Δύο ακόμη σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του «Αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ. Η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχθηκαν στην ΕΡΤ την ρεμπέτισσα δασκάλα Φωτεινή Βελεσιώτου, της οποίας το τραγούδι «Μέλισσες» έγινε μεγάλη επιτυχία μέσα από το γνωστό σίριαλ του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες».

Κάποια στιγμή η κουβέντα έφτασε και στα αθλητικά με τη Βελεσιώτου να αποκαλύπτει ότι την εποχή που μεγαλουργούσε ο Άρης εκείνη έκανε επίσης προπονήσεις στο Παλέ, όπου είχε την τύχη να βλέπει την προετοιμασία που έκανε ο μεγάλος Νίκος Γκάλης.

«Απο Αναγέννηση Καρδίτσας έγινα ΑΕΚ και μετά Άρης στο μπάσκετ. Επειδή έπαιζα εκείνα τα χρόνια, εμείς κάναμε προπόνηση στο βοηθητικό του Παλέ. Και βλέπαμε το ζέσταμα που έκανε ο Γκάλης. Τρέλα! Δύο ώρες πριν από όλους τους παίκτες ερχόταν μόνος του. Δεν τραυματίστηκε ποτέ αυτός ο παίκτης», είπε χαρακτηριστικά η Φωτεινή Βελεσιώτου.

Γενικότερα ανέφερε: «Είμαι μία γυναίκα αντισυμβατική σ’ όλα …Ξεκίνησα να τραγουδάω χωρίς μικρόφωνο και έβγαζα έτσι όλη την βραδιά και το ευχαριστιόμουν» είπε η συνταξιούχος δασκάλα Φωτεινή Βελεσιώτου που γεννήθηκε στην Καρδίτσα «Ήθελα να πάω γυμναστική ακαδημία αλλά δεν με άφησε ο πατέρας μου γιατί θα έπρεπε να φοράω σορτς για να κάνω προπονήσεις και αυτό δεν επιτρεπόταν. Είκοσι τέσσερα χρόνια δούλεψα ως δασκάλα και ήταν τα πιο όμορφα μου χρόνια!», ενώ όταν αναφέρθηκε στο πώς έγινε Άρης ο Νίκος Πορτοκάλογλου παραδέχθηκε «Άρης στο μπάσκετ ήμασταν όλοι, με Γκάλη και Γιαννάκη»!