ΑΡΗΣ

Καρυπίδης: «Δεν θέλουν δυνατό τον Άρη»

O πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης «έλυσε» τη σιωπή του και μίλησε για όλους και για όλα
Καρυπίδης: «Δεν θέλουν δυνατό τον Άρη»

Ο Θόδωρος Καρυπίδης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον Αρη. Η έκτακτη ενημέρωση ήταν ουσιαστικά κι ένα ξέσπασμα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

Ο ισχυρός άνδρας του Άρη αναφέρθηκε στο κλίμα εσωστρέφειας που εξακολουθεί να ταλανίζει τον σύλλογο, για τη συνεργασία του με τον Πάκο Ερέρα, ενώ σημείωσε ότι πέρασε από το μυαλό του και η ιδέα της αποχώρησης μετά τον αγώνα με τη Λαμία.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο Θόδωρος Καρυπίδης είπε: «Ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω στον κόσμο του Άρη και να εκφράσω κάποιες απορίες που έχω για πράγματα που συμβαίνουν στο τελευταίο διάστημα και τα οποία δεν καταλαβαίνω.

Βρισκόμαστε στην 17η αγωνιστική και είμαστε στον στόχο μας. Η ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά, δημιούργησε προσδοκίες, μετά κάναμε μια κοιλιά, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν είχαμε την απόδοση που θέλαμε και τα πράγματα δεν μπήκαν όπως θέλαμε.

Παρόλο αυτά, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι καλή. Υπάρχει γκρίνια, στεναχώρια και σε κάθε παιχνίδι στην έδρα μας αντί να φοβούνται οι αντίπαλοί μας, υπάρχει μεγάλη πίεση στους παίκτες μας, από το πρώτο λεπτό βρίζεται ο τεχνικός διευθυντής, ο Καρυπίδης και οι παίκτες.

Με αποκορύφωμα το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι. Δεν ήμουν εδώ για να το δω, το είδα από την τηλεόραση, δεν πίστευα σ’ αυτά που έβλεπα. Στο 92’ βάλαμε γκολ και στο 95’ βρίζαμε τους πάντες.

Αντί να έρχονται οι αντίπαλοι στην έδρα μας και να έχουν την πίεση που ένιωθαν στα πρώτα παιχνίδια, οι δικοί μας παίκτες είναι φοβισμένοι. Μιλάω μαζί τους, ψάχνω να βρω τι συμβαίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους δημιουργίας της εσωστρέφειας και ποιοι την καλλιεργούν.

Τα ίδια έγιναν και παλαιότερα και είδατε πού έφθασε ο Άρης. Να παίζει στο Κοκκινόχωμα, στην Κρύα Βρύση. Όλοι πονέσαμε για το Κύπελλο και πιο πολύ πόνεσα εγώ. Με τον Κούπερ η ομάδα αποκλείστηκε στα Τρίκαλα. Δεν υπήρχε αυτή η παράνοια.

Αυτό που συμβαίνει στο τελευταίο διάστημα με εκπλήσσει. Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια, τη στεναχώρια, είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα, ξεκινήσαμε στη Γ’ Εθνική όταν δεν υπήρχε Άρης, καταλάβαινε την πικρία τους…

Στη Β’ Εθνική τα ίδια, δεν ερχόντουσαν στο γήπεδο, κάναμε κι εμείς τα λάθη μας, τα είδαμε, τα διορθώσουμε αλλά είμαστε εδώ.

Αν δεν έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και στα δύσκολα, δεν θα πετύχουμε τον στόχο μας. Δηλαδή είμαστε εχθροί; Να το ξέρουμε. Να έρθουν στο γήπεδο και να μας κρίνουν.

Κάναμε και λάθη. Συμμετείχε στον σχεδιασμό από την πρώτη στιγμή με τον Ερέρα ο οποίος ήταν δική μου επιλογή, επιλέξαμε κάποιους παίκτες. Κάποιοι βγήκαν και κάποιοι άλλοι όχι.

Πολλοί μου έλεγαν να μην ανεβάσω τον πήχη, αλλά ο σχεδιασμός δεν έγινε για την παραμονή αλλά για να εξασφαλίσουμε θέση στην Ευρώπη. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μπάτζετ 1,2 και να ήμασταν ηθοποιοί.

