×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Οικονόμου: «Τόσα χρήματα χρειάζεται ο Άρης – Γι’ αυτό δηλώσαμε συμμετοχή στην Ευρώπη»


    Αλέξανδρος Κωτάκης

Οικονόμου: «Τόσα χρήματα χρειάζεται ο Άρης – Γι’ αυτό δηλώσαμε συμμετοχή στην Ευρώπη»


Για την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο Άρης και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Γουλιέλμος παραμένει «άφαντος», τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Οικονόμου, μέλος της ΚΑΕ.

Γενικότερα αναφέρθηκε στα χρέη που «τρέχουν» και στο γεγονός ότι η νυν διοίκηση είναι «εγκλωβισμένη», όσο ο μεγαλομέτοχος δεν φανερώνει τις προθέσεις.

Παράλληλα εξήγησε γιατί οι «κιτρινόμαυροι» δήλωσαν συμμετοχή στο EuroCup, αποκαλύπτοντας ότι θα δηλώσουν και στο Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε στον Libero ο Δημήτρης Οικονόμου

Αρχικά ανέφερε: «Με παρα πολύ δουλειά από τον Δεκέμβριο ως σήμερα, η ομάδα έφερε απότελεσματα. Η μεγάλη επιτυχία οφείλεται και στον προπονητή μας, στις πληρωμές που απουσίαζαν και στην οργάνωση σε ένα παρατημένο τμήμα. Η ομάδα σώθηκε και φτάσαμε στο σημείο “μηδέν”. Υπάρχει μια μεσοβέζικη κατάσταση. Δεν ξέρουμε πως θα συνεχίσει η ομάδα. Είχα επικοινωνία με τον μάνατζερ του Γκετσεβίτσιους. Να του πω τι; Ότι θα πληρωθεί;” σημείωσε αρχικά.

Για την ανάρτηση του ίδιου, αναφορικά με νέα μπαν που είναι πιθανό να πλησιάζουν:

«Δεν θα είναι το μόνο. Μιλήσαμε και την προηγούμενη εβδομάδα. Του είχα πει ότι σύμφωνα με τη δέσμευση του Γουλιέλμου, την Παρασκευή θα του απαντήσουμε. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε ή να πληρώσουμε κάποιον, όταν η ομάδα ανήκει στον κ. Γουλιέλμο και είναι απών. Τον καλούν και για το πιο απλό πράγμα, όπως τα απλήρωτα ενοίκια των παικτών. Τον Δεκέμβριο υπήρχε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ήταν τελευταία η ομάδα. Δεν κοιτάξαμε σε ποιον ανήκει η ομάδα, αλλά το καλό αυτής. Ματώσαμε όλοι, όπως και όλος ο κόσμος, προκειμένου να σωθεί η ομάδα. Φτάσαμε στο σήμερα, που υπάρχουν υποχρεώσεις».

Για την στάση του μεγαλομετόχου όλο αυτό το διάστημα:

«Έκανε μια ανασκόπηση στις δηλώσεις του κ. Γουλιέλμου και έλεγε ότι αν βρεθεί άλλος, θα του δώσει και 500 χιλιάδες ευρώ. Εγώ δεν τον είδα να παίρνει ούτε ένα τηλέφωνο από τον Δεκέμβρη να ρωτήσει τι γίνεται».

Για την επόμενη μέρα ο κ. Οικονόμου σημείωσε:

«Είναι ένα ερώτημα. Θα αρχίσουν τα μπαν να πέφτουν. Η ομάδα θα βρεθεί σε ακόμα δυσκολότερη θέση. Όποιος βρεθεί σε αυτή την θέση, θα είναι σε μια τραγική κατάσταση. Με μπαν και χωρίς παίκτες. Κάποιοι είπαν γιατί κάναμε αίτηση για το Eurocup. Και για Champions League θα κάνουμε. Αύριο μπορεί να έρθει κάποιος και να πει “Γιατί δεν κάνατε; Δεν κόστιζε τίποτα.”.  Ούτε ήταν δεσμευτικό. Κάναμε δήλωση ενδιαφέροντος. Αν τα πράγματα δεν ξεκαθαρίσουν άμεσα, η επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη από την σημερινή. Ο ΑΣ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράγματα και να επαναφέρει την ομάδα.

Εχει γίνει ήδη μια προεργασία και μια σοβαρή δουλειά. Από αυτά που είδα δίπλα στον Λευτέρη Αρβανίτη και τις δουλείες-επαφές που γίνονται, είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ίσως είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει χωρίς μεγαλομέτοχο, όπως έγινε και στην προηγούμενη θητεία. Το τραγικό είναι ότι σήμερα πχ παίρνει τηλέφωνο μάνατζερ παίκτη της ομάδας. Τι γίνεται; Την στιγμή αυτή είχαμε πρόταση να πάρει πολύ λίγα χρήματα και να λύσει το συμβόλαιο του. Η ομάδα θα κέρδιζε 15 χιλιάδες. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ως διοίκηση για μια ομάδα που ανήκει στον κ. Γουλιέλμο».

Για τα μέσα πίεσης προς τον Δημήτρη Γουλιέλμο:

«Θέλω να πιστεύω ότι τα Αρειανά αισθήματα του κ. Γουλιέλμου, τα οποία έχει επικαλεστεί και παρουσία μας, θα τον οδηγήσουν να τελειώσει αυτό το ζήτημα αυτήν την εβδομάδα. Δεν μας έδωσε εικόνα ότι θα ανέβει στην θεσσαλονίκη. Την παρασκευή περιμέναμε κάποια απάντηση. Ο Χάρης Παπαγεωργίου επικοινώνησε μαζί του έπειτα. Με τον Άρη μπορεί να παίζει μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών. Εκτός γηπέδου, αυτή η ομάδα δεν “σηκώνει” παιχνίδια. Είναι πάρα πολύ απλό. Μέσα σε μια πρόταση ξεκαθαρίζουν όλα. Είτε να πει “συνεχίζω”, είτε να πει “φεύγω και δίνω τις μετοχές εκεί”.

