×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Άρης: Εκπέμπει… SOS ο «Αυτοκράτορας»


    Sportime Team

Άρης: Εκπέμπει… SOS ο «Αυτοκράτορας»


Τα οικονομικά προβλήματα που έχει ο Άρης και η διοικητική αβεβαιότητα βυθίζουν τον  σύλλογο και το μέλλον του φαντάζει σκοτεινό. «αυτοκράτορας »

Εκείνος ο στίχος από τον Εθνικό μας ύμνο που λέει: «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις» ίσως να ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλη λέξη, άλλη πρόταση, για να περιγράψει με τον πιο παραστατικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη.

Ο πάλαι ποτέ «αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ έχει ζήσει μαγικές, ονειρικές στιγμές στο παρελθόν. Το όνομά του είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην Βίβλο του αθλήματος. Η ομάδα έχει στην τροπαιοθήκη της 10 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα, 1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο, 1 Κύπελλο Κόρατς και 1 Champions Cup. Η λάμψη τους όμως, έχει θαμπώσει από το σκοτεινό τοπίο, που υπάρχει στον σύλλογο και το τοπίο είναι μαύρο κι άραχλο.

Ο Άρης έχει περάσει από τεράστιες θύελλες τα τελευταία χρόνια. Σε άλλη μια τέτοια θύελλα βρίσκεται και τώρα. Τις άλλες φορές απέφυγε την βύθιση και έμεινε στον αφρό. Αυτή την φορά όμως, τα πράγματα φαντάζουν πολύ δύσκολα και ήδη το κιτρινόμαυρο σκαρί εκπέμπει SOS.

Άρης: Η τεράστια «μαύρη τρύπα»

Τα χρέη είναι τεράστια. Φαίνεται να αγγίζουν συνολικά τα 4 εκατ. ευρώ και έχουν δημιουργήσει μια «μαύρη τρύπα», που απειλεί τον σύλλογο με «κραχ». Το ποσό αυτό είναι κυρίως παλιές οφειλές από το 2010 και το 2011. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος μάζεψε κάπως τις απώλειες από τότε που πήρε τα κλειδιά από τον Νίκο Λάσκαρη.

Τα χρέη πάντως, αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οφειλές σε δημόσιο, ΙΚΑ κλπ. Δεν είναι άμεσα απαιτητά. Εχουν γίνει διακανονισμοί. Το συνολικό ποσό όμως, είναι τεράστιο.

Από την άλλη, υπάρχουν και χρέη προς παλιούς παίκτες. Κι αυτά είχαν διακανονιστεί. Η κατάσταση ξέφυγε όμως. Το αποτέλεσμα ήταν και πάλι η FIBΑ να αρχίσει τα ΒΑΝ. Η διοίκηση Γουλιέλμου είχε κάνει διακανονισμούς στο ξεκίνημα της σεζόν και έγινε άρση των παλιών ΒΑΝ. Μάλιστα η πλευρά Γουλιέλμου λέει ότι έβαλε συνολικά στην ομάδα από τότε που πήρε τα ηνία 2,5 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα μπόρεσε έτσι να κάνει μεταγραφές (πέρσι είχε κάνει προσθήκες υπό το καθεστώς των ΒΑΝ και πήρε ξένους και Ελληνες που έπαιζαν στην Α1).

Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Αρης έκανε «κανονικές» μεταγραφές. Αρχισε, όμως, να… ξεχνάει τις παλιές οφειλές προς παίκτες, μάνατζερ κλπ. και τους διακανονισμούς, που είχαν γίνει μαζί τους και έτσι η FIBA τον άρχισε ξανά στα ΒΑΝ.

Ο ερασιτέχνης και το μπέρδεμα

Ο ΑΣ Αρης βγήκε μπροστά πριν λίγο καιρό για να… σώσει την ομάδα από την πτώση στο κενό και κάνει ό,τι μπορεί μαζί με τον κόσμο για να βγάλουν τον σύλλογο από την εντατική.

Το θέμα είναι όμως, ότι ο Ερασιτέχνης δεν είναι ακόμα ο κυρίαρχος στην ΚΑΕ. Οι μετοχές ανήκουν στον Δημήτρη Γουλιέλμο ακόμα. Ο τέως διοικητικός ηγέτης του Άρη έχει υποσχεθεί στην διοίκηση του ΑΣ ότι θα τους παραδώσει τις μετοχές. Ακόμα, όμως, δεν έχει γίνει τίποτα και ο Γουλιέλμος παραμένει ιδιοκτήτης.

Μέσα σε όλα, ο Άρης δεν ξέρει ακόμα που θα παίζει του χρόνου. Πριν την οριστική διακοπή ήταν προτελευταίος (με τελευταίο τον ΠΑΟΚ). Αν επικυρωθεί η βαθμολογία θα πρέπει να πέσει. Βέβαια, ισοβαθμεί με τον Πανιώνιο, ο οποίος είχε κερδίσει μεν στο ματς του πρώτου γύρου στην Θεσσαλονίκη, αλλά το δεύτερο δεν πρόλαβε να γίνει.

Άρα, υπάρχει μπέρδεμα. Το πιο πιθανό είναι πάντως, ότι η απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού (αυτό παίρνει το μπαλάκι από τον ΕΣΑΚΕ για να επικυρώσει το λουκέτο και να αποφασίσει για το αύριο της Α1 μέσω νομοθετικής ρύθμισης) θα είναι «αναδιάρθρωση» και νέο πρωτάθλημα με 16 ομάδες (παραμονή και των 14 ομάδων στην Basket League και προσθήκη 2 που θα ανέβουν από τη Α2).

Ακόμα όμως, κι αν μείνει ο Αρης στην Α1, τίποτα δεν μπορεί να τον κάνει να αισιοδοξεί για το αύριο.

Τα χρέη δεν μπορούν να μπουν κάτω από το χαλάκι. Δεν μπορούν να κρυφτούν. Είναι εκεί και απειλούν να καταπλακώσουν την ομάδα.