Παρακαλώ πολύ να είμαστε ψύχραιμοι. Θα έρθουν και οι στραβές. Να είμαστε ψύχραιμοι και ρεαλιστές. Δεν δέχομαι αυτήν την απαξίωση για τα παιδιά. Η εσωστρέφεια αυτή…

Γιατί εγώ δεν ήμουν Άρη, έγινα Άρης και τώρα είμαι πολύ περισσότερο τον Άρη από πολλούς εδώ μέσα. Όταν θα φύγω πάλι Άρης θα είμαι. Το θέμα είναι να μην με διώξουν.

Μετά τον αγώνα με τη Λαμία σκέφτηκα να φύγω γιατί δεν αξίζω αυτήν την απαξίωση. Με τους Αρειανούς παράγοντες που χρέωσαν τον Άρη 40 εκατομμύρια και τον εξαφάνισαν από τον χάρτη έγινε αυτή η εσωστρέφεια.

Αυτό δεν το έκανα εγώ, αλλά οι Αρειανοί παράγοντες. Έχουμε μια ομάδα που έχει οικονομική υγεία αλλά της λείπει η ψυχολογία. Οι παίκτες έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους».

«Παίξαμε με τον ΠΑΟΚ και οι ξένοι δεν ήξεραν ποιον θα αντιμετωπίσουν»

 Αναφερόμενος στον Πάκο Ερέρα και το «διαζύγιο» με τον Ισπανό τεχνικό είπε: «Όλα ξεκίνησαν από την ημέρα που έφυγε ο Ερέρα. Δεν μου αρέσει το κουτσομπολιό και δεν ήθελα να τοποθετηθώ. Δεν είμαστε τρελοί. Για να τον απομακρύνουμε, υπήρχε λόγος.

Την απόφαση για τον Ερέρα την πήραμε όλοι μαζί γιατί είχαμε διαπιστώσει πολλά προβλήματα από την προετοιμασία. Περιμέναμε βελτίωση, αλλά δεν την είδαμε.

Το ξεκίνημα κάλυψε τις αδυναμίες μας. Εμείς τις ξέραμε όμως. Ο Ερέρα δεν έφυγε επειδή έχασε τα ντέρμπι.

Στα Γιάννινα, έκανε στο 83’ τρεις αλλαγές. Εγώ πρώτη φορά το είχα δει. Μιλήσαμε μαζί του.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν πέντε πρωτοκλασάτοι παίκτες διαμαρτυρήθηκαν για την προπόνηση, ότι δεν γίνεται δουλειά και ότι δεν υπήρχε προετοιμασία.

Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πήραμε την απόφαση να αλλάξουμε προπονητή.

Έπρεπε να φέρουμε έναν Έλληνα προπονητή που ήξερε την κατηγορία. Δεν υπήρχε χρόνος προσαρμογής.

Δεν αγκαλιάσαμε τον Παντελίδη. Με το που ήρθε ξεκίνησε η αμφισβήτηση κι ένιωσε ανεπιθύμητος. Να βρίζουμε τον Διαμαντόπουλο ο οποίος είναι δική μου επιλογή, έχουμε άριστη συνεργασία και τον εμπιστεύομαι.

Αυτά που ακούω για χαρτάκια και ότι επιλέγει τους παίκτες είναι για να γελάς. Ο Διαμαντόπουλος δεν το έκανε ποτέ. Αυτά τα έβγαζαν οι παίκτες που δεν παίζανε.

Το ποιος θα παίζει είναι δουλειά του προπονητή. Μάλιστα, ο Διαμαντόπουλος στη δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού – λόγω του ότι ο Άρης είχε το χειρότερο όνομα λόγω των χρεών που είχε σε άλλους παίκτες – πήγε σε μεγάλα μανατζερικά γραφεία για να πείσουμε τους παίκτες να έρθουν.

Η απόφαση του Ερέρα ήταν συλλογική. Όταν έρχονται οι παίκτες και λένε ότι δεν γίνεται ανάλυση και δεν ξέρουν τον αντίπαλο, εσύ τι κάνεις;

Παίξαμε με τον ΠΑΟΚ και οι ξένοι δεν ήξεραν ποιον θα αντιμετωπίσουν. Τους έδειχνε τον ΟΦΗ. Δεν έχω τίποτε με τον Ερέρα και του προσάπτω μόνο το θέμα του Γκαρσία.

Δεν γίνεται να φεύγει από εδώ και να παίρνει ένα παιδάκι 20 χρονών κάθε μέρα τηλέφωνο για να επιστρέψει στη Λας Πάλμας. Και να φθάνουν στο σημείο να παίρνει και ο μάνατζερ και να γινόμαστε κ..ος.

