×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Άρης: Ο κορονοϊός δεν εμποδίζει σχεδιασμό και Ένινγκ


    Λευτέρης Παυλίδης

Άρης: Ο κορονοϊός δεν εμποδίζει σχεδιασμό και Ένινγκ


Άρης: Ο κορονοϊός και οι συνέπειές του έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα της ομάδας, όμως παρότι οι εξελίξεις έχουν πάει λίγο πίσω (όπως ήταν αναμενόμενο) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Κατ΄αρχάς ο Μίχαελ Ένινγκ λογίζεται ως προπονητής του Άρη και ως τέτοιος λειτουργεί, έστω κι αν ακόμη δεν έχει υπογράψει την ανανέωση της συνεργασίας του με τους «κίτρινους».

Ο Γερμανός τεχνικός συμμετέχει κανονικά στον σχεδιασμό του ρόστερ της επόμενης περιόδου, βρίσκοντας σε ανοικτή γραμμή με τον διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος Άγγελο Χαριστέα.

Αμφότεροι οι άνδρες ζυγίζουν τα δεδομένα κάθε παίκτη από το υπάρχον ρόστερ, είτε έχει συμβόλαιο είτε αυτό λήγει το προσεχές καλόκαίρι.

Παράλληλα τσεκάρουν και ενημερώνονται για παίκτες που ενδιαφέρουν τον Άρη από το εξωτερικό ή την Ελλάδα. Μόνο που αυτό, ελέω κορονοϊού γίνεται μέσω βοήθειας της τεχνολογίας.

Έτσι λοιπόν τόσο ο Ένινγκ όσο και ο Χαριστές βλέπουν παίκτες και αγώνες από τις ειδικές ιντερνετικές πλατφόρμες που υπάρχουν και ξεχωρίζουν περιπτώσεις που να ταιριάζουν στην ομάδα αγωνιστικά και οικονομικά.

Παράλληλα ο Γερμανός προσπαθεί να χρησιμοποιήσει της επαφές και τις γνωριμίες που έχει ο ίδιος προσωπικά προς αυτό τον σκοπό. Ειδικά από τη γερμανική αγορά την οποία γνωρίζει πολύ καλά προφανώς.

Αυτό θα είναι και η πρώτη μεταγραφική περίοδος που ο 54χρονος τεχνικός θα κληθεί να συμβάλλει στο μεταγραφικό μέτωπο, καθώς το περσινό καλοκαίρι προπονητής ήταν ακόμη ο Παντελίδης, ενώ τον περασμένο χειμώνα αποκτήθηκε μόνο ο Ντουρμισάι λόγω του μπαν της FIFA.

Ο Γερμανός εξετάζει καθημερινά υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, βλέπει παιχνίδια τους στις ειδικές ιντερνετικές πλατφόρμες που υπάρχουν και αξιολογεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ταυτόχρονα και ο Χαριστέας βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τον Θόδωρο Καρυπίδη για διάφορα θέματα τξης ομάδας. Οπως ανανέωση συμβολαίων, μεταγραφικά, μέτρα προστασίας της ομάδας από τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα οι «κίτρινοι» περιμένουν να δουν τις εξελίξεις και αν τελικά θα υπάρξει συνέχεια στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Πρόθεση της UEFA πάντως είναι τα πρωταθλήματα στις χώρες της Ευρώπης να τελειώσουν κανονικά έστω κι αν χρειαστεί να φτάσουμε κοντά στο Φθινόπωρο.

Αν τελικά γίνουν οι αγώνες το θέμα είναι αν γίνουν παρουσία κόσμου προκειμένου και οι ομάδες που ήδη έχουν πληγεί οικονομικά, να επωφεληθούν οικονομικά.

Στο πλαίσιο αυτό ο Καρυπίδης κάνει προσπάθειες έτσι ώστε να ρυθμιστούν τα οικονομικά ζητήματα που υπάρχουν και τα οποία οξύνθηκαν αναμενόμενα λόγω της πανδημίας.