Διπρόσωπος παρουσιάστηκε ο Άρης στη φιλική αναμέτρηση με την IBB και ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν παρέλειψε να το σχολιάσει.

“Για εμένα είναι λογικό. Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα ενδοσυνεννόησης, ενώ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την διοικητική ομάδα και την αγωνιστική ομάδα και από εσάς, δεν έχουμε καταλάβει ότι για να αποδώσει ένας παίκτης, για να βγει η αδρεναλίνη και να πολεμήσει θέλει οργάνωση και ηρεμία.

Εμείς δεν έχουμε καταφέρει παρά τις συνθήκες που δίνουμε στους παίκτες να εξασφαλίσουμε εκείνη την ηρεμία που χρειάζονται οι παίκτες. Εγώ είμαι ικανοποιημένος. Ενεργειακά στο τρίτο δεκάλεπτο και στην παράταση ήμασταν στο +15. Στην αρχή μετά στο +10, μετά στο -12, μετά στο -8 και στo +15 στα τελευταία λεπτά.

Εγώ επιμένω ότι για να ξεκινήσεις από το πρώτο λεπτό, πρέπει να είσαι σε ένα δωμάτιο μόνος σου και να συγκεντρωθεί για να βγει, όπως πρέπει η αδρεναλίνη, γιατί ένα παιχνίδι είναι ένας πόλεμος.

Δεν συγκεντρώνεται εύκολα κάποιος. Όλοι θέλουμε ένα δωμάτιο για να συγκεντρωθούμε. Κάποια στιγμή θα επέμβουμε και λίγο αυστηρά. Τους παίκτες θα τους απομονώσουμε, γιατί τους σεβόμαστε”.

Ερωτηθείς αν οι παίκτες του θα είναι έτοιμοι στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ντινάμο Τιφλίδας (20/9) για τα προκριματικά του Basketball Champions League, ο Αγγέλου απάντησε: “100%. Το τι θα γίνει στο ματς δεν το ξέρω, αλλά ότι θα τους συγκεντρώσουμε 100%. Σήμερα δεν ήταν συγκεντρωμένοι και υπήρχε λόγος γι’ αυτό. Σήμερα έπρεπε να υπογράψουν τα διαβατήρια, τις βίζες, τις βεβαιώσεις…

Ο παίκτης δεν είναι να υπογράφει βεβαιώσεις και βίζες, αλλά να παίζει μπάσκετ. Σήμερα το πρωί δεν κάναμε προπόνηση. Όλοι οι παίκτες ήταν στα γραφεία για να υπογράψουν τις βίζες τους για το ταξίδι στη Γεωργία και η ομάδα ήταν ως τις 3 το μεσημέρι εκεί. Αυτή δεν είναι προετοιμασία για ένα παιχνίδι και φταίω εγώ”.

Αναφορικά με τα θετικά στοιχεία που κρατάει από το φιλικό ματς με την ΙΒΒ και τα σχήματα είπε: “Οι βασικοί μας παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα. Οι Σλαφτσάκης, Φλιώνης και Γιώργος (Αγγέλου) άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα.

Αυτή η ομάδα έχει μια πολύ καλή βάση, είναι ο χαρακτήρας των παικτών και η ικανότητά τους στο να μάχονται. Ως προς αυτό το κομμάτι έχουμε κάνει την έρευνά μας και είναι όλοι πολύ καλοί παίκτες. Από εκεί και πέρα είναι θέμα συνεργασιών πρώτα από όλα από την άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δεχθεί 20 πόντους από το πικ εν ρολ.

Ήταν από αντίδραση… Δεν είχαμε καθόλου καλή αντίδραση. Όταν δεν έχεις καλή αντίδραση σκέφτεσαι «τι έκανες; τι φταίω; Ξεκουράστηκες; Έφαγες; Κοιμήθηκες». Όταν δεν υπάρχει αυτό. δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνη από τους παίκτες.

Δόξα τω Θεώ η ομάδα αγωνίζεται γι’ αυτές τις συνθήκες. Σήμερα αστοχήσαμε στο πώς να ξεκουράσουμε τους παίκτες. Είναι δική μου ευθύνη, αλλά έπρεπε να υπογραφούν οι βίζες, γιατί αλλιώς δεν θα ταξιδεύαμε.

Μια ομάδα είναι τόσο δύνατή, όσο δυνατοί είναι οι παίκτες στο τέλος του ρόστερ. Αυτή η οικογένεια έχει ιεραρχία. Έχει βασικούς παίκτες και αναπληρωματικούς παίκτες.

Σε μια οικογένεια πρέπει να είναι καλά ο πατέρας και η μάνα. Σήμερα οι βασικοί μας παίκτες δεν ήταν καλοί, ήταν καλοί οι αναπληρωματικοί μας…”.