Να μην κατηγορούμε λοιπόν άδικα τον Παντελίδη. Τι να έκανε ο Παντελίδης με τον Παναθηναϊκό όπου κάναμε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο, είχαμε πόσες τελικές και γίνεται μια κακή στιγμή και ο Σιώπης έκανε πέναλτι.

Ο Παντελίδης έφταιγε; Ο Παντελίδης έφταιξε που δεν μπήκε δεύτερο γκολ; Κι εμένα δεν μου αρέσει το θέαμα που βλέπω. Προτιμώ όμως να μην παίζουμε μπάλα και να κερδίζουμε, παρά να παίζουμε και να χάνουμε. Παίξαμε με τον Πανιώνιο και χάσαμε. Σε κάθε παιχνίδι έχουμε κι έναν τραυματισμό».

Ο Ερέρα δεν άκουγε. Είχε τη δική του λογική. Την ημέρα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ είχε αποφασίσει να φύγει και αναφέρομαι στο Κύπελλο.

Έγινε μια κουβέντα και η απόφασή του να φύγει, η διαμάχη μας ήταν η ανάλυση. Του είπα, είναι δυνατόν να παίζουμε με τον ΠΑΟΚ και να μην ξέρουν οι παίκτες μας τι κάνουμε; Δεν το δεχόταν. Με πίεση δέχθηκε αναλυτή. Δεν ήθελε».

Σε ερώτηση για τους λόγους που δεν απομάκρυνε ο Ερέρα από το καλοκαίρι κι αν είχε βοήθεια από τους συνεργάτες του, είπε: «Εντοπίσαμε προβλήματα στην προετοιμασία. Συζητήσαμε μαζί του και μας είπε ότι θα τα διορθώσει. Αυτά έγιναν στην Ολλανδία. Υπήρχε γκρίνια στα αποδυτήρια. Δεν δούλευε σωστά.

Όταν έρχονται οι παίκτες και λένε ότι δεν δουλεύουν λόγω του προπονητή και μου λένε “κάνουμε ό,τι μας βγει, δεν δουλεύουμε αρκετά», τι μπορείς να κάνεις;

Δεν υπήρχε φυσική κατάσταση. Έβλεπα τα αποτελέσματα από τα εργομετρικά και η απόδοση κάθε εβδομάδα ήταν και πιο κάτω. Κι επειδή ασχολούμαι, πήρα τις μετρήσεις από τον Αστέρα Τρίπολης, από τον Παναθηναϊκό, είδα, σύγκρινα και διαπίστωσα ότι κάθε παίκτης έχει δύο χιλιόμετρα κάτω».

Για το κλίμα εσωστρέφειας και το παρελθόν: «Και οι δημοσιογράφοι δημιουργούν εσωστρέφεια και την καλλιεργούν. Όταν ανέλαβε με πλησίασαν και μου ζήτησαν ρουσφέτια. Προσπαθούν να με λασπώσουν, τη διοίκηση, το τεχνικό τιμ. Λένε και γράφουν ότι δεν υπάρχει οργάνωση.

Σε έναν χρόνο κάναμε μια τεράστια προσπάθεια να οργανώσουμε την ΠΑΕ. Πού δεν υπάρχει οργάνωση; Δεν είχαμε οργάνωση στο εμπορικό και στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Το όμτι δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα χορηγούς σχετίζεται με την τετραετή παρουσία του Άρη.

Προσπαθούμε να χτίσουμε και πάλι την εμπορική αξία του Άρη. Στο γήπεδο ήταν όλα διαλυμένα. Θα ήθελα όλα να ήταν έτοιμα από τους Αρειανούς παράγοντες που μάζευαν τα λεφτά και δεν έβαλαν ένα ευρώ.

Κάναμε επένδυση στο Νέο Ρύσσιο για να είναι ανθρώπινες οι εγκαταστάσεις. Θέλει πολύ δουλειά και πολλά λεφτά ακόμη. Προσπαθούμε να φτιάξουμε κομμάτι-κομμάτι.

Το Χαριλάου ήταν διαλυμένο κι αυτό. Φτιάξαμε το γήπεδο, εκταμιεύσαμε περίπου 530.000 ευρώ και την πρώτη μέρα, στο φιλικό παιχνίδι με τη Λάρισα, έπεσαν να μας φάνε.

