηρίζονται και ύποπτες. Στο Μνημόνιο Αλαφούζου-Παϊρόζ συμπεριλήφθηκαν τα πάντα, ώστε ακριβώς ν’ αποφευχθεί η καθημερινή αγωνία για το παραμικρό. Από την ημερομηνία παράδοσης του λογιστικού ελέγχου (σ.σ. 15 Ιουνίου), την ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών (σ.σ. 30 Ιουνίου), μέχρι τον τρόπο που θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός ως την αλλαγή ιδιοκτησίας (σ.σ. συνεννόηση των δύο ανδρών για τα θέματα που αφορούν την ομάδα, κάτι για το οποίο σας έχει ενημερώσει σχετικά το Sportime.gr).

Συνεννόηση Παϊρόζ-Αλαφούζου για τα αγωνιστικά θέματα

Η απαξίωση του ενδιαφέροντος του Πιεμπονγκσάντ έρχεται σε μία περίοδο που δεν υπάρχει καμία άλλη επίσημη (σ.σ. και συνάμα άμεσα υλοποίηση) πρόταση για τον Παναθηναϊκό, κι ενώ η προσωπικότητα, το προφίλ και το βιογραφικό του Ταϊλανδού αποτελούν ισχυρά εγγυητήρια. Ακόμα κι ο Αλαφούζος, ένας άνθρωπος που οδήγησε το σύλλογο σε ευρωπαϊκό αποκλεισμό κι ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό, από την υπόθεση Βέμερ, έχει κινητοποιηθεί τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό (σ.σ. ακόμη και στο επίπεδο των πληρωμών). Ο λόγος που το έχει κάνει είναι η εμφάνιση Παϊρόζ κι η ελπίδα, ότι μπορεί ν’ απαλλαχθεί από τα δεσμά της «πράσινης» ΠΑΕ.