Μπάρτον: «Θα μιλήσω με Γκάλη, υπάρχει πρότζεκτ για τον Άρη»!


Sportime Team

Μπάρτον: «Θα μιλήσω με Γκάλη, υπάρχει πρότζεκτ για τον Άρη»!


Για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και έπειτα για το Άρη, μίλησε ο Τσαρλς Μπάρτον, στο Yellow Radio 92,8.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην αγάπη του για την ομάδα, αλλά και τα όσα πέρασε στα χρόνια που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε πως θέλει να μιλήσει με τον Νίκο Γκάλη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την δολοφονία

Είναι κάτι πάρα πολύ άσχημο που συμβαίνει εδώ και χρόνια. Απλώς αυτήν την φορά το έπιασε η κάμερα. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δεν γίνεται να έχεις αυτήν την βία από την αστυνομία προς τους κατοίκους

Για το αν η δολοφονία του Φλόιντ θα πυροδοτήσει μία εξέγερση:

Δεν ξέρω αν θα άφηναν μία εξέγερση να ξεκινήσει. Έχει σίγουρα όμως μεγαλύτερη επίδραση από οτιδήποτε άλλο έχω δει στην ζωή μου. Δεν ξέρω γιατί τώρα, έχει γίνει και πριν. Έγινε με τον Μάρτιν, έγινε με το παιδί που το έπνιξαν πριν κάποια χρόνια.

Ο κόσμος έχει κουραστεί από αυτό, όχι μόνο όσοι είναι μαύροι, όλοι οι άνθρωποι.

Για τον αθλητισμό και την θέση που πρέπει να έχει:

Ναι, φυσικά και είναι. Το βλέπεις, το έχεις δει, συνέβαινε και συμβαίνει. Φαίνεται ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Έγινε με τον τρόπο που έγινε και πάρα πολλοί άνθρωποι βγήκαν μπροστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπύρος Μπούμπουρας: Αινιγματικός για Ήφαιστο, ξεκάθαρος για Άρη

Για το πρόβλημα της Αμερικής και το αν είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης του Τραμπ:

Δεν είναι μόνο από τον Τραμπ. Το πρόβλημα στην Αμερική είναι ότι υπήρχε πάντα ρατσισμός. Από όταν έφτασαν για πρώτη φορά και πήραν την χώρα από του ινδιάνους. Αν έχεις από την μία ακραίο καπιταλισμό, θα έχεις ακραία φτώχεια από την άλλη.

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια κομμάτια του σοσιαλισμού για να έχουν όλοι παιδεία, υγεία και να καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες. Δεν υπάρχει λόγος να έχει κάποιος 10 σπίτια και ο διπλανός του να ζει στον δρόμο.

Έρχονται άνθρωποι από τον στρατό, δεν έχουν σπίτια, δεν έχουν παιδεία και μένουν στον δρόμο.

Για το αν θα τον ενδιέφερε να ακολουθήσει μία καριέρα πολιτικού:

Έχω μελετήσει πολιτικές επιστήμες. Οι ερωτήσεις πλέον είναι πολύ περίπλοκες, παλιά δεν ήταν έτσι. Μπορείς να πάρεις για παράδειγμα την κατάσταση της Ελλάδας. Ήταν πολύ πιο περίπλοκη από όσο όλοι καταλάβαιναν. Κατά κάποιον τρόπο οι Ευρωπαίοι έφτασαν κοντά στο να κάνουν “δούλους” τους Έλληνες. Δεν έφτασε σε αυτό το σημείο, αλλά ήταν άσχημο. Έχω ιδέες για την πολιτική, αλλά δεν είμαι σωστός πάντα, δεν έχω όλες τις απαντήσεις.

Για τον Άρη:

Αυτό είναι κάτι ανεπανάληπτο. Κάτι πολύ ιδιαίτερο που ότι και να κάνω μετά δεν μπορεί να το ισοφαρίσει. Είναι αδύνατο να αντικαταστήσεις αυτό που έζησα στον Άρη.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Άρης, ήταν όλοι η πόλη, οι οπαδοί, ακόμη και τα… μπακάλικα. Δεν ήταν μόνο το μπάσκετ, ήταν όλα. Για εμένα ο καλύτερος Ευρωπαίος είναι ο Νίκος Γκάλης, και δεν είναι καν κοντά οι υπόλοιποι. Το να κοουτσάρεις στην ομάδα που έπαιξε ο Νίκος Γκάλης… Είναι απίστευτο….

Για το κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα:

Θυμάμαι εκείνη την νύχτα στον Λευκό Πύργο. Σχεδόν… δεν μπορούσαμε να μπούμε. Είχα τον μικρό μου γιο στα χέρια μου και προσπαθούσαμε να προχωρήσουμε, ήταν απίστευτο. Μου στέλνουν ακόμη φωτογραφίες, ήταν το κάτι άλλο, απίστευτο.

Για το αν παρακολουθεί τον Άρη:

Συνέχεια! Κάθε χρόνο από τότε που έφυγα. Μιλάω αυτήν την στιγμή για να έρθω στην Θεσσαλονίκη. Μιλάω για να έρθω να παίξω τένις και να δω κάποια παιχνίδια.

Για τον κόσμο του Άρη:

Ήταν απίστευτο το πως ξεκινούσαν τα παιχνίδια. Θυμάμαι ότι ήρθα πολύ νωρίς στο πρώτο μου παιχνίδι, ρώτησα τον βοηθό μου “τι είναι αυτός ο θόρυβος”, μου απάντησε ότι ο κόσμος ήταν ήδη εκεί, του λέω “Είναι στα αλήθεια ήδη εδώ;”

Ο κόσμος ήταν εκεί, χόρευε, τραγουδούσε, φώναζε.

Για τον Νίκο Γκάλη:

Θέλω να προσπαθήσω να επικοινωνήσω με τον Νίκο Γκάλη. Θα προσπαθήσω να μιλήσω μαζί του για κάτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Είναι ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, αλλά θα το πω πρώτα σε αυτόν.

Για το αν θα ήθελε να βοηθήσει τον Άρη να σταθεί και πάλι στα πόδια του:

Ναι! Χωρίς καμία αμφιβολία, δεν είναι τίθεται καν ερώτημα. Έχω μία ιδέα, αλλά πρέπει να μιλήσω και σε άλλους ανθρώπους.

Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Δεν πρέπει κάποιος να εκπλαγεί από κάτι πριν του δοθεί η ευκαιρία να το σκεφτεί. Δεν είμαι μόνο εγώ, πρέπει να έρθω σε επαφή για όλους, αλλά πρέπει να ξεκινήσω με τον Νίκο Γκάλη.

Για το αν μπορούμε να πούμε ότι ο Άρης είναι η αγαπημένη του ομάδα:

Ναι, χωρίς αμφιβολία! Δεν υπάρχει καν ερώτηση.


Sportime Extras