Διορθώσαμε εσωτερικούς χώρους. Δεν μπορώ να τα κάνω όλα σε μια χρονιά. Ξέρω το πρόβλημα στις τουαλέτες του γηπέδου. Υπάρχει πλάνο. Δέκα χρόνια τώρα στο γήπεδο δεν μπήκε ένα ευρώ.

Βάλαμε τα τουρνικέ και όταν ξεκίνησε το Πρωτάθλημα, το γήπεδο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές γιατί δεν είχε άδεια λειτουργίας. Αυτά τα βρήκα όταν ξεκινήσαμε. Είδα τι χρειαζόταν.

Αναθέσαμε σ’ ένα τεχνικό γραφείο το θέμα της άδειας για να διαπιστώσουμε τι αναπλάσεις μπορούν να γίνουν. Πιστεύω σε ενάμιση μήνα να έχει τελειώσει και θα παρουσιάσουμε το πώς θα γίνει το γήπεδο σε τρία στάδια».

Για τις μεταγραφές, ανέφερε: «Υπάρχει πίεση ότι καθυστερήσαμε στις μεταγραφές. Ο Γενάρης είναι δύσκολος μήνας και δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Δεν αργήσαμε και δεν μπορούσαμε να υπολογίσουμε τόσους τραυματισμούς.

Προσπαθήσαμε να λύσουμε συμβόλαια με ήρεμο τρόπο. Δεν θα πάρουμε παίκτες μόνο για να πάρουμε. Ήδη έγινε μια καλή προσθήκη όπως είναι ο Τόνσο. Πήραμε τον Κόρχουτ και θα κάνουμε άλλες δύο προσθήκες το αργότερο μέχρι αύριο για να ενταχθούν στην ομάδα.

Ψάχνουμε, έχουμε τέσσερις σκάουτ οι οποίοι δουλεύουν γι’ αυτόν τον σκοπό. Έχουμε βρει αυτούς που θέλουμε και πιστεύω ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μεταγραφές μαζί με έναν επιθετικό».

Για τα όσα έγιναν στο τελευταίο διάστημα με την ενεργοποίηση παικτών οι οποίοι ήταν εκτός πλάνων. «Όλοι οι παίκτες είναι επαγγελματίες και πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν. Όταν ανακοινώθηκε για κάποιους παίκτες, δεν ξέραμε ότι θα είχαμε τόσο σοβαρούς τραυματισμούς.

Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τόσους τραυματισμούς. Ήμασταν 26-27 παίκτες. Χρειάστηκε να παίξουν. Να μπει και ο Βαλεριάνος και ο Ιντζόγλου και το έκαναν πολύ καλά. Παρότι τον Βαλεριάνο τον έβριζαν από το πρώτο λεπτό. Ο Γιουνές έχασε δύο πέναλτι. Όλα στο ποδόσφαιρο είναι».

Κάλεσμα στον Χαριστέα 

Σε ερώτηση για το αν νιώθει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εναντίον του, είπε: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλουν δυνατό Άρη. Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αλλά δεν έχει λογική και η αντίδραση. Είναι παράνοια.

Είναι λογικό να κερδίζει η ομάδα και να βρίζεται; Ήμουν στο Παναθηναϊκός-Λάρισα και είδα έναν Παναθηναϊκό να παραπαίει, ήταν μόνο ο Ουζουνίδης και ο Διαμαντόπουλος και με το γκολ του Χίλιερμακ θα έπεφτε το γήπεδο από τους πανηγυρισμούς σ’ έναν Παναθηναϊκό που δεν υπήρχε.

Εγώ λέω την πικρία μου, αυτό που αισθάνομαι. Κι εγώ κάνω λάθη, κάντε με μάγο να σας κάνω πλούσιο. Στους παίκτες, κάποιοι βγήκαν άλλοι όχι. Ματώνουμε. Πληρώνουμε συμβόλαια.

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τις ακαδημίες, λάθος μου. Τώρα συζητάμε με τον Άγγελο Χαριστέα για να δουλέψουμε σοβαρά το συγκεκριμένο κομμάτι. Πιστεύω στην τεχνογνωσία του. Του ζήτησα να έρθει στην ομάδα. Προσπαθώ ποιοι θα έρθουν κοντά μας. Δεν σημαίνει ότι αν έχεις 110 άτομα ότι θα δουλεύεις ρολόι».

Σχετικά με το αν έχει παράπονο από το επίπεδο υποστήριξης από τον κόσμο απάντησε… «Ο κόσμος στην αρχή στήριξε την προσπάθεια, δεν είμαστε αγνώμονες. Το θέμα δεν είναι μόνο αν θα έρθουν στο γήπεδο, μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα.