Να πει κάτι όμως. Αυτό το πράγμα πλέον, σκοτώνει καθημερινά την ομάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόταση σε κάποιον. Έχουμε υποθέσεις στον ΕΣΑΚΕ, όπως την προηγούμενη εβδομάδα. Αν δεν κατεβαίναμε στον ΕΣΑΚΕ την προηγούμενη εβδομάδα, τι θα γινόταν; Οι εκπρόσωποι των ομάδων είπαν ότι μετά από καιρό υπήρξε σοβαρή εκπροσώπηση. Σκεφτείται να λέγαμε ότι δεν κατεβαίναμε. Προσπαθήσαμε να το καλύψουμε από όλες τις πλευρές. Δεν έχουμε αφήσει κάτι να εκθέσει την ομάδα αυτό τον καιρό. Κέρδος δεν έχουμε κανένα. Έχουν ξοδευτεί χρήματα. Το ταμείο είναι μείον. Αυτά είναι χρήματα από την τσέπη μας.

Για το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ την προηγούμενη εβδομάδα:

«Υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός. Πρέπει να υπάρξει σίγουρα μια αλλαγή. Δηλαδή, να μην βλέπουμε κάποια πράγματα τόσο ανταγωνιστικά και να βλέπουμε κάποια πράγματα εντός των τεσσάρων γραμμών. Γίνονται κινήσεις και συζητήσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Εδώ που έχει φτάσει σήμερα, προφανώς και υπάρχουν λόγοι. Εχει υποτιμηθεί πάρα πολύ. Υπήρξαν σοβαρές τοποθετήσεις από άλλες ομάδες, οι οποίες απαιτούσαν λίγο πολύ να γίνει ο Άρης “μεγάλη” ομάδα. Μπορεί η διοίκηση αυτά τα χρόνια να δημιούργησε απίστευτα προβλήματα και χρέη, αλλά είχατε ένα γήπεδο το οποίο ήταν γεμάτο».

Για τα μειωμένα έσοδα ενόψει της νέας σεζόν:

«Το πλεονέκτημα του Άρη είναι στον κόσμο του. Αν ο Άρης έχει πρόβλημα, σκεφτείτε τις άλλες ομάδες. Με την συστηματική δουλειά που έγινε αυτό τον καιρό, μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα. Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση σήμερα. Αν αύριο έρθει μπαν, ο επόμενος θα έχει ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Γουλιέμος καθυστερεί».

Για τον αν είναι αισιόδοξος για μια απάντηση από τον Δημήτρη Γουλιέλμο μεσοβδόμαδα:

«Προσεύχομαι. Για το καλό της ομάδας. Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτό που συμβαίνει. Όταν χαλάμε την σχέση με τους παίκτες μας, πραγματικά είναι κρίμα για αυτή την ομάδα, που παρ’ όλα αυτά διατηρεί την λάμψη και την γοητεία της. Είναι εγκληματικό ότι γίνεται. Ας βγει να πει απλά οτί την δίνει ή όχι».

Για την ενίσχυση του Ελληνικού κορμού και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν σύντομα:

«Σκεφτείτε ότι ο Άρης λόγω του μπαν, παίζει με μια μειωμένη δεξαμενή παικτών. Είναι μεγαλύτερη η ανάγκη να τελειώσουμε νωρίτερα. Είναι κακό και για τον ίδιο τον κ. Γουλιέμο αυτό που κάνει σε περίπτωση που συνεχίσει αυτός με την ομάδα. Είδαμε τι πήγε να γίνει πέρσι. Προσωπικό απλήρωτο, παίκτες απλήρωτοι και η ομάδα χρωστάει. Λύσεις υπάρχουν αλλά δεν γίνεται να πληρώνουμε αυτά για τον κ. Γουλιέλμο. Η εταιρία ανήκει στον κ. Γουλιέλμο. Δεν γίνεται να βάλω ή να ζητήσω χρήματα εγώ.

Το κάναμε όσο έπρεπε για να σώσουμε την ομάδα. Η ομάδα είχε βρει τους ρυθμούς της, οι παίκτες ήταν πληρωμένοι. Ήμασταν η μοναδική ομάδα που πλήρωσε τους παίκτες την Παρασκευή πριν “κλείσει” το πρωτάθλημα. Θέλαμε να δείξουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν. Δείξαμε το καλό πρόσωπο του Άρη, που πρέπει να εκτιμάνε οι παίκτες, οι αντίπαλοι και ο κόσμος του. Η ΚΑΕ χρωστάει λιγότερα χρήματα από ομάδες που τελείωσαν πιο ψηλά από εμάς. Αυτό όμως που γίνεται αυτή την στιγμή, είναι έγκλημα. Όποιος αναλάβει, έχει τόσο πολύ δουλειά να κάνει. Κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνάει, κάνει πιο δύσκολη την δουλειά του επόμενου».

Για το πόσα χρήματα θα χρειαστούν την νέα χρονιά:

«Με έναν πρόχειρο υπολογισμό χρειάζεται 1.200.000 η ομάδα την χρονιά που θα ξεκινήσει. Αυτό δεν συμπεριλαμβάνει τα ban, αλλά με καλές διαπραγματεύσεις τα ποσά για να αρθεί το απαγορευτικό δεν είναι μεγάλα», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.


Τελευταία Νέα