Άρης: Μαζί με την ΕΠΟ στη FIFA ώστε να λυθεί το ban


Αλέξανδρος Κωτάκης

Άρης: Μαζί με την ΕΠΟ στη FIFA ώστε να λυθεί το ban


Μετά την ΕΠΟ από το πειθαρχικό όργανο της FIFA, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση Ντουρμισάι, κλήθηκε και η ΠΑΕ Άρης. Για τις 24 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η απολογία.

Συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία εγκαλεί την αντίστοιχη της Ελλάδας με την αιτιολογία ότι δεν πειθάρχησε στην εκτέλεση της επιβολής ποινής στον Άρη (έκδοση δελτίου στον Ντουρμισάι), τους «κίτρινους» γιατί δεν εφάρμοσαν την απόφαση για απαγόρευση μεταγραφών.

Αυτή η εξέλιξη θεωρείται θετική για τον Άρη γιατί θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει όλα τα επιχειρήματά της ώστε να λυθεί οριστικά και το θέμα με τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ.

Οι Θεσσαλονικείς, δια του νομικού του τμήματος (με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μπιλίρη, αλλά και νομικούς από την Ελβετία, ειδικούς πάνω σε τέτοια ζητήματα) θα εξηγήσουν στη FIFA ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές εταιρείες (διαφορετικά νομικά πρόσωπα δηλαδή). Επιπλέον θα τονίσουν ότι πλέον υφίσταται διαφορετικός ιδιοκτήτης και σε καμία περίπτωση ο ίδιος που προχώρησε εκκαθάριση της ΠΑΕ προκειμένου να γλιτώσει τα χρέη που ο ίδιος είχε δημιουργήσει.

Παράλληλα ο Άρης θα σταθεί στις περιπτώσεις που υπάρχει δεδικασμένο, ενώ θα έχει στο πλευρό του και την ΕΠΟ που επίσης αναμένεται να παραθέσει όσα στοιχεία έχει υπέρ των «κίτρινων», αλλά και των υπόλοιπων ΠΑΕ που μπορεί να κινδυνεύσουν στο μέλλον.

Άλλωστε η ελληνική ομοσπονδία δεν θέλει με τίποτα να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης για τον Άρη, τότε θα ανοίξει ο… ασκός του Αιόλου για πολλές ομάδες στην Ελλάδα.

Γενικότερα ο Άρης θα εξηγήσει πως όλα έγιναν σύννομα, βάσει των κανονισμών και της Ομοσπονδίας, αλλά και του ελληνικού κράτους.

Να σημειώσουμε ότι αρχικά η «κίτρινοι» θα στείλουν εγγράφως τις θέσεις τους και στις 24 του μήνα θα παραστούν στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής.

Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Yellow Radio o νομικός της ομάδας κ. Μπιλίρης: «Η θετική εξέλιξη για Ντουρμισάι είναι προφανές ότι θα βοηθήσει στην υπόθεση της FIFA. Περιμένουμε πρώτα το σκεπτικό εντός των ημερών για το τι αναφέρει και που βασίστηκε και θα κινηθούμε ανάλογα».

Τέλος να τονίσουμε ότι ακόμα και αν η παγκόσμια ομοσπονδία αποφανθεί αρνητικά για τον Άρη, η ΠΑΕ, έχοντας νέα απόφαση στα χέρια της, θα δικαιούται να προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram


Sportime Extras