Όποιος είναι θυμωμένος και δεν μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, ας μην έρθει στο γήπεδο. Να έρθουν αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό λέω. Αυτοί που θα είναι στο γήπεδο να βοηθήσουν την ομάδα».

 Για τον Σάββα Παντελίδη και την εικόνα της ομάδας: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό που βλέπω. Το συζητάω μαζί του αλλά υπήρξαν και παράγοντες που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε.

Αν κερδίζαμε τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό… άλλα θα λέγαμε. Περιμένω όμως να δω αλλαγή και είμαι σίγουρος ότι θα τη δω. Προσπαθώ να βοηθήσω γιατί οι παίκτες που θα έρθουν δεν είναι παιδάκια.

Δεν φταίει για μένα ο Παντελίδης για κάποια ηλίθια λάθη στον Ατρόμητο. Ξαφνικά οι παίκτες δεν είναι καλοί; Περιμένω ότι η ομάδα θα αλλάξει πρόσωπο. Ρωτάω τους παίκτες και μαθαίνω, ακόμη κι αυτούς που δεν παίζουν».

 Για τη σχέση του με τον Ντίνο Διαμαντόπουλο: «Έχω μετανιώσει που δεν τον έφερα νωρίτερα. Όταν ξεκινήσαμε, δεν περίμενα να βρω πρώτα τον Διαμαντόπουλο. Έχω προσωπική άποψη για τον Ντίνο και ξέρω. Για το ήθος του, είμαι αδιαπραγμάτευτος. Δεν ήταν στο χέρι μου τότε. Η βοήθειά του ήταν μεγάλη».

«Δεν ζω στο Παρίσι, καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει πρόβλημα»

Για τα οικονομικά δεδομένα στις δικές του χρονιές: «Είναι καταστροφή. Στη Γ’ Εθνική κάναμε μπάτζετ 1.3 για να είμαστε σίγουροι. Πήραμε παίκτες επιπέδου Super League και παίζανε σε χωριά που εγώ στη ζωή μου δε νομίζω να ξαναπάω.

Μη συζητήσουμε για έσοδα. Στη Β’ Εθνική επίσης πήραμε όλο το κόστος. Εμείς αγοράζαμε παίκτες και κάποιοι συνάδελφοι αγόραζαν παίκτες. Είδα τι κάναμε και τι δεν κάναμε που το έκαναν οι άλλοι. Τη δεύτερη χρονιά ήμασταν πιο σοβαροί.

Στη Super League κάναμε αξιοπρεπέστατο μπάτζετ, πέρα από το 1.5 εκατομμύρια για τις εγκαταστάσεις. Έχει μεγάλη σημασία ο κόσμος. Δεν ζω στο Παρίσι, καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει πρόβλημα, αλλά να ξέρει ότι βοηθάει την ομάδα.

Ο Άρης είναι συνεπής σε όλα, είναι υγιής, θα ήταν εύκολο να δημιουργήσουμε χρέη. Στον Άρη δεν είμαι διαχειριστής αλλά βάζω λεφτά.

Σε τρεις μήνες θα γίνει νέα αύξηση κεφαλαίου και ταυτόχρονα πληρώνονται οι περσινές αμαρτίες. Στην πρώτη χρονιά της Β’ Εθνικής είχαμε κάνει μεγάλο μπάτζετ. Αν κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα, δικαίωμά τους».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησής του ή μεταβίβασης των μετοχών: «Αν βρεθεί κάτι καλύτερο από εμένα για τον Άρη, είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση. Δεν είδα όμως κανένα ενδιαφέρον. Που είναι οι επενδυτές που γράφονται; Κανείς δεν μ’ ενόχλησε».

 Για τη διαιτησία: «Έχω επιλέξει εσκεμμένα να μην ασχολούμαι με τη διαιτησία. Τα βλέπω, νευριάζω και πολλές φορές είμαι πιο οπαδός. Θέλω να πιστεύω ότι τα λάθη δεν είναι εσκεμμένα. Κάποια πράγματα δεν τα είδαν. Αν όμως συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πάει να πει ότι υπάρχει κάτι άλλο».

Μάντζιος: «Όποιος δεν θέλει μαζί μου, δεν θα παίζει»

Σε απολογία οι Ν. Παπαδόπουλος, Μονεμβασιώτης και 6 ΠΑΕ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καρυπίδης: «Δεν θέλουν δυνατό τον Άρη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.